Turkish Airlines, Pegasus, AJet, Corendon, SunExpress, Freebird - Тема 2

• 2 889
  • 76
  •   1
Отговори
# 60
Предполагам е било възможно при отменен директен полет да летите до Анталия с прекачване в Истанбул...

# 61
Просто за три дена реших, че ще се справя спокойно с раницата за Раян, но забравих, че Пегасус имат ограничение до 3 кг.
Реално нямат такова ограничение, то е само за най-ниската тарифа. Пегасус има 4 тарифи при купуване на билет, не сте длъжни да купувате най-базовата цена, за до 3 кг.  Вземете си за следващата... Или просто си добавете голям ръчен или чекиран багаж за 5 евро при промоция. Ако е заедно с покупката на билета най-добре. Ако се добавя после, вече може само чекиран да се добавя.  До 3 кг се побирам засега Grinning

# 62
  • Казанлък
Просто за три дена реших, че ще се справя спокойно с раницата за Раян, но забравих, че Пегасус имат ограничение до 3 кг.
Реално нямат такова ограничение, то е само за най-ниската тарифа. Пегасус има 4 тарифи при купуване на билет, не сте длъжни да купувате най-базовата цена, за до 3 кг.  Вземете си за следващата... Или просто си добавете голям ръчен или чекиран багаж за 5 евро при промоция. Ако е заедно с покупката на билета най-добре. Ако се добавя после, вече може само чекиран да се добавя.  До 3 кг се побирам засега Grinning

Знам им тарифите, не летя за първи път. Но за първи път взимам базова тарифа, просто изключих, че при тези размери на чантата ограничението е само 3 кг. А в последния момент ми поръчаха да донеса нещо,  което тежи повече от дрехите ми Joy Затова попитах дали проверяват. По скоро ме интересуваше дали теглят. Simple Smile
Утре летя.

# 63
Да, въпросът е малко като... "ако се возя гратис в метрото дали ще има контрола и дали ще ме глобят", просто си спазвайте правилата и проблем няма да има. Не взимайте тежкото нещо. Аз като пътувам с 3-те кг... не взимам книга, чадър и т.н., пастата за зъби е от 15 мл от тия в ДМ и Лили, хаха. Парфюмче възможно най-малкото. Леки дрехи, които са навити като палачинка и това е. Портфейл и документи. Телефоните в джобовете, пауърбанк и зарядно в якето. Никаква храна в багажа и това е Grinning
Летял съм и с ограничение от 6 кг до Казахстан за 1 седмица. Не е болка за умиране. Ако толкова съм искал повече, щях да взема чекиран или голям ръчен. Всичко, което ни липсва, може да се купи и оттам, ако е зор.

Лек полет утре Wink

# 64
Тези политики са понякога странни, но е правило да се съобразяваме с изискванията, няма как...
Последно 4 полета с турските авиолинии, 8 кг кабинен и колко там ръчен, никой не ми го претегли, не забелязах това да се прави и с останалите пасажери, но двама върнаха да чекират багажите си така, на "поглед" Simple Smile
Мерим багажите до 300 грама точност, но последно до нас седна един човек, който едвам се събра на седалката, буквално беше над 130 кила... или над 150, не знам Sad
Обаче ако почнат да мерят и хората ще стане супер скандална дискриминация Sad
Намалят малко по малко багажите в кабината, за да оцелеят в икономическата борба и конкуренция... не толкова за теглото, колкото да принудят хората да плащат повече за багаж...

# 65
Промоция на PEGASUS от днес до 3 ноември за свързващи полети до Луксор и Марса Алам за 1 евро+таксите

Важи за полети до 27 март 2026 г.

Има много дати  за по 32 евро на посока до Луксор и Марса Алам през ноември и декември от София (с таксите).

ПРОМОЦИИ НА TURKISH AIRLINES по случай националния празник на Турция, вчера и днес, важи за вътрешни полети в Турция от 1 декември до 15 януари на цени от 1.029 TL
https://www.turkishairlines.com/tr-tr/ucus-firsatlari-yurtici-uc … bileti-kampanyasi

Специални цени на полети до Африка в периода до 15 декември
https://www.turkishairlines.com/tr/ucus-firsatlari-turkiye-den-afrika-ya

Мили умножени по 3 и изгодни оферти за термални СПА-почивки с Turkish Airlines Holidays - важи до 6 ноември
https://www.turkishairlinesholidays.com/tr-tr/tatil-firsatlari-v … termal_kampanyasi

25% намаление за семейни пътувания до Анталия и Северен Кипър (от 3 до 9 души). Важи до 13 март 2026
https://www.turkishairlines.com/tr-kt/ucus-firsatlari-kktc-antal … nda-aile-indirimi

Безплатен багаж до 50  кг за студенти, пътуващи до Северен Кипър, важи до 15 март 2026
https://www.turkishairlines.com/tr-kt/ucus-firsatlari-ogrenciler … j-hakkiyla-ucuyor

Мили, умножени по 4 и безплатен трансфер за пътувания до Саудитска Арабия с Turkish Airlines Holidays
https://www.turkishairlinesholidays.com/tr-tr/umre-firsatlari-um … i#umre-kampanyasi

# 66
  • Берлин
Diziler, благодаря за темата и полезните ти постове.
С промоцията на Пегасус оправих 1-те 3 пътувания за 26-та и съм много доволна.
Дали Сънекспрес правят нещо подобно? Никога не съм ги хващала с промо цени.

# 67
AJET - нови линии

Истанбул С.Гьокчен - Сюлеймания: от 2 декември, 2 пъти седмично
Истанбул С.Гьокчен - Басра: от 5 декември, 3 пъти седмично
Истанбул С.Гьокчен - Прага: от 15 декември, 4 пъти седмично
Истанбул С.Гьокчен - Ротердам, от 22 февруари, 4 пъти седмично
Измир - Северен Кипър, от 31 октомври, всекидневно
Измир - Техеран, от 1 ноември, (полети на 1, 2, 10.XI. и 19.XII.)
Анкара - Ербил: от 26 октомври, 2 пъти седмично
Анкара - Багдад: от 3 ноември, 3 пъти седмично
Анкара - Мадрид: 23 октомври, 3 пъти седмично
Анкара - Барселона, от 24 октомври, 4 пъти седмично

# 68
София-Карачи-София (през Истанбул) за 192 евро с Пегасус през ноември, декември и януари
https://www.secretflying.com/posts/sofia-bulgaria-to-karachi-pak … y-e190-roundtrip/

p.s. Авиокомпания Gullivair най-вероятно ще стартира директни полети от София до Карачи и Лахор, но цените... в пъти Wink

# 69
По повод 20 годишнината на ПЕГАСУС: промоция днес и утре за международни полети между 17 ноември и 28 март на цени от 20 евро. Багаж по 5 евро/посока

До/от Истанбул: 20 евро

# 70
По повод 20 годишнината на ПЕГАСУС: промоция днес и утре за международни полети между 17 ноември и 28 март на цени от 20 евро.

Няма отсечка до Истанбул  на нито една дата за  20 евро

# 71
Има, има. Влезте си с юзърнейма и паролата.

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 23:48 от diziler

# 72

Да, излезнаха след вписване. Календарът им обаче не ги показваше. Трябваше ден по ден търсене.
Снощи не успях да взема билети.Не съобразих час разлика по турско и промоцията беше минала.

Намалях цената с бол точки, които реално нямам.  При налични  10 000, симулирах цена с 35 000. Реално как работи това? На някакъв етап се доплаща ли?

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 10:22 от Hollywood

# 73
  • София

Да, излезнаха след вписване. Календарът им обаче не ги показваше. Трябваше ден по ден търсене.
Снощи не успях да взема билети.Не съобразих час разлика по турско и промоцията беше минала.

Намалях цената с бол точки, които реално нямам.  При налични  10 000, симулирах цена с 35 000. Реално как работи това? На някакъв етап се доплаща ли?
не, не може да доплащаш ако зададеш, че искаш да купиш с бол точки. Трябва да имаш цялото количество точки, за да купиш билети. С тези точки, които имаш може да купиш места или храна или услуга, за която ти стигат точките.

# 74
И аз имам един въпрос.Дали това ,ще е финалното лятно разписание на Пегасиус за София -Анталия на база опита ви от предходни години?В момента за м.Юни най-ранния полет пристига в 18:30 на летището в Анталия с прекачване в Истанбул.Дали ще пуснат директни полете и по-ранни часове, как мислите?

Общи условия

Активация на акаунт