Любители на котки - Тема 210

• 30 024
  • 751
  •   3
Отговори
# 705
  • До хладилника, който обичам
Тя, тя 😁

# 706
  • София
Чита имаше гиардия, нито се заразихме, а и бързо мина. Давахме и лекарство , пробиотик Simple Smile Всичко ще бъде наред, само сменете доктора Simple Smile

# 707
Чита имаше гиардия, нито се заразихме, а и бързо мина. Давахме и лекарство , пробиотик Simple Smile Всичко ще бъде наред, само сменете доктора Simple Smile
Благодаря ви, дано и ние не. Вчера разговарях с една добра Вет клиника, обаче ми казаха, че при това състояние е по-добре да не се мести животно, казаха, че те нито й имат изследванията и докато всичко започне на ново, животното може и да си замине. Казаха, че ако в действителност това е заболяването той я лекува правилно. Ако разбира се ми казва истината за всичко което й влива. Съжалявам, че ще го кажа, но този човек постъпи антихуманно, против всякаква лекарска етика и е ужасен.

# 708
Етика може да срещне човек у продавач от Техномаркет, местна туристическа аганция, учителка, продавачка на гофрети, фитнес инструктор, инженер. У медицинските лица всъщност етиката е най-рядко срещана в днешно време.

А то котето къде е в момента? Навън ли е?

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 04:45 от Защо ме търсиш?

# 709
Моля, помагат пак!
Днес бях при доктора, котето уж било по-добре, но все още не се храни, била хапнала само малко сутринта сама.
Новото което ми сервира е, че теста бил дал положителен и за гиардия! Това бил паразит който може да се предаде и на хората! Аз в момента съм страшно уплашена, защото котето беше 4 дни вкъщи, мила съм си ръцете и всичко, но все пак съм чистила тоалетната й, и като я чистя се вдига прах от чакъла. Този паразит предизвикал стомашно чревни проблеми.
Някой знае ли нещо повече, много съм уплашена. Лошото е, че доктора чак днес ми каза и за това, бил й слагал антибиотик и за това от 3 дни, но си е мълчал. За сега 7 дни от контакта с нея, нищо ми няма и на приятеля ми също. Моля ако някой знае нещо повече да пише за тази гиардия!
Щом си си мила ръцете, няма от какво да се притесняваш. Ветът е намерил начин да ти намали "пàрата". Blush Аз само имам един въпрос. Всички тия изследвания ти ли ги поемаш финансово или той?
Радвам се, че котето е по-добре и мисля, че ще се възстанови щом е започнало да се храни. Гиардията се лекува, не се притеснявай. Или ветът се е самосезирал или се застрахова. Гиардия означава симптом диария. Питай го какви са актуалните симптоми на котето към момента.
Не е добра идея да сменяш доктора, според мен. То ти не си и стопанка на котето... Rolling Eyes По-скоро той е стопанинът и той си го лекува... Thinking Пак не доразбрах как се взимат решенията... Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 11:19 от amy_nka

# 710
Моля, помагат пак!
Днес бях при доктора, котето уж било по-добре, но все още не се храни, била хапнала само малко сутринта сама.
Новото което ми сервира е, че теста бил дал положителен и за гиардия! Това бил паразит който може да се предаде и на хората! Аз в момента съм страшно уплашена, защото котето беше 4 дни вкъщи, мила съм си ръцете и всичко, но все пак съм чистила тоалетната й, и като я чистя се вдига прах от чакъла. Този паразит предизвикал стомашно чревни проблеми.
Някой знае ли нещо повече, много съм уплашена. Лошото е, че доктора чак днес ми каза и за това, бил й слагал антибиотик и за това от 3 дни, но си е мълчал. За сега 7 дни от контакта с нея, нищо ми няма и на приятеля ми също. Моля ако някой знае нещо повече да пише за тази гиардия!
Щом си си мила ръцете, няма от какво да се притесняваш. Ветът е намерил начин да ти намали "пàрата". Blush Аз само имам един въпрос. Всички тия изследвания ти ли ги поемаш финансово или той?
Радвам се, че котето е по-добре и мисля, че ще се възстанови щом е започнало да се храни. Гиардията се лекува, не се притеснявай. Или ветът се е самосезирал или се застрахова. Гиардия означава симптом диария. Питай го какви са актуалните симптоми на котето към момента.
Не е добра идея да сменяш доктора, според мен. То ти не си и стопанка на котето... Rolling Eyes По-скоро той е стопанинът и той си го лекува... Thinking Пак не доразбрах как се взимат решенията... Rolling Eyes
Предложих му пари, но той отказа, всичко поема той като изследвания и т. н. Котето до този момент не е имало нито диария, нито повръщане. Само отказ от храна и вода. Това е което знам и вчера сутринта е хапнала малко самостоятелно. Днес не съм му звъняла, защото и аз вече съм уплашена за себе си и ще се изследваме, като след това ни казаха да изпием за всеки случай по един Зинтел. Той взима решенията за котето, аз освен един тест, за който той каза, че е за паравироза друго не съм виждала и не ми е показал, всичко е по негови думи. Аз не мога повече да я взема много е рисково, много ми е мъчно, но...

# 711
  • София
Това е просто диария при хората, нищо няма да ви стане, спокойно, не е нужно да изхвърляте котето.

# 712
  • София
Да, какво ще се случи с котето, ако не го вземете? Не е нападка,всеки си преценява възможностите. Опит за бебе е стресиращо, но и няма случайни срещи с животинки(поне аз така мисля,Чита промени живота ни).

# 713
Десислава431, спокойно, в това време нали ще я лекуват и за гиардия. Така че, когато стане готова за изписване, вече ще е излекувана. Според мен няма повод за притеснения.
Тук пак нещо ме съмнява - всички източници в нета дават симптоми при котките за гиардия - диария и повръщане, а казваш, че котката не е имала такива симптоми.

Поздрави от Лусито в темичката:

# 714
Лусито! Щастлива котанка!

# 715
  • Свети Влас
С риск да ме нападнете, но мисля, че жената прекалено се филмира, трябва да се успокойте малко и да премислите нещата... Доколкото знам допълнителният стрес не е добре за опитите ви за бебе. Успокойте се, премислете нещата и мисля, че на бистър ум ще разсъждавате по-добре ( Не е нападка, не ме разбирайте погрешно ).  Кураж. Аз и Лео ви прегръщаме силно.

# 716
  • Варна
И аз мисля, че Десислава 431 прекалено се филмира. Ветът се е отървал от нея, като е споделил "смъртоносните" болести.
Предварително се извинявам, обикновено съм търпелива.
Няма нищо страшно, когато се спазва хигиена и се мият ръцете.
Прекалено бързо прежалихте котката, което означава, че не сте готова за котка у дома. Толкова години, толкова много животни са споделяни в темата, няма случай на заболял собственик, освен с гъбички и микроспори нещо, което се лекува и заминава.

Тигре има тения. Забелязах оризчето на дупето. Веднага я почерпихме с цестал.
На Дарко тъкмо му минаха очите и взе да киха. Ееееее, бетер човешко бебе, сладкия ми!

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 17:03 от Стейси Грей

# 717
Прекалено бързо прежалихте котката, което означава, че не сте готова за котка у дома.
Честно казано и аз така мисля.
Просто не им е като за този етап от живота в момент, в който мислят за родителство. Дано котенцето да оздравее, по-добре друг да го вземе или да продължи живота си навън отколкото да го вземат някъде и след като на бял свят дай Боже се появи бебешок, да му затърсят дом. Било защото някой ще ги наплаши нещо за бебето или заради алергии. То тъкмо ще е свикнало и хайде пак навън. В домашна среда котките според мен губят доста от инстинктите си за оцеляване, които са имали на улицата. Връщането обратно ми се струва недобро начинание.

Котките понякога живеят двайсетина години. Всъщност нерядко. Това си е ангажимент за дълго време.

Десислава, просто стискайте палци за котенцето, пращайте му положителна енергия и се молете да го вземе друг или вече оздравяло да си заживее навън както преди.
Добре преценете нещата си. Твърде много се страхувате според мен. Котките си имат заболявания също, изискват грижа, страдат когато са сами.

Имате чувствителност все пак за животинки. Рано или късно ще дойде момента да имате. Може би на по-късен етап от живота Ви.
Дано не се сърдите наистина. Без никакви лоши чувства го казвам.

# 718
  • Варна
От все сърце се надявам Десислава като прочете, да не застане на ф. Не, мило момиче, от сърцето и опита си пиша мнението. Сума ти бебета пораснаха с котките и кучетата. На Деси ѝ липсва опит. Деси, ако погледаш котка, ще се учудиш и ти на някои докторски съвети.
Когато човек обича животните, си личи.

# 719
  • Свети Влас
Всъщност ще прекоръчам книгата Яжте, мръсно на Джош Акс- Водещ експерт по функционална медицина и автор на програмата ни призовава да се върнем към забравени, но доказани във времето навици, сред които контактът с „мръсната“ природа. И за кучетата/котки как чрез галенето им се пренасят добри микроорганизми в червата и укрепването на организма.

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 17:42 от Габриела Радева

Общи условия

Активация на акаунт