🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 4 (09.10 - 16.10) 🎭

• 9 701
  • 218
  •   20
Отговори
# 180
Аз пък искам Деси да участва в бъдеще. Grinning

# 181
  • София
Това беше най-интересния епизод на Маските падат, защото Искра и Гъмов бяха директни и си казаха искрено нещата.
Предполагам, че с всеки следващ епизод ще е по-интересно, защото ще идват играчи с много по-голям стаж в играта.

Гъмов и Искра са поредните участници в Маските падат, които не са подозирали Бачорски за Предател (дотук нито един не каза, че го е подозирал).
Искра е подозирала Неве от началото, но след това невинните очи на Неве разсеяли съмненията и. Гъмов бил сигурен, че Неве е Предател, но щял да предприеме нещо по-нататък.

Искра не харесва Бачорски, но призна, че той е бил в услуга на всички и много активен. Гъмов директно каза, че харесва най-много играта на Бачорски (въпреки, че му написа името на табелката).
С какво ги омайва Бачорката не знам, ама явно си го умее и му идва отвътре, защото ако си спомняте и в Хелс Кичън се превърна в любимеца на 'Златния отбор' поне в темите масово му се радваха, а и участниците вътре без черната Златка.

Къде е Силвия Петкова обаче???
И защо не я поканиха? Три епизода минаха на Маските, само тя не е участвала.
Иначе всички минаха през Преди обед.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 01:15 от Diavolo

# 182
И още нещо, защото темата се превърна в оплакваческа. Как имало познати. Разберете, че няма как да стане да няма. Даже и с обикновени хора. Държавата ни е толкова малка, че винаги може да се намери начин да се разбере. Така ще е и ще продължава да бъде. Ако някой очаква, че ще види риалити с напълно непознати, които са нямали никакъв досег един с друг, то по-добре да хвърли дистанционното.

Това са несъстоятелни твърдения. В две малки държави с по-малко население от нашето - Ирландия и Нова Зеландия - успяха да направят игра с напълно непознати, даже в ирландската бяха вкарали баща и син без да знаят (синът беше шокиран да види баща си), как пък само при нас не можело... Въпрос на добра организация и кастинг.

Гледах Маските Падат и не съм изненадан - нормално е да има огорчени участници, случва се и в чуждите версии, особено ако предатели печелят. Тези все пак са известни и имат мяра; ако вкарат неизвестни и мотивацията за парите е по-голяма ще видите колко още по-огорчени и взаимнообвиняващи се ще бъдат. Пак казвам, нормално е. Битува някакво грешно мнение, че понеже е игра, трябва лесно да можем да превключим, да разделяме емоциите от геймплея, и т.н. Но това не е събиране на геймърския клуб от петия етаж, а е още и социален експеримент, пълна изолация, има реални пари, на всичкото отгоре пред всички по телевизията.

В този смисъл разделението в нашия сезон не е на разбиращи играта и неразбиращи играта, а доколкото видях от Маските Падат по-скоро е:
1. поколенческо
2. на известни с нещо (професия, постижения) и на известни с нищо (риалити звезди, инфлуенсъри)

# 183
  • софия
Alcor, колко да са несъстоятелни? 😀
 Включи народопсихологията ни. Това, че тук вече си е професия риалити герой и че едни и същи бръмчат по кастингите. И това с бащата и синът, сори, ама поне един от двамата е бил наясно. Освен, ако не са били смъртно скарани и не виждали се 20 години. Но си е ваше право да очаквате напълно непознати, разочарованието ви е в кърпа вързано за всеки нов сезон.
 Да речем, че тук има по-голям шанс заради краткия период на снимане да се появят и хора, които ще могат да си позволят да отсъстват за такъв срок и да се пробват нови лица. Но винаги ще има такива, които ще намерят начин да счупят системата и да се свържат с други участници.

# 184
  • София
Да добавя още нещо по-любопитно от Маските.
Гъмов захапа Анна-Мария, че едва ли не за първи път срещал жена без прословутата женска интуиция...
Ясно е, че още му държи влага и съм съгласен, че дотук АМ е много далеч от истината. Два пъти подред. А сега като видях какви ги говори в новия епизод, то ще е три от три. Неве била чиста, Петканов и Ева са Предателите.
Но от друга страна се държи хладнокръвно и премерено и добре се обосновава.
Интересно обаче, нея ни я показват сравнително често. Има две обяснения - или ще стигне по-далеч, или наистина е много активна. По-скоро второто. Според мен до 3 кръгли маси (включая идната) ще е аут от формата, а ако оцелее ще я поздравя.

# 185
 Включи народопсихологията ни. Това, че тук вече си е професия риалити герой и че едни и същи бръмчат по кастингите. И това с бащата и синът, сори, ама поне един от двамата е бил наясно. Освен, ако не са били смъртно скарани и не виждали се 20 години. Но си е ваше право да очаквате напълно непознати, разочарованието ви е в кърпа вързано за всеки нов сезон.
 Да речем, че тук има по-голям шанс заради краткия период на снимане да се появят и хора, които ще могат да си позволят да отсъстват за такъв срок и да се пробват нови лица. Но винаги ще има такива, които ще намерят начин да счупят системата и да се свържат с други участници.

Както казах, въпрос на организация и кастинг. Паралелно гледам Биг Брадър и там не се познаваха лично 16 човека преди да влязат. Въобще не е трудно да отсееш от кастинга риалити бръмчалките и да вземеш 20 случайно записали се - все пак тук няма големи изисквания за физическа форма и т.н.

# 186
Снощи издържах - гледах Маските падат. Деси много добре води, не спестява чувствителни и лични въпроси.
От излъченото поне разбрах със сигурност, че се снима няколко дена преди да се излъчи. Това ми харесва. Разбрахме за груповия чат- Бачорски сигурно и там е продължил да играе.
Гъмов отново откровен и истински. Чувствал се е прецакан от Неве. Онцова - голяяямо его, голямо нещо, големи бижута. 

Скрит текст:

# 187
Мисля че това, което им пречи на известните да се насладят на играта, дори и да са отпаднали, е мисълта за парите. Е, и егото, разбира се. На Бачорски сигурно не му е изпотрябвал наградния фонд и сега просто си четка егото, играейки на макс. С глас се смея като си представя да му бяха изтряскали и Онцова за колежка, в чудо щеше да се види с тия двете Joy

Може да се направи сезон с непознати (или бегло познати) хора, но трябва да са неизвестни.

# 188
Май във всяко стратегическо риалити има по един-двама, които са опитали да се свържат с някой, но не с всички. И в крайна сметка са само бегли познати, не си вярват и такива коалиции бързо рухват, защото вече знаят, че отсрещната страна не е честна.

Докато в Трейтърс, половината са всяка седмица заедно по купони, някои са били (или още са) колеги, други имат общи бизнес интереси… Различно е.

# 189
Не съм гледала чужди формати, и затова нещо не ми е ясно.
Когато човек има щит, не е ли по-добре да си мълчи? Така има малка, но все пак вероятност, предателите да искат да го убият, щита да го спаси, и така да има "празна" вечер да предателите, без убийство.
Като става ясно кой има щит, предателите го знаят, и разбира се, няма да се целят там. И малко се обезмисля идеята на изненадата. Иначе би било по-забавно - предателите убиват Драганчо, но той има щит, и на закуска - та-дам, влиза си най-спокойно. Реакциите им биха били доста показателни и издайнически.
Разсъждавам си просто.

# 190
  • София
Разбира се, че е по-добре. Grinning

# 191
Тук големия въпрос за мен е какво става след като вземеш щит,  предателите се целят в теб и няма убийство?
Ще признаеш ли сутринта, че ти си имал щит?
В тази игра не е добре нито да изглеждаш твърде праведен, нито твърде ясен предател

# 192
  • София
В повечето сезони, които съм гледала си признават на сутринта.

# 193
  • София
Извън онтологичното определение, за мен манталитетът е едно сборно понятие/даденост, натрупана опитност; да не кажа - етно-генна обремененост. И е "нещото" което прави/пречи/изявява се в разните (особено - понеже са на показ пред други, аудитория, която също носи тези черти) екранни форми. И участниците в дадено "мероприятие" - игра, в която се и печелят пари (освен възход в развитието на разни СМ-профили и страници), няма как да избягат от манталитета си/ни (изобщо). А като "мацнем" щрих в условията - познати от всякакви кръгове, крилца и кълки, вече става: нашият кръг е по-кръгъл от вашия кръг.
Още:
Скрит текст:
ИВ, ЕргенЯ или Трейтърс са съвсем различни игри. А типажите в каста са усреднено еднакви (с малки изключения). И се случва кастът да омаже дадения формат, понеже не всеки става за всичко. Нищо, че вдига "н'ам колко си от лежанка", или играе на сцена и това е професията му, или "мъдрите" съвети и реклами - които дава в сайта си - се лайкват доволно.
Леко дори ще оневиня Продукцията;
Скрит текст:
вероятно (знаем го) наред с изисквания за точните хора на точното място/формат, и те си имат кръговете, които обгрижват и къткат - заради бъдещи начинания (или просто - понеже са "връзки", точно в чертите на нашенския манталитет; демек - наши хора). Да, ама не - някои не стават за навсякъде. Как да не може да се направи нещо с абсолютно начинаещи; сигурен съм, че може. "Кастърите" (стратези, сценаристи и психолози) ще трябва да се поозорят повечко. "Онзи" Яни от Фермата, беше ли на място там, а беше ли "взет" от някакво БГ село? Примерът ми е съвсем примерен, на прима виста (и без мускули в заданието).
Ако пратим намеренията в друга крайна посока -
Скрит текст:
Бъч поне си играе играта. Ами що не взехте 2/3 от участниците да са като него? Нахакани, егоисти, самодоволни, хитри, овчици във вълчи кожи, крайни в излъчването към зрителя (харесвам/писна ми преобладават - а той в момента е сам войн във формАта сред всякаквите предатели и цивилки). Друга крайност (в стила на дебютния сезон с кръгове и триъгълници от всякъде) би била да направите 2 сезона годишно - "професионално тематични" - с журналисти и актьори, с млади нахъсани музиканти и инфлу-всякакви (с извънстоличните редакции, театри, известности - изборът ви няма е малък).
Понеже ние - драгите телЕ зрители и в момента виждаме кой какъв е там (цветен или чернобял, мишка или тигър), даже мисля, че за мнозина от играещите няма да е твърде положително какво са показали на нас...
Прощавам, само защото е дебют. Но и пиша, понеже всички искаме да сте на ниво. (Като се върна в началото на размишленията си, считам, че трябва да се преборите с манталитета - всички го носим, но при някои не е особено изявен, а при други - просто не сме го виждали - тъй като все още не ни е показван в 74 "екрана" и не е влязъл в хладилника ни.)

# 194
Мен ме подразниха Онцова и Гъмов при Деси. И докато Онцова си беше автентична, груба и безцеремонна, както и в предването, то Гъмов беше тотално неискрен. И двамата са приели нещата много лично и им личи. Гъмов още е в играта и хич не е простил на Неве. Странно, но факт.

И двамата говорят с едно пренебрежение, поставяйки се над другите....Факт е обаче, че те не са в играта, което означава, че не са се справили добре.

Общи условия

Активация на акаунт