Отговори
# 330
  • Мнения: 2 967
И моят е Нинджа, толкова горе-долу - 20 мин 200 градуса. Ама ги обръщам, защото слагам и аз хартия да не ми изсъхват.
Долче, какъв плик ползваш, това също е идея, за да остават сочни.

# 331
  • Мнения: 1 067
От известно време и аз се опитвам да спазвам този режим и последните ми изследвания не са перфектни, но са най-добрите, които съм виждала от години. Завишени са само общия холестерол, LDL-холестерола и триглицеридите. Консултирах се с ИИ и той рече да намаля червеното месо и алкохола Joy А аз ям основно пилешко и пуешко и не пия въобще алкохол, де да ми беше в това проблемът Satisfied

# 332
  • Мнения: 24 784
По време на активно сваляне на тегло имай предвид че липидният панел може и да не е много-много за гледане. А и в него по-скоро съотношения е хубаво да се гледат, а не само стойностите поотделно.

# 333
  • Мнения: 32 167
Долче, какъв плик ползваш, това също е идея, за да остават сочни.
В плик за печене слагам (когато се сетя или не искам да цапам уреда). Но трябва да е така сложен, че да не опира в реотана - това е ясно, но да го кажа пак. Към края може да се махне плика, за да се запече храната.
Отскоро в Лидъл пуснаха два размера пликове за печене и вече купувам от тях.🙂

# 334
  • Мнения: 229
Stryper ,  а каква е японската диета?

# 335
  • Мнения: 6 145
Предполагам японското чудо, има специална тема за нея.

# 336
  • Мнения: 229
Едва ли , в Японското чудо  има ден с обяд плодове, иначе повечето храни са нисковъглехидратни  и в  много малки количества.

# 337
  • Мнения: 32 167
Плодовете могат много лесно да се заменят със зеленчуци. Или просто да се заменят с нвх хранене, оли да се пропусне изобщо това хранене, или пък дори да се пропусне този ден.🙂 Но, да, може и друга диета да е, разбира се.

# 338
  • Мнения: 6 145
Тъкмо щях да кажа, че може да прави някаква модификация и да заменя плодовете със зеленчуци, и Долче ме е изпреварила. Аз поне бих процедирала така, ако я правех.
Аз изплисках легена последните два месеца и сега се завръщам. Реших да дам още един шанс на готвеното зеле с надеждата този път да го толерирам по-добре. За целта ще му слагам повече мръвка, а не само за цвят. Пък и мултикукърът в последно време е само декорация, та ето друга мотивация.

# 339
  • Мнения: 24 784
Много обичам сготвено зеле - и прясно, и кисело. Обаче мръвка си трябва да има, зелето не ме нахранва колкото и да изям. Мръвката ми е в количество да ме наяде, а пък зелето - колкото преценя че мога да изям освен нея, без да ми стане тежко на стомахчето Grinning Нямам храносмилателни проблеми, просто ми е много вкусно и си слагам спирачка с него, затова така го пиша.

# 340
  • Мнения: 32 167
И аз много обичам всякакво сготвено зеле и си слагам спирачка, защото след него задържам вида (особено ако хапна повече от киселото зеле). Затова гледам да е с много месо.
Балкай, аз също бих заменила/пропуснала плодовете. Особено що се отнася до поддържане на нивата на КЗ по-ниски - което е целта в случая. Ти как изплиска легена - нарушения в хранителния режим или друго имаш предвид?🙂 Помня, че имаше някакви непоносимости.

# 341
  • Мнения: 6 145
Под изплисках легена имам в предвид зърнената диета - ям каквото зърна. От утре това се променя, надявам се за по-дълъг период от време и с минимални отклонения.
Да, аз съм с непоносимостите и заради това съм в тази тема. Започвам обаче лека полека (с темпото на охлюв) да опитвам някои зеленчуци, които съм избягвала. Не очаквах, но нямам проблеми със зеления боб. Разбира се, не слагам цяла тенджера, а около шепа. Освен това неочаквано ми се услади коренът от ряпа. Не го консумирам суров, а в термично състояние. Има леко сладък вкус, което не е непременно лошо, а и ВХ са му ниски, ако помня правилно. Правила съм си тиганички (така ли му викат?) и стават чудесни за закуска. 200 грама ряпа се настъргва на ренде, отцежда се сокът, смесва се с 3 яйца и в мазнина се запържват на тиган до зачервяване. В оригиналната рецепта има и 30 грама шалот, но аз го пропускам спокойно.

# 342
  • Мнения: 4 604
Балкай, на какво прилича вкуса на ряпата в тиганички? Опитвах преди време 2-3 вида сурови ряпи и ми лютяха. Не ми харесаха много.
Японско чудо - японска диета. Би трябвало да е същото. Ето от тук гледам: https://luckyfit.eu/yaponskata-dieta-za-otslabvane/ Харесва ми. Днес е 3-ти ден. Замених плодовете с чери домати и авокадо.
Ходя на работа в офиса, за да не мисля за храна. Сутринта захарта ми беше 5.9. Отслабната съм 5 кг, от които част е вода. Но и 3-те дни тренирах.
Радвам се, че пия чисто кафе и ям жълтъци. Заради камък в жлъчката ми бяха забранени известно време.През лятото я извадиха и сега не е проблем.
Дано резултата да се задържи и след като спря диетата. Аз по принцип се храня така, но ям много ядки и млечни, особено, когато не съм си приготвила храна.

Всъщност в тази диета почти не се използва сол. Може и от това да свалям кг.

# 343
  • Мнения: 24 784
Солта не е проблем ако държиш инсулина нисък обаче - завишен инсулин задържа натрий и от там и вода.

# 344
  • Мнения: 32 167
Stryрer, със сигурност от по-малкото (или липсата на) сол се отчита по-голям минус на кантара. Естествено, ясно е, че не всичко от тези 5 кг е мазнина. Но да задържиш реално свалените мазнини си е съвсем очаквано при начина ти на хранене. При ИР и при вътрешно възпаление хората често си "ходят" постоянно с няколко кила задържана вода.
Колкото до вкуса на ряпата- то зависи и от конкретния и' вид, че има разлика от вкуса на един вид до този на друг вид ряпа, но като цяло термичната обработка омекотява вкусовете. Както например чесън, лук, праз стават с по-мек вкус след термична обработка, по подобен начин (да речем) е и с различните видове ряпа. На суровата ряпа много и' отива повечко оцет или лимонов сок, омекотяват вкуса.

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 22:15 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт