🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 4 (09.10 - 16.10) 🎭

• 27 953
  • 706
  •   14
Отговори
# 255
Анонимно писмо се изпраща, когато са двама Предатели и искат да вербуват трети. Правения има право да откаже и да се върне в играта. Дали на сутринта ще си каже, че е бил изкушен за Предател той си решава. По-добре е да каже, защото ще го оневини в очите на останалите.
Аз си мисля, че това би било най-лошото нещо, което можеш да направиш. Абсолютно сигурен пътник си освен ако не си спечелваш щитове всеки ден (което граничи с невъзможното). В очите на предателите колкото по-явен предател си, толкова по-голям шанс има да те елиминират от играта.
Играта е удивителна точно, защото трябва да си много внимателен да не изпадаш в двете крайности - твърде съмнителен или твърде честен

Иначе, според мен, това да ти дадат шанс да си предател е най-доброто нещо, което може да ти се случи. Не знам кой нормален и защо би отказал. Ти получаваш информация и директен контрол над играта

# 256
  • София
Иначе, според мен, това да ти дадат шанс да си предател е най-доброто нещо, което може да ти се случи. Не знам кой нормален и защо би отказал. Ти получаваш информация и директен контрол над играта
Тук си си отговорил сам JoyJoyJoy
Ако имаше нормален кастинг процес и да се изберат нормални участници, нормалните правила щяха да важат. А при нас всичко е някак, по балкански. Rolling Eyes

# 257
Има ситуации, в които може да е по-добре да откажеш, най-вече ако схванеш, че те викат за да бъдеш изкупителна жертва и да те заръфат на следващата кръгла маса - ако нямаш близки хора и не можеш да обърнеш нещата, по-добре да си тръгнеш като праведен, а не като предател. По този начин със сигурност нанасяш удар и на предателя.

# 258
Има ситуации, в които може да е по-добре да откажеш, най-вече ако схванеш, че те викат за да бъдеш изкупителна жертва и да те заръфат на следващата кръгла маса
Помислих си го, но това е абсурдна стратегия — да махнеш предател и след това да вербуваш нов, само за да го хвърлиш веднага на вълците - това ми е възможно най-нелогичната и нелепа стратегия. И без това ти, като праведен, си събрал информация и имаш някакви подозрения — много лесно можеш да ги използваш, ако усетиш, че предателите започват да те подхлъзват.

Бачорски, ако мисли така да играе, ще се компрометира и никой скоро няма да му има доверие.

Доста хора спориха с мен, че щом не го подозират, значи играта му е добра. Ами, не съм съгласен. За мен е налудничаво нонстоп да гледаш да премахнеш своите партньори, особено когато вербуваш нови — така даваш информация на повече хора за своята роля и, рано или късно, колкото и зле да са праведните, ще се усетят.

Но съм съгласен, че е добре, ако те вербуват, да си имаш някаква защитна стратегия или реч — какво да кажеш, ако случайно са те взели за бушон.

# 259
Аз пък разбирам защо един предател може да иска да се отърве от зададените първаночално "колеги" и да си избере такива, които да са му удобни. Не е ли това най-нормалното нещо?

# 260
Аз пък разбирам защо един предател може да иска да се отърве от зададените първаночално "колеги" и да си избере такива, които да са му удобни. Не е ли това най-нормалното нещо?
И да, и не. На новите предатели ще им светне каква е стратегията и ведната ще се опитат да прецакат първия предател.

# 261
Ако имаш неограничено време и/или някакъв щит, който те пази от разкритие - да.
Никой никога не е на 100% удобен, винаги може да се издъни и да те издаде. Затова за мен тази игра е твърде рискова и носи твърде малко потенциални печалби.

# 262
Помислих си го, но това е абсурдна стратегия — да махнеш предател и след това да вербуваш нов, само за да го хвърлиш веднага на вълците - това ми е възможно най-нелогичната и нелепа стратегия.

В чуждите версии основно това правят с по-късните вербувания, аз не се сещам за случай някой да е вербувал предател с цел да си другаруват заедно до финала... а, да, май само в ирландската версия. Обикновено ги хвърлят на вълците при първа възможност.

# 263
В чуждите версии основно това правят с по-късните вербувания, аз не се сещам за случай някой да е вербувал предател с цел да си другаруват заедно до финала...
По-късните вербувания е ключовото тук. Ние сме 4та седмица горе долу, при тях е сигурно 5ти ден. До тогава да си изгонил 2мата си колеги и да вербуваш нови с целта да ги гониш е адски нелепо. Аз съм убеден, че целта на Бачорски не е да печели, а просто да прави шоу и да е главно действащо лице. Абсолютно нелогични са неговите действия и адекватни праведни веднага биха го заподозрели

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 11:52 от outcast

# 264
Готино е това двама Предатели да стигнат на финал, ако им се делят пари и са се сближили по време на формата. Трудно изпълнимо и в някаква степен против логиката на играта, обаче.

А при нас нямаше как да стане. Неве много рано даде сигнали, че иска тя да води парада, видя се че с Бачо често са на различни мнения и той е принуден, ако иска да играе по своя начин, да я отстрани, дори и да е рано. Мисля че нямаше намерение на този етап да се отърве от Жорката, но след необмислените му изявления и постъпки беше наложително. Ако ще вербува човек, то той трябва да отговаря на най-важното условие - да е послушен/верен на него, подозрителен за останалите и без особено влияние. Залагам на Венци Венц, макар да е подозрителен само защото никакъв го няма.

# 265
То изобщо кой отговаря на невъзможните стандарти на Бачорски за предател? Според мен той просто не иска да споделя светлината на прожекторите с никой. На хартия Петканов и Венци би трябвало да са му удобни, защото и двамата са анонимни в играта, а и изглежда все едно с щастие биха прекарали цялото предаване в страстна целувка със задните части на Бачорски, но чисто тактически не мисля, че е умно решение да правиш всичките си лоялни партньори част от предателите.

Невена му е прекалено непокорна. Георги пък му беше прекалено амбициран, което аз пък намирам за смешно, защото на Георги амбициите му бяха да спечели, но ако спечели като предател, това значи, че е напълно възможно да го направи заедно с Бачорски. И колко всъщност да е бил амбициран Георги? Той щеше да си играе на билярд до финала, покорен на Бачора и несъздаващ проблеми. Беше си чисто его и лошо преценяване на ситуацията от Бачорски да не задържи Георги. Желанието му да е по-по-най не му позволи да види, че всъщност думите на Георги са въздух под налягане и не само е безобиден, но можеше да го играе негов лакей до самия край.

# 266
Освен амбициозен, Георги беше станал прекалено подозрителен за останалите. При такова положение, които и да са оставащите Предатели, е по-добре да играят с групата, защото иначе и те ще станат съмнителни. А така рискуват само и евентуално да бъдат завлечени от компроментиран и изобличен участник. Бачорски директно си го каза, че гласува с групата.

# 267
  • Другата България
Има ситуации, в които може да е по-добре да откажеш, най-вече ако схванеш, че те викат за да бъдеш изкупителна жертва и да те заръфат на следващата кръгла маса
Помислих си го, но това е абсурдна стратегия — да махнеш предател и след това да вербуваш нов, само за да го хвърлиш веднага на вълците - това ми е възможно най-нелогичната и нелепа стратегия. И без това ти, като праведен, си събрал информация и имаш някакви подозрения — много лесно можеш да ги използваш, ако усетиш, че предателите започват да те подхлъзват.
Бачорски, ако мисли така да играе, ще се компрометира и никой скоро няма да му има доверие.
Доста хора спориха с мен, че щом не го подозират, значи играта му е добра. Ами, не съм съгласен. За мен е налудничаво нонстоп да гледаш да премахнеш своите партньори, особено когато вербуваш нови — така даваш информация на повече хора за своята роля и, рано или късно, колкото и зле да са праведните, ще се усетят.
Но съм съгласен, че е добре, ако те вербуват, да си имаш някаква защитна стратегия или реч — какво да кажеш, ако случайно са те взели за бушон.
Стигнах до тук и се “хващам“ за поста - писах го няколко пъти, точно така мисля, че играе Бачорски, вероятно не съвсем с този замисъл, но това е целта - ТОЙ да решава кой, той да вербува, той да манипулира и другия и когато си изпълни предназначението, да го “хвърли на праведните“ /защото те не са вълци в никакъв случай, а обикновени овчици/.
Аз не мисля, че играта му е добра защото останалите не го подозират.
Добра е защото останалите /за момента/ нямат капацитет да го направят.

# 268
Не мисля, че човек с егото на Бачорски ще се задоволи само със зрелищи ходове. Иска да спечели и още как. Така както се възмущава, че Жорката искал финал, така и не може да си представи някой друг, освен негова милост, да е първи.

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 15:26 от Дидичка

# 269
Излезе и Надкаст с Гъмов.

Общи условия

Активация на акаунт