Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 66

• 95 216
  • 737
  •   2
Отговори
# 675
  • При децата ми
За много години!
Живи, здрави и все така вдъхновяващи да сте!
Да е мирна, здрава, късметлийска и благодатна новата година! Flowers Four Leaf Clover
Показвам само баницата с късмети, която правих на 01.01., че грипа ни натръшка и хич не ни беше до нищо. На 30.12. успях да направя руската салата и съвсем ме събори вируса. Не съм снимала нито салатите, нито пържените кюфтета, нито пържолите...

# 676
# 677
  • София
Баница по тази рецепта, стана много вкусна.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 22:06 от lite16

# 678
Яхния с пиле( Супичка):

и баница с газирана вода:

# 679
Hrispa76, и аз  точно като теб  на Нова година  бях болна, първо децата бяха болни, после на НГ аз, не снимах и аз нищо, освен Баклавата, която успях да направя още на 30.12 с домашни кори.
ЧНГ на всички, най важното е да сме живи и здрави, другото ще се нареди все някак 😘❤️

# 680
Баклавата преди да бъде удавена в сиропа 😂

сельодка под шубка

спанак със забулени яйца

# 681
  • Русе
Честита Нова година! Здрава, вкусна и успушна да е!
Торта с бишкоти, маскарпоне и заквасена сметана

И зелена салата с новогодишна украса

# 682
  • Някъде по Дунава
Сладки, направени с приставка на машинката за месо

# 683
Добра вечер! Нещо между бутерки и калцоне Grinning ,с кренвирш, лютеница и кашкавал. Спокойна вечер момичета!

# 684
  • Варна
Пастет от пилешки дробчета по рецепта на Мики. Благодаря!

Странна салата с варено цвекло, остана без фенове.

# 685
  • In transit
Великова, казваш, че тази салата не става ли? Точно гледах подобна онзи ден, само, че с рукола, вместо със спанак и мислех да правя. Направо ме отказа. Joy Радвам се, че ти хареса пилешкия пастет. Heart Eyes

Ньоки с бурата и домати конфи (много вкусно се получи)

Салата с круши, козе сирене и бадеми

Боб чорба

Посред зима се размазах от кеф с печени чушки в доматен сос (бях замразила няколко пакета с печени чушки с дръжките)

Питката за Ивановден, този път с пълнозърнеста манитоба

и тортата за Ивановден, "Бяло тирамису"

Другите неща забравих да ги снимам в бързината. Синът ми донесе руска салата, аз направих салата с рулца от раци, защото му е любима, от майка ми свински и пилешки шишчета.

# 686
  • Варна
Ами варено цвекло, портокал, спанак и лешник. Сякаш й липсваше нещо, сирене или не съм улучила сол и подправки. Копър и лимон сложих, но някак блудкава се получи, за разлика от цветното оформление.

# 687
  • Бургас
Великова, пробвай сурово цвекло да настържеш на салата.
С морков, ябълка,царевица,... Много по-добре е от варено.

# 688
Много харесвам салата с варено червено цвекло, спанак, но и добавям и някакво сирене и ядки.
Дългия ми отчет ще бъде довечера, сега си отчитам само новогодишната трапеза за двама човека и половина Simple Smile

# 689
Хрупкава баничка и чай от горски плодове. За първи път я заливам с топла вода отгоре. Реших да експериментирам, а се получи.

Кебапчета с гарнитура от гъби,чушки, домати и туршия.

Пиле с ориз басмати и зеленчуци.

Шоколадов крем.

Топъл, уютен и споделен уикенд!

Общи условия

Активация на акаунт