🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 4 (09.10 - 16.10) 🎭

• 12 361
  • 288
  •   22
Отговори
# 210
Този път съвсем изненадващо няма никакви сериозни подсказки:
https://life.dir.bg/shou/bachorski-i-neve-izpalnyavat-smartni-pr … igra-na-predateli

Все пак един текст ми направи впечатление:
Скрит текст:
Цитат
Как ще реагират участниците, когато разберат, че "предателите" също имат право да включат себе си в списъка със "смъртните присъди" и дали това ще отключи лавина от подозрения

Разбирам какво търсят с такава подсказка, но защо трябва да се дава толкова явен наклон към едната страна? Че цивилките са тъпи и 90% изобщо няма да се усетят без толкова явна подсказка(но това си е техен проблем, аз като зрител искам да видя как някой разсъждава и колко успешно успява да чете играта), но за мен това е сериозна спънка за играта на предателите (колкото и антипатични са ми и двамата) и явно показва симпатиите на продукцията относно финалния развой.
Все пак силно се надявам тук някой сам да се е сетил за тази възможност, а не да им е било подсказано от водещия.

Не е изненада това, и в чуждите версии при подобна "скамейка на осъдените" водещият казва това, за което си писал.
По описанието от статията мисля, че се досещам каква може да е мисията, и ако наистина е тя, е много глупава и безинтересна:
Скрит текст:
Разделят ги в четири коли и ги пускат на рали в гората, като на всеки кръстопът има въпрос от типа "Кой играч прави нещо си най-добре/зле?", ако сбъркат отговора, има задънена пътека. Нищо и половина като игра.

# 211
Оставам с впечаление, че най-лошите ни прогнози се сбъдват и повечето участници приемат Праведен и Предател за някаква титла, която все едно допринася нещо към името и характера, а не е просто роля в игра. И само едните имат право да морализаторстват и раздават оценки от позицията на някакво мнимо нравствено превъзходство. Които са и абсолютно ненужни Rolling Eyes Ето другата причина защо каста не трябваше да е от известни, които се интересуват най-вече и предимно от имиджа си.

# 212
Гледам Онцова в Надкаст каза, че Гъмов заявил, че знаел, че Невена е предател още от първия ден, но бил обещал да се пазят. Та.. явно уговорките отвън не са само покрай Бачорски.

Също ми направи впечатление, че на няколко места е рязано от подкаста.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 17:13 от _Mishlence_

# 213
Оставам с впечаление, че най-лошите ни прогнози се сбъдват и повечето участници приемат Праведен и Предател за някаква титла, която все едно допринася нещо към името и характера, а не е просто роля в игра. И само едните имат право да морализаторстват и раздават оценки от позицията на някакво мнимо нравствено превъзходство. Които са и абсолютно ненужни Rolling Eyes Ето другата причина защо каста не трябваше да е от известни, които се интересуват най-вече и предимно от имиджа си.
И участници, а и голяма част от зрителите. На мен ми red flag някой като каже, че не може да лъже. На всеки един от нас се е случвало да е в ситуация, в която трябва да направи точно това, пък всички спим спокойно. Това е просто една игра… Не зависят животи от нея.

Кой колко добре лъже е отделен въпрос, но всеки е способен да изиграе ролята на предател (малко или много).

# 214
Аз мога да призная, че Бачорски се опитва да играе, но мисля, че е преувеличено да се каже, че нямало да бъде интересно без него. Ако беше някой от праведните избран за предател, щяхме да го/я видим в съвсем различна светлина. Същото е и с уж, хаотичната Невена. Ако тя не беше натикана от Бачорски да се защитава с всички сили срещу "съотборника" си в негово лице от буквално втората минута, можеше да видим доста по-събрана игра като предател. Тя и сега има добри попадения, но е малко мисията невъзможна, когато трябва да се бориш на няколко фронта.

Бачорски щеше да е много по-интересен като праведен. Обикалянето като цветарка щеше да е доста по-интригуващо, ако беше от праведен, който се опитва за всеки да събере цялата информация. Но предполагам тогава можеше да се случи нещо напълно неприемливо - Бачорски да хване пътя за дома още на втория епизод и предаването да се лиши от неговото присъствие. Непростимо Grinning

Невена сама се издаде, негласувайки за Гъмов. Толкова много й се искаше да го махне, но не помисли, че той й беше опора в играта. Голяма грешка. Странно ми е защо тя тръгна още почти в началото срещу него, може би имат някакви лични неразбирателства, или завист? Не зная, но спред мен песента й ще бъде изпята в най-скоро време.

# 215
Невена го пазеше на конклава, дори го предложи за нов Предател, за да го запази и за да има свой човек...Не виждам как точно е искала да го махне, не е очаквала да си тръгне на тази кръгла маса  (според коментар на Оля във Фейсбук, която също написа, че вероятно Неве не е броила гласовете, то се вижда, че беше доста напрегната). За каква завист изобщо говорим? Не съм убедена, че гласуването й е чак такъв проблем, по-интересно е как праведните ще разчетат включването й в списъка с 4-мата избрани за убиване. Много рисков ход (не бих го класифирала като глупав, защото разбирам мотивите й, тя е притисната доста от Бачорски. А дали е бил правилен или грешен - ще се разбере скоро).

P.S. не вярвам на твърдението на Гъмов, че е искал да пази Неве. Все пак влезе със заявка, че няма да прощава на никого (казано в синхрон), а сега друго говори. Но иначе е много засегнат от действието й....

# 216
  • София
На мен ми red flag някой като каже, че не може да лъже. На всеки един от нас се е случвало да е в ситуация, в която трябва да направи точно това, пък всички спим спокойно. Това е просто една игра… Не зависят животи от нея.

Кой колко добре лъже е отделен въпрос, но всеки е способен да изиграе ролята на предател (малко или много).
Е хайде сега не всички са или могат да бъдат изпечени лъжци Joy
Познавам човек, който буквално физически се разболява(кръвно, треперене и т.н) когато трябва да скрие нещо, камо ли да излъже Joy
Другата страна вече е разделението между добри и лоши лъжци. За мен Бачорски изобщо не е добър лъжец, има прекалено много издайнически знаци (микроизражения, които при него са направо видими от космоса), които дори и камерата хваща (а на живо трябва да е още по-лесно да се хванат). Това, че никой от цивилките не може да го усети просто говори много зле за тях (но това вече е казвано 1000 пъти).
При формат като този именно способността да лъжеш и другата страна да разпознаваш кой те лъже трябва да са водещите и търсени качества в кандидатите. Така както в едно спортно реалити на кастинга ги карат да тичат, плуват, скачат, правят лицеви опори и прочие, така ако един ден доживеем да видим отворен кастинг и тук, трябва да ги карат да се лъжат и разкриват и да вземат само най-добрите (е плюс няколко неорентирани за пълнеж, защото все пак някои трябва да отпаднат първи) Joy

# 217
Изгледах Онцова в Надкаст и това май е първият техен епизод, който успях да завърша тази година - общо за всички предавания. 😁 Хареса ми - не е глупава, сега ми е ясно защо Бачора ѝ вдигна мерника. Направи ми впечатление, че каза, че изгонването на Жоро било много унизително (това е точната дума, която употреби). Били едва ли не груби и го разкостили. Това, което са излъчили по телевизията, била мирната и спокойна част. Още едно доказателство, че всички са се взели много насериозно и в един момент забравят, че срещу тях е едно човешко същество, което просто изпълнява зададената му роля.

Каза, че на другия ден като видяла писмото, си е помислила, че ще я вербуват и 100% щяла да откаже, заради това, което е видяла на кръглата маса предната вечер.

# 218
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Неве си го каза още след напускането на Гъмов е епизода, всички около масата на двора.
Каза,че не е подозирала,че той ще събере толкова много гласове. Нали Мирелка вече беше на пангара,сега си е помислила,че ако пак насочи вота към нея,този път ще се съберат гласове.

Също там държеше сметка на Бачора защо гласувал за Гъмов (сякаш не е разбрала,че я е подгонил и първо започва с пешките й). Smiley

Не знам Гъмов колко е сърдит на Неве,онзи ден се прегръщаха и си пееха на рождения ден на онова чудо с его до небесата Владо Николов.
И наистина сте прави,че по Его са ги избирали.Чие самочувствие ще надскочи това на другите. Владо, Онцова, Гъмов, Бачорски,Неве.. От неприятен, по-неприятен.

Бях навън на сутрешна разходка и слушах Надкаста с Онцова. Много е интересен и споделя вътрешно инфо,не спойлери,а за самата организация на Игрите.

# 219
Направи ми впечатление, че каза, че изгонването на Жоро било много унизително (това е точната дума, която употреби). Били едва ли не груби и го разкостили. Това, което са излъчили по телевизията, била мирната и спокойна част. Още едно доказателство, че всички са се взели много насериозно и в един момент забравят, че срещу тях е едно човешко същество, което просто изпълнява зададената му роля.
Аз от казаното от нея разбрах, че Гъмов го е нападал през цялото време. Каза, че 50 минути се чувало: "Предателю, предателю..." (а това го викаше Гъмов).
След това каза: "Беше все едно Гъмов беше хванал някакво малко зайче и просто го мяташе, мяташе и то хвърчеше и козина и перушина от него и то накрая просто беше умъртвено".

# 220
Маските падат:

Искра и Гъмов бяха гости. Общо взето казаха няколко верни неща. Тя каза, че не разбира безумната стратегия на Бачорски да гони предателите и да иска славата за себе си. Той пък, каза че Невена тотално е сбъркала, като го е махнала, защото и е бил щит и е щял да я пази до късен етап.

Супер неприятно впечатление ми направи как и двамата обясняваха как на никой не се сърдят, а изглеждаха адски озлобени. Позволиха си сарказъм по адрес на повечето играчи и да коментират, кой бил пионка едва ли не. Онцова каза как нямало с кой да влезе в коалиция и за какво и било. Двамата заключиха, че играта е отражение на живота и ако си подготвен и стратегически, значи си адски лъжец навън. За капак Гъмов обясняваше как подготовката и гледането нямало едва ли не никакво значение и подходи с ирония към гледалите. За мен цялостно е супер токсично и вредно мнението в нашето общество, че ако си подготвен и си инвестирал време за това, значи си балък.

# 221
Искра ми направи супер добро впечатление в Надкаст, много интелигентна жена. Всъщност тя има доста добра идея как се играе, което не видяхме от “Маските падат”, но водейки се от ценностите си, вероятно щеше да бъде по-консервативен предател. И все пак в началото е искала да е такъв. Доста интересни неща разказа около правилата и реда във формата. Думите ѝ за отношението към Жорката при изгонването му, които Мишленце цитира, ми се запечатаха и ми стана много мъчно за него. Може би една от грешките му беше точно това, че не е безскрупулен, а е добряга и беше перфектният образ, който да бъде хвърлен първи на вълците. Даже една кака Неве е по-голяма лисана от него.

# 222
Слушах сега Искра в Надкаст и е доста интересно. Хрумна ми обаче нещо от общите им разсъждение като евентуалния прецедент, който да счупи играта. Туджаров май го спомена - ако Бачорски изгони Неве на следващия епизод (не сега 6ти, а 7ми), в 8 епизод той предлага на някого ултиматум. Другия отказва и Бачо го убива. На следващия ден обаче Бачорски остава без дружка Предател и го разкриват. И хоп на 8 епизод ние нямаме предател - прецедент! И точно Българския (Балкански) синдром да се изяждаме един друг набързо, а пък другите да си пазят имиджа. Това ми хрумна, пък да видим.

# 223
Не знам с какъв акъл Антон Стефанов плюе Неве в СМ и го раздава с висок морал и чист като момина сълза, след като е звънял на Искра Онцова (и едва ли само на нея) да се наговарят преди играта. Дали само тя или и други са го отрязали, също ще се разбере.

# 224
Някой добър човек може ли да преразкаже най-важното от участието на Онцова в Надкаст? Flowers Rose

Общи условия

Активация на акаунт