Любители на котки - Тема 210

• 4 799
  • 139
  •   4
Отговори
# 90
Аз знам, че белината привлича котките. Не ги отблъсква и не е добра идея да се чисти с белина.

Известно ми е, че има някакви специални ензимни препарати, които неутрализират миризми, но не съм ползвала лично и не мога да ги посоча поименно.

# 91
Стейси, много съжалявам за котенцето  Cry

# 92
  • София
rubyo, говориш за закрита тоалетна. Пробвала ли си да махнеш капака? Моите си ходят в закритата тоалетна, но видят ли отворено към легенчето на кухненския балкон, веднага тичат натам. Явно им харесва повече.

zazu1, ситуацията ми напомня на моите предишни 2 котарака. Всичко беше мирно и идилично докато малкият не се почувства по-силен и реши да си извоюва шефското място. Обаче разликата им беше малка, и двамата бяха силни и вместо единият да се стресира, започнаха да се бият ожесточено. Моят съвет е след като се върнете, да търсиш разрешение без да ги разделяш. Веднъж поделят ли си територията, няма събиране. 10-11 години бяхме регулировчици в собствения ни дом, защото срещнеха ли се, ставаше въргал.

Иначе можеш да пробваш с изпарители Фелиуей, с храна Calm (на Рояйл Канин)- неща, които успокояват, но са с натрупване.

# 93
Здравейте ,имам котка на 4 месеца британска , още не съм я къпала защото е малка , ако може да ми препоръчате шампоани

# 94
  • Варна
Последното оцеляло котенце тежи 265 грама, на 1 месец става днес. Което е доста под нормата. Но изглежда добре. Алечка го кърми и си го гледа. Пробвах да му дам мляко лактол. Да не би кърмата да не стига. Не ще и това е. Явно не е гладно.
Иначе Алечка е егати майката котка. Тежи 2 кг. Изглежда на 7-8 месечна котка. Нямам си на идея дали е малка или просто дребна-появи се при нас малко преди да роди. Изглежда здрава, май просто е дребна.
Със сигурност ще я кастрираме.
Трицветката се е установила при съседа. Малката трицветка също. Поне ѝ оправих очичките преди това.

# 95
Стейси, Стейсиии.. толкова усилия положи. Дано последното мъниче оцелее. Заради всичките ти грижи дето даваш.

Да ви кажа, колкото повече чета в темата тук за съвместяването на две или повече животни, толкова повече у мен се затвърждава усещането, че това е опасна работа. И вероятността да се стигне до раздразени животни е голяма. Зная, че много от вас имат по две, че и по повече и съжителстват спокойно. Явно си е до късмет. Обаче не ме напуска усещането, че за да свикнат леко е добре и двете да са сравнително малки.

Преди си мислех, че само за мен и ПиратЯ беше трудно с котанката. Да си призная дълго се обвинявах, че не успях, че нещо сбърках, че не съм сторила достатъчно. Но май като цяло това си не е лесна задача.

# 96
Привет! Нямам много време за четене и постоянно губя темата.
Но сега, като чета за котета в стрес от съжителство, се сетих, че не съм споделила моето откритие. Капки на д- р Бах за домашни любимци.
Нашият страхопъзльо при всяко пътуване, въпреки билковите хапченца, въпреки успокояващи спрейове, се напишва, нааква и повръща от стрес. Последното пътуване беше с намазани уши с масълцето от капките и всичко беше мирно, тихо и спокойно. Мазах периодично по време на пътуването, когато започне да нервничи.
В отзивите (от Айхърб го поръчах) имаше споделен опит за съжителство на котета, че мисля, че може да е от полза.
Ето го страхопъзльо.
А пък пред блока ни живее буквално на средата на тротоара една нещастна душица, изхвърлена отнякъде. Храним го, но ме е страх да не е болничко, че да пренеса някоя болест на моя вкъщи.

# 97
Milanda, много навреме споделяш за тези капки. В момента няколко потребителки се чудят как да се справят с второ или трето животно вкъщи. Дано прочетат. Може пък да им помогне. Аз навремето с дифузерите Фели уел... нищо не свърших. Само си въобразявах първите дни, че нещо действа. А те просто са се дебнели в изчакване преди да започнат да се бият до кръв. Дето се казва - захождали са опознавателно. Пък аз си купувах ли купувах пълнители. Па за едната стая, пък за другата стая, пък за коридора.... Simple Smile

# 98
Кои от капките на д-р Бах ползвахте? (те са много видове)

# 99
Със сигурност да се съвместят две и повече котки си е предизвикателство, но не е невъзможно. Моя близка, която живее в чужбина, имат три котки - едно мъжко и две женски, като последно взеха втората женска, другите бяха вече на 7-8 години. Не ми е споделяла да са имали съществени перипетии.

# 100
У нас двама некастрирани котарака - не воюват. Само единия е  нервен, защото много иска да се сдружи с другия и да играят, но ....той само пък яде и лежи и не му пука за нищо и никой.

# 101
Преплетохме темите, но по различно време "крадем  минути в темата". Та за потребителката с взетото коте, което не зачита тоалетна, бих предложила опит от приучването на детето ми към гърне.
Скрит текст:
То също отказваше да ползва гърне - удобно му беше с памперса. В същото време имаше изключителна слабост към шоколада. Купих от фирмен магазин на Линд малки шоколадови яйчица (шоколадът е по-малко от този на киндершоколад). И при всяко ползване на гърнето следваше яйчице. Така в рамките на два дни започна да тича сама до гърнето (дори без нужда, заради наградата)
Понеже котето е на възраст (не е бебе), следва да се променят навиците му и според мен единственият начин е с награда. Подгответе тоалетна, отнесете в нея "хубавини" от юнака и държейки лапичката му, изпълнете движение на ровене в постелката. Ако и когато се усети за какво бива канен, наградете го с лакомство. Ще свърже отиването на правилното място с удоволствие и ще промени навика си. Успех!

Кардю, може да е адаптационна депресия и да промени поведението си, когато се убеди, че мястото е сигурно, а обитателите - добронамерени. Радвам се, че още са заедно (в един дом). Интелигентността на Сина ще помогне.

# 102
У нас двама некастрирани котарака - не воюват. Само единия е  нервен, защото много иска да се сдружи с другия и да играят, но ....той само пък яде и лежи и не му пука за нищо и никой.

Пък ние като доведохме котанката кастрираното Пиратче се ФлюбИ. Обикаляше, искаше да я подуши, не беше наежен или ръмжащ. Но отсреща не беше споделено.
Помните ли, че тогава ми казвахте, че се разказите ми за котанката звучат като разкази на ревнива свекърва. Simple Smile

# 103
Балу е абсолютно перде. Сина отстъпва всичко и страда,че не искат да играят с него.

# 104
  • Варна
Нашите два котарака съжителстват по принуда, когато аз ходя и стоя при сестра ми, у тях или на вилата. И сега са заедно, повече от месец. Не мога да кажа, че са първа любов но и няма 'бой до кръв'. Държат да са в една стая, душат се, закачат се. Най-често моя Тео му тупва по някоя лапа ако Гришо много му досажда. Онзи пък все му се завира да му души дупето - нали е полукастриран все още ... . Когато някой е до тоалетна или се храни не се закачат, изчакват се търпеливо ако се налага. Не съм ги видял да се гушнат или почистват един друг, но гледат все да са на метър един от друг. 
След като ги разделим имам чувството, че страдат ден, два, търсят, обикалят .
ето ги при мен на леглото през нощта, спазват си дистанция и ми пречат ужасно Simple Smile

Тео се надява да се е скрил от досадника, но не му се получи Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт