Любители на котки - Тема 210

• 30 055
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
Нашата Панливкопения беше без диария и повръщане. Просто за 12 часа стана парцал от жизнено коте. Както аминка описва - буквално “празна “ кръвна картина. И няма идея от къде дойде тогава. Другите котки нищо им нямаше, нашите не контактуват с чуждите по принцип…
Но мина и зсмина и а Шошко дебелее и мързелува!

# 691
Нашата Панливкопения беше без диария и повръщане. Просто за 12 часа стана парцал от жизнено коте. Както аминка описва - буквално “празна “ кръвна картина. И няма идея от къде дойде тогава. Другите котки нищо им нямаше, нашите не контактуват с чуждите по принцип…
Но мина и зсмина и а Шошко дебелее и мързелува!
Благодаря ви, това ми дава надежда! 🤍

# 692
Бела пък с ново 20, от вчера я забелязвам, че постоянно си ближе дупето и милейдито там....дразни ли я нещо, какво....чисто е, изблизано до блясък Grinning

# 693
  • София
Нещо не му се излиза навън последните 2 дни...

# 694
Нещо не му се излиза навън последните 2 дни...

То и на мен не ми се излиза, но няма начин. Право е котето, вътре на дивана и слушаш как вали дъжд. Топло чайче и хубав филм. Ех, мечти 😃

# 695
  • София
Mila, тези 2 дни съм почивка (естествено, като е слънчево и готино ще съм на работа 😁) и направо сбъднах мечтата ти- кафе до обяд; топла супа на обяд и вино до камината привечер... и естествено Блеко плътно до/около мен през цялото време ❤️

Много сладка черно- бяла муцунка 😻

# 696
Бела пък с ново 20, от вчера я забелязвам, че постоянно си ближе дупето и милейдито там....дразни ли я нещо, какво....чисто е, изблизано до блясък Grinning
На наша Джулка пък хич не и харесва да си мие дупето. То, нали, инстинкта я кара да се мие и току вдигне лапка и забие муцунка да измие дупарката и след малко като вдигне главичка прави такава хем учудена, хем отвратена физиономия със сбърчен нос и отворени устенца, че направо се скъсваме от смях с нея. Ще опитам да я издебна и да я фотна да видите колко много не и харесва.

# 697
Моля, помагат пак!
Днес бях при доктора, котето уж било по-добре, но все още не се храни, била хапнала само малко сутринта сама.
Новото което ми сервира е, че теста бил дал положителен и за гиардия! Това бил паразит който може да се предаде и на хората! Аз в момента съм страшно уплашена, защото котето беше 4 дни вкъщи, мила съм си ръцете и всичко, но все пак съм чистила тоалетната й, и като я чистя се вдига прах от чакъла. Този паразит предизвикал стомашно чревни проблеми.
Някой знае ли нещо повече, много съм уплашена. Лошото е, че доктора чак днес ми каза и за това, бил й слагал антибиотик и за това от 3 дни, но си е мълчал. За сега 7 дни от контакта с нея, нищо ми няма и на приятеля ми също. Моля ако някой знае нещо повече да пише за тази гиардия!

# 698
  • Свети Влас
Според мен е време да я махнете от този ветиринар и да я заведете при друг за второ мнение.....
Ето малко повече за него...

# 699
Най-лошото е, че при това положение аз не мога да я взема повече. Аз не знам какво още може да й има и не мога да рискувам да се заразиме. Ходих до аптеката и ми препоръчаха някакви силни хапчета за паразити да изпием. Просто ужас. А сърцето ми се къса за нея.

# 700
  • София
Най-лошото е, че при това положение аз не мога да я взема повече. Аз не знам какво още може да й има и не мога да рискувам да се заразиме. Ходих до аптеката и ми препоръчаха някакви силни хапчета за паразити да изпием. Просто ужас. А сърцето ми се къса за нея.
Успокой се! Едва ли след почистване на тоалетната ѝ си останала с мръсни ръце. Wink Спазване на елементарна хигиена е достатъчно. Ако толкова лесно се предаваше, всички ветеринари и всички, които по някакъв начин имат допир до бездомни животни щяха да са се разболели.

Не се отказвай от бедната душица! По-вероятно е да се заразиш от недоизмити зеленчуци, отколкото от нея, особено когато знаеш, че има проблем и внимаваш.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 22:16 от Таня67

# 701
Къса ми се сърцето, но ние правим и опити за дете, просто риска вече е голям.
Естествено, че си ги миех ръцете, даже и съд спирт ги дезинфекцирах, но притеснява, че докато я чистех се вдигаше прах, той ми продаде този дребен каменист чакъл и от него се вдига прах, който съм го вдишала. Говорих и с доктор, каза да се следим за симптоми на стомашно чревна инфекция и др. и ако имаме ще пием Доксициклин. Аз ще се тествам в петък.
Просто ужасна история, просто иска да й помогна, а то стана страшно и за нас.

# 702
  • София
Не е страшно за хора.

# 703
  • До хладилника, който обичам
Babushcat ви наблюдава иззад дантеленото перденце Grinning

Има бели косми по брадичката, като бабичка, шарената кърпа й заспа.

# 704
Въййй, туй Марчето ли е Joy

Общи условия

Активация на акаунт