Любители на котки - Тема 210

• 7 284
  • 195
  •   4
Отговори
# 165
На Кастиел давам Симпарика трио, но не знам дали е подходящо за котки. Най-добре е ветеринар да каже.

Бих я занесла на ветеринар, но се опасявам да не пренеса някоя зараза на моето домашно коте -  много му треперя.
Ако е нещо сериозно може би ще направя изключение, но хапче за паразити, според мен мога да дам и по препоръка от личен опит. Ще проверя за Симпарика.

Много мило същество. Дано бъде осиновена!
Благодаря, наистина е много сладка. Питала съм вече когото се сетя около мен, няма интерес засега. Ще продължа да и търся осиновители, дано има късмет котето.

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 15:45 от Sweta

# 166
Аз имах предвид по-скоро просто да попиташ ветеринар какво може да се даде в такъв случай. На Мег докато живееше навън капех само Стронгхолд против бълхи и кърлежи, че нали все се търкаха един в друг с Кас. После лекувахме бълхова тения като дойде вкъщи ако не се лъжа с Цистал. Грейси ми е много алегична и на нея нищо не давам, откакто като малка получи реакция от пастата против паразити. В момента пак нещо й се е изострила алергията май, но я наблюдавам за сега.

# 167
О, да - да попитам лекар може, даже се сещам кого. Мога да питам и във ветеринарната аптека, до нас имаше такава, днес ще проверя дали още работи.

Добре, че каза за алергията - това е друго, което ме притеснява, да няма малкото коте някаква непоносимост към лекарството, което ще и дам. Затова като се замислих сега, май клоня към нещо външно.

Успех с алергията на Грейси - да не се изостри повече и да и мине!

# 168
AnyHr, чудесна история! С хубав край! Purple Heart

ЧРД на Грейси - да е здрава и щастлива! BirthdayCakeCake

Къде изчезна Доня? Дано всичко е наред!

# 169
Честита да е Грейси Heart Тя прилича малко на дундьото  Балу. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 170
Здравейте момичета,
Моля да ме извините, знам че темата не е точно за това, но вече не знаем към кого да се обърнем…
Намерихме едно бебе коте – съвсем малко, бездомно, което беше в лошо състояние и го заведохме в клиника. Оказа се, че има котешки херпес и в момента се борим поне за едното оченце..
Проблемът е, че клиниката може да го задържи още само 2–3 дни, а всички приюти, на които звъняхме, са препълнени. Нямаме възможност да го задържим, но не искаме то да се върне на улицата след като вече е спасено и лекувано. Ако някой има възможност да помогне — с временен дом, съвет, контакт или дори споделяне, ще сме истински благодарни.
Пиша с огромна надежда, защото вече сме започнали борбата и не искаме да се предаваме❤

# 171
С Томи глезльото плащаме данъка за новата тема - лудо, щуро става след 20ч вечер, до тогава е ей така

# 172
# 173
  • София
Ако някой е ползвал такива и от личен опит е доволен, моля да сподели. Помня, от времето когато пишех в темата, че Таня беше споделяла за някакво лекарство, с което успешно е излекувала външен котарак.
Скрит текст:
Това е  дребосъчето:
При мен беше рана на ухото. Доста грозна. Разтворих хибискръб и го сложих в парфюмно шишенце-пръскалка. 2-3 пъти напръсках раната и мина. Ветеринар ми го е предписвал и за котешко акне.

Дано има късмет котето и да се задоми! Heart  И бебето на Галина също! Heart

Честит рожден ден на Грейси! Поне още толкова години да ви радва! Birthday

# 174
Честит рожден ден на Грейси!

# 175
Цитат
При мен беше рана на ухото. Доста грозна. Разтворих хибискръб и го сложих в парфюмно шишенце-пръскалка. 2-3 пъти напръсках раната и мина. Ветеринар ми го е предписвал и за котешко акне.
Дано има късмет котето и да се задоми! Heart

Не, Таня за друго коте ми е спомена, което след хапчето, което си му дала, козината му лъснала, напълняло, а преди това било слабо и проскубано /не от твоите, улично/. Може и да си забравила, беше отдавна.
Благодаря за пожеланието. Flowers Hibiscus

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 00:01 от Sweta

# 176
  • София
Наистина не помня. Но тъй като не се грижим за много котки (в момента е само майката на Рижко, а преди това и Рижко), обикновено използвам останала пипета от на моите, а не нещо бюджетно.

# 177
Честит рожден ден на Грейси🎂🎁! Здравичка да е❤

# 178
Галина Георгиева 688123, във ФБ има стотици групи за кучета и котки, които имат нужда от помощ.
Там е мястото, където може да споделите историята си.
За жалост трудно се намират хора, които да поемат болно животно.
Потърсете друга клиника, която може да задържи котето повече дни, ако нямате възможност да го приберете Вие временно. В това време упорито пускайте постове във ФБ, пък дано някой се смили и си го хареса! Отнема време. Повече шанс има, ако е здравичко.

# 179
Томи яде домашното на детето. Вие виждали ли сте такова нещо и бихте ли повярвали ако детето ви го каже Joy
Снимките са от видео, хванат на местопрестъплението тигър.

Общи условия

Активация на акаунт