Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 92

• 28 844
  • 685
  •   2
Отговори
# 675
И аз съм християнка, но не се занимавам с такива неща. От много години.
Здравето ми е важно. То е на първо място. Разни библейски книжки не са ми приоритет.
Все пак и имам достатъчно познания по темата за да преценя, че това не е за мен.
Даже и свещеник ще ти каже, че ако има причина медицинска да не постиш, то не трябва.
Не мисля, че това ни прави грешни.
Да не забравяме, че и Библията не е пусната по факса лично от Господ, че да приемам всичко вътре за чиста монета.

Иначе аз постя. Имам много дни. През нощта не ям. От обяд до вечеря не ям. От закуска до обяд също и ми се събират бая часове и дни Wink
И някой друг фаст и работата е опечена.

# 676
Не съм хич вярваща, но дори аз знам че църквата също съветва да не се пости ако здравето не позволява. Сега, това когато са го писали, едва ли са знаели за ИР, но за мен си е точно в тази графа.
Знам че по принцип има и веге и веган варианти на кето, но ако се гони и протеин вече не си го представям това с постенето.

# 677
То даже не е в Библията постния календар, а в Православието само.
Не е хубаво да се интерпретира, както ни изнася, но и аз мисля, че "постя" от доста съблазнителни неща, като козунаци и тиквеници, които са си една доста голяма съблазън, за мене поне Satisfied.
И то целогодишно!
И това ако не е пост, а?....

# 678
Провославният пост и без това далеч не е само да пропуснеш пържолата. Човек може да се смири и без да си разваля здравето, както и без да му пишат в книги кога и как точно. А поне от моя гледна точка това му е смисълът, а не да си просто на диета.

# 679
Смисълът е да се смириш, да. Нашето е диета.

# 680
Диета означава начин на живот. А не само начин на хранене. Така че всъщност аз съм на диета цял живот от много време.
Но за много хора думата има друго значение за съжаление и пищят като попарени като чуят ето ти тази диетка.
Страшно много хора имат проблеми точно щото се правят на много вярващи, постят, после се наплюскат по празниците и що коремчето реагира така. От какво точно се чистят не знам.
Щото няма баланс.
Аз се считам за смирена отдавна. След като почти 90% от нещата, които съм консумирала преди ги няма и не ги искам.
А останалите 10 % си ги правя режимно.

# 681
Освен всичко друго, вътрешно съм убедена, че такъв перфектно устроен организъм, като човешкия (както и всичко друго, де) няма как да е създаден случайно. Съответно, длъжна съм да се грижа за това така фино настроено и уникално творение. А нашият режим е точно такъв - грижа по най-добрия начин.

# 682
Диета си означава точно начин на хранене. А това че за много хора е синоним на рестриктивно хранене и глад, си е техен проблем, не мога да ги мисля. Ние тук отдавна сме се уверили че един хубав начин на живот, който включва и добра диета, изобщо не е нужно да носи страдания.

По повод на изкушения и подобни. Вчера бях рожденничка. Бях си наумила да се изведа сама на среща и да се почерпя парче от точно определен чийзкейк който много харесвам, угризения от сега ви казвам че нямаше да имам. Да, обаче в крайна сметка реших че точно сега не ми се яде сладко чак толкова... и остана за друг път. На 2 крачки от къщи щях да ида за целта, не е да ме е домързяло в снега. Вместо това седнахме две рожденнички и се наприказвахме едно хубаво, без торти. Това повече ми се "услади".

# 683
Ами не, значи си начин на живот.
Това че сега се възприема по-друг начин е друг въпрос.
Начин на живот си е. Гръцка дума. Това е оригиналното значение.

# 684
  • Sofia
Честита да си Натка, здрава и щастлива!

# 685
Ааа, ЧРД Нати на патерици, много здраве и щастие да ти се стовари на главата.
Абе то на РД не се трупат калории Grinning

Общи условия

Активация на акаунт