Отговори
# 210
  • Vaudreuil Canada
Ники аз вече два пъти се изправям на нокти, че ми спира кърмата - за сега обаче нещата са горе долу добре.
забелязах цикличност - явно се базира на хормоналните промени през цикъла - преди овулация съм много зле с млеконадоя, както се майтапим в къщи. След това обаче нещата са по-стабилни. Два месеца вече сме така - аз понеже си записвам кое кога и как се случва та мога да проследя нещата назад във времето.
Ние още нямаме зъби ама може би е по-добре иначе не знам как ще върви кърменето Simple Smile
За захранването аз четох, че проблем с липса на желязо може да настъпи, ако се забави захраването след 9 месец. Масовите препоръки са за захранване при навършени 6 месеца с оглед по-зряло стомахче и като се преодолее рефлекса на избутване, а също така когато бебето може да седи само за да се минимизира риска от задавяне.
Препоръчва се захранване с оризова каша постепенно въвеждане на зеленчукови пюрета, а плодовите поне 2 седмици след зеленчуковите за да не бойкотират после зеленчуците след сладките плодове. Месото също се препоръчва да се представи преди навършване на пълни 7 месеца. За сокчетата пише, че бебетата нямат нужда от тях преди навършване на годинка.  Това са и нещата, които аз смятам да спазвам, което означава, че ще си преразгледам схемата за захранване и ще изместя плодовите пюрета малко по-късно за да свикне дребното първо със зеленчуците и след това с плодовете.

# 211
Pontes smile3501!
Ето ви и една усмивка от нас - http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2661049
Аз твърдо бях решила да захранвам с каша, оризова, но като казах на нашата педи и тя се учуди как така каша, рано било, трябвало зеленчуково пюре.  Та сега пак мисля, но пюрета купих, де!

# 212
  • София
А коя фирма има САМО оризова каша, вчера търсих във Фантастико, имаше орис и царевица и ориз с плодове, различни, но само ориз нямаше.

# 213
  • Бургас
Ами само ориз  - разтворима каша има на Plasmon италианска .

# 214
Привет,консултацията днес мина чудесно- надали сме 1кг. и сега сме 7 кг и 64 см.Биха ни ваксината и малко само изревахме а после погукахме на голите мацки около нас.

До тук добре после обаче дойде време за папкане и аз реших както педи каза да започна с лъжичка картофено пюре обаче само като го вкусихме и едни физиономии едно чудо един рев и аз реших да си му дам цицката обаче там едно дърпане направо се побърках дадох му АМ и  го изяде  така заспа и аз го оставих на баба му.
Прибирам се след 3 часа и той се събужда решавам пак цицката да му дам а той като ревна и няма спирка та така пак  Ам и с триста зора го изцока рев ,цокане рев,цокане  тези ваксини напаво ще ни побъркат ,а при първия прием нищо-но тогава дадох превантивно панадол и така ме е яд че сега не му дадох.
Никога не е плакал така ,той по принцип е много миличък.и така заспа от умора към 5 и още спи.

Трябваше да споделя с вас ......

# 215
  • Бургас
Ами само ориз  - разтворима каша има на Plasmon италианска .
И на Милупа също има само ориз -за други не се сещам

# 216
Еси,ще захраниш със ябълки - по мнооого мъничко, може леко варена - заради целулозата. После малко бананче, но малко -за вкус щото запича...И изчакай малко да се успокои коремчето, не сега. киви- само ако си убедена,че кьорава семка не е останала - разхлабва, домат, пъпеш, диня, череши...крушата е много силно средство...
Дивна самка, аз все още нямам намерение да захранвам просто от време -навреме давам по 1-2 л. сок заради неакането, но ти благодаря ще се възползвам от съветите, защото май ще е трудна наш`та Confused
Момичета благодаря за съчувствието, наистина беше тежка нощ, дано не се повтаря Praynig
poli.jekova, наистина беше трудно решение, но просто нямаше какво да се прави. Rolling EyesПоследствията от това за което се съмняваха са много страшни, а това е единственият начин да се докаже има или не нещо по чревцата ooooh! Peace
 Nikki_Ivanova, аз съм преживяла почти всички проблеми свързани с кърменето и повярвай най-добрият начин за възстановяване на кърмата е честото цедене, надявам се си се снабдила с хубава помпа, защото на ръка нищо не става PeaceНо и вече не толкова страшно не се безпокой, винаги можеш да захраниш с кашичка, с пюре Heart Eyesа ние първите два месеца мъка, мъка  ooooh!
Адена, много красива булка си била! Wink
Аз се заглеждам по булките, че нали и аз още съм мома Laughing Абе май сме доста моми тук Thinking
Ние се храним по 4, 5, 6 пъти различно и се правим пауза м/у 21 и 5-6-7ч.и от там нататък нямаме точен час кога както пожелае Peace
Всички бебоци са мнооого сладки Heart Eyes
Честито на всички празнуващи днес  bouquet

# 217
Здравейте,мили майчета.Не може да си представите колко мнооооого съм ви благодарна за помоща Hug Hug

Аз в момента нямам много време да пища,искам само да се отчета че днес бяхме на консултация.Тежи малкия сладур 6800 (6450) и е 66см (62).Педито ни каза от другата седмица да почнем с кашите и че на Фризокрема били много хубави.Но аз не съм още решила на коя фирма да се спра.

Целувки на всички Hug

А даааа Клеми колко тежи Дани,че сме горе-долу еднакви.

# 218
  • София
6850 i 62-63sm.

# 219
keti qncheva , и ние бяхме на имунизация днес...същите мерки Grinning 7020 на 64 см .... при нас диетата работи... Wink. Само 450 гр от миналия път на +2 см.
Ох, педиатърката не ти ли каза да изчакаш няколко дни със захраването.... newsm78
Аз не бих експериментирала точно сега , след ваксината. Дори спирам за няколко дни любимите ни моркови.....
Иначе ако не дай - си боже почнат някакви проблеми как ще разбереш дали е от ваксината или от новата храна ? Hug
Момичета :iva - bebe, Betty L,  - само аз ли не мога да отворя линковете ви за снимките?

# 220
Аз също не мога да ги отворя newsm78

# 221
  • София
Линковете към снимка.бг не се отварят, незнайно защо.

# 222
  • София
вече се отварят линковете. преди малко и аз не можах.
маджеста, страшни са ви зъбките tooth tooth tooth
нашият единствен зъб почти не се вижда и е срамно малък за разлика от вашите, но педито ни каза, че трябва да дрънчи като го дръннеш с лъжица. е, дрънчи newsm47
аз пък хич не съм се замислила за захранването. когато, тогава.
сега се боря усилено да си увелича кърмата с всички знайни и незнайни методи Thinking

# 223
  • Vaudreuil Canada
Мама Мангасарян провери милупа и нестле за оризова каша.

# 224
Благодаря за поздравите за 4-я ни мини рожден ден Flowers Bouquet
Да са ни здрави и усмихнати съкровищата!

Общи условия

Активация на акаунт