Любители на котки - Тема 210

• 5 496
  • 151
  •   2
Отговори
# 135
Ще видим колко ще се повлияе. Отслабна Сина, видимо. А Балу е дебел.

# 136
Записвам се в новата тема с един току що кастриран Томи 😀
Всичко е наред с него. Днес съм му отпусната края и яде пауч на корем.
Висок клас храна за кастрирани заръчал доктора, отивам да търся.

# 137
  • София
този поглед Simple Smile

# 138

Поздравявам ви с един френски котарак.
Ако не бях на 1000+ км от дома, щях да кажа, че моят е излезнал на разходка. Същият! И по поглед, и по гальовност. И по размер и обиколки Simple Smile

# 139
# 140
Да ви кажа колко струва кастрацията на коте при нас. 75 евро. Изглежда ми, че в България е по-скъпо. През ноември ще бъде кастриран Балу.

# 141
Определено е по-скъпо - поне в София (с уговорка, че личният ми опит е с женско коте).

# 142
90 до 180 в София за мъжко коте, 75 в провинцията,  на 30 км от София.

# 143
Кастрацията на женската ми беше около 300лв. Анестезия, изследвания, престой ...

Всяко ходене при ветеринар е сериозно олекване на портфейла ми.

# 144
90 до 180 в София за мъжко коте, 75 в провинцията,  на 30 км от София.
На мен в градче до София ми дадоха цена 100 лв мъжко коте. А къде е това на 30 км. от София?

# 145
  • София
250 лева платих аз за мъжка котка в София.

# 146
  • До хладилника, който обичам
£95 за женска котка е тук, но сме в провинцията. В големите градове може да е повече, но надали надхвърля 120. Не влизат изследвания в цената, само анестезия и дневен стационар, прибираме си ги същия ден следобед.
Ваксина в две дози за коте под годината е около 80-85, еднократен бустър за големи ок.65. Но всичко друго е в стотици, операции и сериозни интервенции, в хиляди. Като се съмнявах в кожния проблем на Минка, самата ветеринарка предложи да изчакаме, защото за всяка от 3-4 възможни болести (лийшманиоза и подобни) изследването е по ок.300-400. Изобщо ситуацията е, да са живи и здрави, че иначе лошо Simple Smile

# 147
250 лева платих аз за мъжка котка в София.
Не ги ли е срам...

# 148
  • София
Ами приятелка ми каза същата цена за други квартали, а тя прибира доста котета и се грижи за тях и не съм проверява а повече. Реших, че си е толкова навсякъде.

# 149
У нас също имаше такъв проблем с пишкането, но от по-младата котка - Мег. С две котки и куче съм, по-възрастната не харесва нито кучето, нито Мег, и сама се изнесе в друга стая. Мег е у нас вече година, в началото и двете ползваха една тоалетна без проблем, но Грейси започна да дебне пред тоалетната, в коридора, пред вратата на стаята и на няколко пъти Мег ми препика леглото като си личеше, че дълго е стискала, защото петната бяха огромни, даже първият път се усъмних да не е кучето, но кучешката урина не мирише така.
Та моята Грейси е на възраст, но е кривотия и налита на бой, за разлика от Мег, която е кротка и много социална. Не стоят затворени, но всяка си предпочита различна стая.
Купих на Мег отделна тоалетна и вече нямаме проблеми. Ензимните препарати, за които са спомена не са панацея, пак си иска време да се отмирише. При Мег, макар и живяла до скоро на улицата, въобще нямаше проблем да свикне със закрита тоалетна. Беше без врата един ден само и сега и с врата си я ползва.
Ето я, този месец стана точно година откакто е у нас.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 19:00 от DreamingOfSummer

Общи условия

Активация на акаунт