Любители на котки - Тема 210

• 30 558
  • 764
  •   1
Отговори
# 465
Привет, привет!
Пиратя много закръглен. Да е жив и здрав!

life_is_love, както вече казаха и други - има котки, които цял живот живеят разделени в отделни стаи. Дано при вас да свикнат. Нужно е време, не става веднага. Дръжте ги в отделни стаи и сложете и тоалетната в стаята на дъщерята. Пускайте ги заедно, само когато сте си вкъщи, под контрол и наблюдение. Дай Боже да свикнат! Британците уж са спокойни...

Вчера ходих да храня котката на майка ми, понеже отсъства. Тя е голямо диване наистина - на годинка. Отворих да й взема въдичката от една стая, в която майка ми не я пуска. Така се шмугна, за части от секундата и веднага се гмурна зад един диван. Rolling Eyes Сума време я виках и чаках да излезе, за да мога да отида на работа.............

Чакайте да ви покажа Бела и Лусито . История в картинки:

Скрит текст:

# 466
Перфектно разказана история с картинки. Много готина и тя и героите в нея!

# 467
Това с ръкавицата е хитро. Аз много обичам да боричкам котките, ама не смея, защото се научават да ми хапят ръката. А Бела е много силна.

# 468
  • В страната на мечтите
Благодаря на всички за насоките. Не ме обнадеждихте особено, надявах се на някой магически трик, който да реши проблема за два дни и да заживеем като едно голямо щастливо семейство. Уви.

Сложих  и тоалетната в стаята убежище, за да има мир и спокойствие. Ще го мисля как да процедираме нататък.Ще пиша,ако постигнем успех.

За кухненска ръкавица не съм се сещала, като беше малка моята, слагах си два дебели хавлиени чорапа на ръката и така играехме. Луди времена бяха Heart Eyes

# 469
  • София
Вчера "изгоних" Блеко навън на слънце... и той май ми се разсърди.
Навря се в куфара (който се проветрява още след почивката)- на слънце е 🌞

... като видя, че го снимам, ми "обърна гръб" 😹

# 470
Снощи рязах нокътче на Лусито, защото ми се видя, че е по-голям от другите и много извит към пръстчето. Прецених, че може да стане проблем. Тя изобщо не обича да й се режат нокти. Крещя, вика. После се разсърди. И цяла вечер ни игнорира.

Като я прибрахме от улицата и в началото често се случваше да ни одраска, защото не преценяваше движенията. А и ние нашите! Тогава 1-2 пъти сме рязали леко връхчета на предните лапи. Борба си беше.

Тя в началото не си остреше ноктите никъде и бяха мн големи. Сега си ги остри на килима.

Аз правилно ли съм забелязала, че по някакъв начин при остренето падат стари и големи нокти и отдолу остават по-мънички? Не съм запозната с тази физиология на котките. Постоянно намирам котешки нокти из къщи.

# 471
Не знам наистина. Не сме ги рязали досега. На Хели на 1г+ са много тънки, остри зъбки, уж ги драска наляво/надясно, но са толкова остри и много обичка да ги използва върху нас за изгра... Sad

Но идвам с друг въпрос. Нечий котарак прави ли така, или нещо подобно? Мими на 2г и нещо, драска си доста редовно ноктетата, тъй че поне са се затъпили и нямам проблем с тях, пък и не обича да ни дере с тях.
Но, тя обича от време на време да идва и ляга в скута ми. Мърка си. Почти винаги  когато застане голата ми китка, ръка пред лицето й, дори и нежно да посягам на някъде да взема нещо наблизо тя се хвърля върху ръката ми и ме захапва толкова брутално все едно иска да ми откъсне ръката Cry А аз дори не я мърдам рязко тая ръка, просто леко минавам близо пред лицето й. Това се случва от много време и вече ме е страх да мръдна когато легне в мен.

Но когато ръката ми е в дълъг ръкав не реаргира по този начин. Не разбирам, но вчера пак ме захапа толкова брутално, не пуска, аз трябва да я плясна по челото, за да си изкара зъбките от ръката ми и да избяга Cry Добре, че не са толкова остри като на Хели. Иначе е спокойна котка, но това с голата ръка пред лицето й не мога да го разбера и намеря логика.

# 472
  • До морето...
И аз често намирам паднали, така да ги нарека нокътни обвивки и четох,че е нормално да ги "сменят ",ако не се лъжа.Поне съм спокойна, че това е напълно нормално.

# 473
Нормално е, а от време на време се намира и по някой мустак Simple Smile

# 474
  • София
Аз правилно ли съм забелязала, че по някакъв начин при остренето падат стари и големи нокти и отдолу остават по-мънички? Не съм запозната с тази физиология на котките. Постоянно намирам котешки нокти из къщи.
Да, ноктите им са някак като на "секцийки". Затъпи ли се горната част, външната "секцийка" пада, а отдолу нокътят е нов и остър. Всъщност с точенето на нокти, махат точно този стар и тъп слой. И колкото по-често се режат ноктите, толкова повече драскат, за да падне старият нокът и да се покаже заостреният. Joy

# 475
Точно оня ден резнах на Бела връхчетата, щото не си знае силата и като посегне на игра с тая лапа като на пума и ни прави на решето.

# 476

Но, тя обича от време на време да идва и ляга в скута ми. Мърка си. Почти винаги  когато застане голата ми китка, ръка пред лицето й, дори и нежно да посягам на някъде да взема нещо наблизо тя се хвърля върху ръката ми и ме захапва толкова брутално все едно иска да ми откъсне ръката Cry А аз дори не я мърдам рязко тая ръка, просто леко минавам близо пред лицето й. Това се случва от много време и вече ме е страх да мръдна когато легне в мен.

Но когато ръката ми е в дълъг ръкав не реаргира по този начин. Не разбирам, но вчера пак ме захапа толкова брутално, не пуска, аз трябва да я плясна по челото, за да си изкара зъбките от ръката ми и да избяга Cry

Аз имам такъв "хапльо", като добавка посяга да бие с извадени нокти като мърдам с ръце. Отдавах го на това, че е късно кастриран котарак който и играе малко по-грубо или прекалено силен ловен инстинкт.

Метода с драматизациите - ако захапе вия и се дера все едно ми е разпрал ръката и после демонстравтивно го гоня да слезе от скута ми. Дали заради тях, или защото обича да спи в скута ми докато работя, но с времето направи причинно-следствената връзка, че ако ме захапе със сила ще го изгоня и вече е леко като любовна захапка и биенето с лапа е по-обрано и не толкова агресивно.

Обаче е бавен процес (2-3 години) и все пак има такива епизоди, но се старае да е леко и без да ми "перфорира" кожата.

# 477
  • Враца
При Кая пък ноктите на задните лапи са изтъпени, а предните са много остри. Има си катерушка на която да си точи ноктите, точи ги и по дивана редовно и по пътеките, но предните са си все остри.

# 478
Аз си купих нокторезачка още за Финдъс, но изобщо не съм я използвала. Страхувам се, да не ги нараня Знам, че ноктите им се"белят". Котаците ми се точат само на драскалката им. Обаче Сакура я чувам много, преди да я видя. Все едно е на токчета по паркета.

# 479
Аз си купих нокторезачка още за Финдъс, но изобщо не съм я използвала. Страхувам се, да не ги нараня Знам, че ноктите им се"белят". Котаците ми се точат само на драскалката им. Обаче Сакура я чувам много, преди да я видя. Все едно е на токчета по паркета.

То е достатъчно 1мм да резнеш, аз така правя. И вече не са остри като игли.

Общи условия

Активация на акаунт