забелязах цикличност - явно се базира на хормоналните промени през цикъла - преди овулация съм много зле с млеконадоя, както се майтапим в къщи. След това обаче нещата са по-стабилни. Два месеца вече сме така - аз понеже си записвам кое кога и как се случва та мога да проследя нещата назад във времето.
Ние още нямаме зъби ама може би е по-добре иначе не знам как ще върви кърменето

За захранването аз четох, че проблем с липса на желязо може да настъпи, ако се забави захраването след 9 месец. Масовите препоръки са за захранване при навършени 6 месеца с оглед по-зряло стомахче и като се преодолее рефлекса на избутване, а също така когато бебето може да седи само за да се минимизира риска от задавяне.
Препоръчва се захранване с оризова каша постепенно въвеждане на зеленчукови пюрета, а плодовите поне 2 седмици след зеленчуковите за да не бойкотират после зеленчуците след сладките плодове. Месото също се препоръчва да се представи преди навършване на пълни 7 месеца. За сокчетата пише, че бебетата нямат нужда от тях преди навършване на годинка. Това са и нещата, които аз смятам да спазвам, което означава, че ще си преразгледам схемата за захранване и ще изместя плодовите пюрета малко по-късно за да свикне дребното първо със зеленчуците и след това с плодовете.