Живот след завръщане от чужбина

• 2 632
  • 76
  •   5
Отговори
# 30
Хвана ли нещо?

# 31
Не му давай зор на човека, може още да разглежда голите снимки. Simple Smile

# 32
  • София
Иска се яко дупе за живот на високи обороти, и портфейл.
Със седене до полата на мама , не става.
Стоял е 5 години, поне, не ми се се връзва с търсения типаж.
Ти нали си в чужбина, там не е цветя и леко 
Очевидно има капацитет да се справя.
Може да е имал и спестени пари, част от които да е вложил.

Не знам защо повечето така грозно заклеймявате при положение, че се редите за наследствата си, без да сте вложили и лев или сте имали менталната амбиция и невероятна твърдост да се преместите на завидните 5км от полата на майка си или най- много през 2-3 български села.
Не знам къде е живял авторът, ама Франция не е точно малка и забутана...

# 33
Това пък, след 15 години да се върнеш от Франция в България, без особено основателна причина, за мен направо си е крах.

# 34
  • Paris, France
Налял е сигурно 50-100 бона да стегне къщата (безперспективна за него), ако не и повече.

Ахам, ахам, със спестените наеми за 2-3 години. Laughing
А тези родители, които очеизвадно са работили в чужбина, цялата си печалба ли са хвърлили да изучат чадото толкова умно и уфатно, та не им е останал кьорав лев да си ремонтират дома и се наложило чадото да го направи с, повтарям, спестените наеми?
Къде пише, че са работили в чужбина? Може да е бил с други роднини, на стипендия, сам в интернат. Може да са имали добър бизнес, който да е фалирал, някой от тях да се е разболял.

Може и да имат пари, които да не искат да вложат в ремонт. Едните ми баба и дядо никога не ремонтираха апартамента си, нито приеха някой от нас да го ремонтира или даже да смени някой уред. Въпросната баба не даваше да се сменят плочките в банята и кухнята, защото са и подарък от лелите на покойната и майка. Купих и малка пералня, която не пожела да сложи в килера заради това, че трябва да вади някакви боклуци.

Те родителите му са около наша възраст.

# 35
Франция не е забутана и именно затова напускането ù загатва някои виждания и възможности. Доколкото си спомням темите на автора, а ги четох наскоро, във Франция е бил ниско ниво чиновник и не е успявал да се развие.
Автора, каква ти е целта точно? Социален живот или създаване на семейство? Защото ако се чувстваш много ок в провинциален необластен град, а искаш да създадеш семейство, лично аз не бих препоръчала да идваш и да търсиш булка в София. Момичетата в София, независимо коренячки или приходящи, не приритват точно да пристанат на ерген от провинцията, особено пък ако тази провинция е по-дълбока като при теб.
Ако ти е само за купона, кратко и ясно - София е твоето място.

# 36
  • Paris, France
Е, на 30г какво повече от купон да търси? Ако е за жена, във Франция ще намери много по-лесно, дори като неразвит чиновник.

# 37
Иска се яко дупе за живот на високи обороти, и портфейл.
Със седене до полата на мама , не става.
Стоял е 5 години, поне, не ми се се връзва с търсения типаж.
Ти нали си в чужбина, там не е цветя и леко  
Очевидно има капацитет да се справя.
Може да е имал и спестени пари, част от които да е вложил.

Не знам защо повечето така грозно заклеймявате при положение, че се редите за наследствата си, без да сте вложили и лев или сте имали менталната амбиция и невероятна твърдост да се преместите на завидните 5км от полата на майка си или най- много през 2-3 български села.
Не знам къде е живял авторът, ама Франция не е точно малка и забутана...
Първо- за наследството, не се знае знае ли се...
Второ- не съм го заклеймила, а само сложих  под знаменател.
Хора, неосъществили до 40те( защото не е на 30 Wink) връзка, поне да я провалят с гръм и трясък, ...много трудно  осъществяват такава , след 40те.

# 38
  • Paris, France
Авторът никъде не споменава да търси жена, сериозна връзка и да иска семейство и дете. Не разбирам защо се върти все около задомяване, което очевадно не му е цел.

Това което ми липсва от големия град е социалната среда, възможностите за развитие и запознанства както и възможностите за по-добра работа които са силно ограничени в малкия град но пък за сметка на това е по-спокойно и чисто.
Не съм семеен, нямам деца на този етап.
Благодаря предварително,

# 39
Ако си на 30, минус 3 и половина, откакто си се върнал, и минус 15, през които си бил във Франция - от единадесетгодишен си извън страната. Сам ли си бил във Франция, в нещо като бординг училище, или родителите ти са били с теб? Средното и висшето ти образование признават ли се тук, ще можеш ли да работиш за български фирми, или само за чужди? Имаш ли проблеми с езика, с адаптацията, с културния шок?

Бях там отначало с нашите но след година те се прибраха обратно в България и аз останах при вуйчо ми който се беше остановил трайно там.
До средното си образование бях при него а след това бях няколко години на общежитие докато завърша а след като започнах последно работа бях с приятели съквартиранти.
Да, всичките ми дипломи се признават и в момента работя в международна компания която има офис тук.
Нямам проблеми с езика, нито с културния шок. Той си отмина ако имаше някаква слаба форма на такъв, макар и да има неща които още си ме дразнят но гледам да не се фокусирам върху тях.

Не разбирам нападките на някой хора..
Ако няма какво да кажете смислено по-добре не коментирайте.
Просто исках да разбера виждането на повечето хора без подигравки а не да чета разни грешни прочети на казаното от мен, и че съм стоял под полата на майка ми която не ми е дала и 5 лева, които аз няча да взема дори ако ми ги даваше..
Благодаря за тези които си направиха труда да направят смислен коментар.
И да, на 30 съм. Това че се пиша 85 в никнейма, е защото живях във Франция в 85 департамент!

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 21:34 от ivayloangelov85

# 40
На мен не му звучиш като 30- годишен. Ама ти си знаеш. Не знам на родителите ти как не им е било неудобно да им правиш ремонт, вместо да те поощрят да започнеш твой си живот, жена, деца и т.н.

# 41
  • Sofia
Не знам на родителите ти как не им е било неудобно да им правиш ремонт, вместо да те поощрят да започнеш твой си живот, жена, деца и т.н.

Мда, сбъркана история.

# 42
  • София
Отивай в областния град. Хем ще си близо до родителите, хем ще имаш повече социални контакти. Ще можеш да поддържаш и тези в по-малкия град, примерно през уикенда да се виждате ако нямаш други ангажименти. Предполагам и цените на имотите не са космически като в София в момента.

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 23:37 от Maidenly

# 43
  • Paris, France
Е, че като ще ходи през уикенда в малкото градче, а ще работи от къщи, за какво да отива в областния град, особено ако е някой малък и обезлюден? Не знаем какво работи, но в Смолян, Габрово, Кюстендил и Ямбол едва ли гъмжи от високоплатена работа в неговата област, че и с възможности за израстване и само дето ще се охарчва за наем и ще трябва да си готви и домакинства сам. Не, че не може. Живял е сам доста време и се е справял.

Като ще е гарга, да е рошава! Да иде в София, където младите хора са най-много и всякакви, да поживее там и да се ориентира иска ли да остане или го сърбят краката да иде другаде.

Той още търси себе си и пробва живота на различни места. Моят мъж беше същият на неговата възраст. Беше поживял и работил на различни места, но не знаеше къде точно иска да се установи.

Не е казано, че като иде в София, там ще векува.

# 44
  • Out of the Mix
Човекът е бил във Франция 15 г.
Със сигурност има прихванат западен манталитет, не може да няма.
Идвайки в София се позиционира, като "върнал се успешен 30 годишен да оправя бакиите и демографския прираст в БГ".

Ако знае как да се държи, какво да прави и говори, ще му се лепят не само софиянки, а всякакви.
Не всички софиянки са "капризни принцеси".

Ивайло, идвай в София, почвай да следиш във Фейсбук за интересни ти ивенти, и почвай да ходиш.
От събитие на събитие ще разширяваш познанствата, като гледаш навсякъде да заговаряш и да разменяш контакти. Впоследствие гледай с приятел или в компания да излизаш, защото е много по-лесно всичко. В очите на другите си "социално приет, наш човек".

Щом си на 30, таргет са ти жени 21-31-33, където готви и Instagram, защото всички искат и ползват.
Също, ако нямаш, си направи в социалките за запознанства адекватен профил, сериозен към неутрален, без бицепси, татуси и гол до кръста, и сами ще те лайват сериозните жени, и тези, които ти би искал. Каквото представиш, това ще получаваш насреща.

Общи условия

Активация на акаунт