КЪЩАТА НА ИНФЛУЕНСЪРИТЕ - Тема 13 (Сезон 4)

• 10 776
  • 320
  •   11
Отговори
# 285
Всеки има право на мнение и не е редно някой да напада друг само заради това. Но и тези, които защитават Грозденка, са в същото положение. Преди време забелязах един коментар в предишната тема: „Тези, които защитават Грозденка, са от нейния етнос“, което изобщо не е вярно. Всеки има право да изразява своето мнение, но подобни коментари са излишни….

# 286
11.08 Павката и Ицака... в "Преди обед"

# 287
  • София
Интервюто беше много бързо и водещата неподготвена според мен. Тъпи и повърхностни въпроси. Но те се представиха чудесно, не изглеждаха притеснени.

# 288
Водещата е пълна скръб. И с този диалект... това за национален ефир ли е? Цялото интервю беше 8 мин. А тя не знаеше какво да ги пита.
Браво на Павел Колев и Ицака, че пробиват в телевизията
Е те си водеха в БТВ и преди пандемията (около година). Та са си запазили връзките.

# 289
Много неадекватно ми се стори твърдението на Ицака, че вземали предвид обратната връзка на зрителите. Нямам догледан нито един сезон, като с всеки следващ забелязвам влошаване на подбора на участници, засилено вмешателство на продукцията, откровено фаворизиране на участници от страна на продукцията (или поне водещите). Като извъртят всички приятелки на Бубето, кого ще кастват?

# 290
Гледам сестрата на Грозденка в другото риалити, пак да търси причината навсякъде другаде, само не и в себе си. Трябваше да закрепят някаква монета... и само на нея вятърът й е виновен. Ама то вятърът си духа не по-слабо и за останалите участници, как те нищо не казаха, само на Яница вятърът е виновен? Този лош навик, винаги да изтъкваме други хора или нещо друго като причина за неуспех... адски отблъсква. Но явно възпитанието им е такова. Те никога не са виновни или отговорни за нищо.

# 291
добре де тая какво казва: "вятър духа и не мога да закрепя монетата" ли? Ако е това, какво друго може да очакваме да каже - "ей вижте ме каква некадърница съм не мога да закрепя тая монета, защото съм неспособна." Какво очаквате от тези хора, много интересен манталитет?

# 292
Аз пък се радвам на различните мнения в темата, иначе замира. И не смятам, че на някой от тук му е счупен моралния компас, добрият тон е спазен и така трябва да бъде. Изказвания от рода "не ви разбирам логиката и морала да оправдавате Грозденка/групата" е имало и в двете посоки.

Обсъждаме и представяме различни гледни точки. Просто аз лично усетих сериозно раздвижване на темата около подкаста с Грозденка. Като имаше отново вълна от рода "уууу, вижте я каква лъжкиня и дразнител е", все едно никои от нас не го знае. Ами да, такава е. Но това, което ме накара да пиша активно е оправдаването на чуждо поведение, заради качествата на Грозденка. Видиш ли Грозденка ги е предизвикала.....ами няма поведение, което провокира и оправдава това, което аз видях в предаването. Ако не умееш да се владееш, не влизай.
Както казаха по-горе, първо тук се обясняваше как ние защитаваме Грозденка, после не било така, оправдаваме я. Когато и това се оказа, че не е вярно се извади картата с хората, които ругаят по коментари готините. Ние отговаряме ли за поведението на останалите? Това, че не отстъпва някой от тезата си, не е нападение. А има и модератори при нарушение на правилата.

Относно гадните коментари към Васил и готините. Първо не са само към тях. Чела съм такива и за групичката на неготините, дори за Павел и Ицака. Така работи да си по-известен и ако не можеш да го изтърпиш, не си за там.
Второ - агресията поражда агресия. Има действие, има реакция (не казвам, че е правилно).
Когато в яда си ти си псувал на майка, обиждал на етнос и вкарал новия лаф "ако беше мъж, щях да те пребия" и тн. не мисля, че е разумно и зряло да очакваш прошка и моментално забравяне на случката. Пък и имаш право да се покриеш и да не четеш, но като физически сте заедно, няма бягяне.
Влади, който 100 пъти си плю на "мъжката дума" и размахва пръстче да не говорят зад гърба му, при условие, че той 5 мин преди това наричаше жена "куче" в нейно отсъствие, да очаква медал ли?
Биляна, на която всички сме и' под нивото, мутрее и съсипа Грозденка, че лъже, докато тя прави същото, очаква публиката да я обича ли?
Другите, които 2 седмици пазиха поведение, докато не си изпуснаха нервите, да ги потупаме по рамото ли? Хейта изсипан върху тях не го оправдавам, но не е неочакван. Така, че да не се правят на изненадани.
Да не говорим за чатовете след къщата, където явно точно Биляна и Васил отново са се вихрили. Те тия хора не виждат нищо лошо в поведението си, докато мрънкат когато същото такова им се изсипе на тяхната глава.

Двойния стандарт е абсурден. Мантрата ми се наби от всякъде, 15 човека се дразнят на Грозденка, значи са прави и да се смирява и извинява. А когато много повече от 15 човека не одобряват поведението на тия 15 човека и го заявявят е хейт, групата е тормозена вербално по социалните мрежи. Горките!
Биляна внася храна и цигари на всички, вози отпаднали участници, докато тя е активен такъв и внася и изнася информация - това е част от играта, кво се сдухвате. Нищо не е станало.
Продукцията казва на Грозденка, че Димана си е тръгнала и да използва тази информация както иска, решава да излъже, 3 часа номинации - лъжкиня, интригантка, викове, крясъци.
Сори, грозно е, не е правилно, но в момента дечурлигата от екзалтираната публиката искат да видят точно това, което групата искаше да види от Грозденка - смирение и съжаление. Ама нали са топ инфлуенсъри, явно наистина са добри.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 14:57 от ilieva_i

# 293
Това, което ме отблъсна в Грозденка е натрапването, че е циганка. И като влезе семейството ѝ - същата работа. Нарочили са я, че е циганка и това е, а изобщо дразгите не бяха свързани с етноса ѝ. Тя за мен си беше дразнител, съвсем нормално е друг да не смята така, но общото мнение там явно е било такова. И все пак - едва ли дават всичко, което се е случвало, но дори Влади се отдръпна от нея.

# 294
Някои хора избухват на улицата, в магазина, в интернет коментари, ама в социален експеримент, който цели да изолира и провокира - лош, лош, повече от 3 дни ще търпи да му обиждат семейството! Да не беше влизал!
Аз пиша логично и последователно, ако на някой не му изнася позицията ми и твърди, че си сменям мнението - аз вина не нося.
Много хора тръгнаха да канселират 90% от каста, продукцията и родата им, че някой си изпуснал нервите след 17-ото намилане от милата Гроздинка и аз вече втора седмица обяснявам, че това е прекалено и че няма черно и бяло, но явно е много трудно да се разбере. Ако преобладаваха защити на Веско, Андон и Биляна постовете ми щяха да са с различен нюанс, но все същите по естество.
Надявам се сега да е достатъчно ясно. А сега отивам да си настройвам моралния компас…

# 295
Всеки човек е отговорен за поведението си. Това е едно от малкото неща, които можеш да контролираш.

Когато когато Грозденка провокирала Васил с поведението си към другите, за да получи прекрасното определение за лека жена, отпадък и обиден синоним за циганин и че ще е пребита, ако беше мъж- да търпи и тя си е виновна и даже да се извини.

Когато сестра и е провокирана от поведение на други хора към семейството и, псува като каруцарска- как може такова нещо не я е срам, трябва да се извини публично.

Когато Веско е разкрит в лъжа и Грозденка репоства частта в която лъже, ТЯ МУ ДЪЛЖИ публично извинение на стори, защото иначе ще види какво ще и се случи, видяхме какво се случи - беше обиждана не основа на някои личностни качества, а на етническа принадлежност, която никой не избира и не може да промени и да иска. И е призована да се "махне" и да иде в Мйанголандия, защото явно няма привилегията да живее на същото място като Стефка и Веско. Но пък Веско НЕ И ДЪЛЖИ ИЗВИНЕНИЕ.

Грозденка е досадна, постоянно мели едно и също, но тези хора с поведението си (за което са отговорни) го хранят, те продължават да и дават още и още материал.

Как се чудите, защо тя постоянно повтаря за този расизъм. Българите , като отидат в Англия и като започнат да им казват "отивайте си" в Източна Европа, това е расизъм или ксенофобия, но когато е към грозденка, която си е родна циганка -не е.

# 296
А и към горното -Виктор, който не е разпознаваем с интелект и ораторски умения и казва след ситуацията с Веско доколкото разбрах. “Тая не разбира български, Грозденке ще трябва да науча ромски/ цигански да ти го обясня”

Какви са стереотипите за циганите, че са мръсни, необразовани, не четат и не пишат.

Не знам на вас колко пъти в ежедневието са ви казали, че трябва да научат цигански за да ви обяснят нещо. На мен-никога! Но аз не съм и циганка- опаааа!

Е, как после да не казва, че са расисти и с предразсъдъци, защото е циганка?
Във всяко цивилизовано общество подобен коментар би бил категорично осъден. Това не е „шега“, не е „изпускане“, а чиста проява на дискриминация и нормализиране на омразна реч.

# 297
Грозденка е лъжкиня и доста неприятна като човек, но това не означава, ме останалите са по-добри от нея. Просто едното не отменя другото за мен.

# 298
Някои хора избухват на улицата, в магазина, в интернет коментари, ама в социален експеримент, който цели да изолира и провокира - лош, лош, повече от 3 дни ще търпи да му обиждат семейството! Да не беше влизал!

Ама агресията и изпускането на нервите не са приемливи и в магазина, и на улицата, и на работното място, въобще никъде. Просто тази тема е за КнИ и коментираме случилото се там.
Със същия успех, ако напсуваш някой в магазина на майка, има не малък шанс да отнесеш негативи от околните. Даже без камери в живия живот е по-опасно. Като се излагаш пред публика мащаба е различен, ситуациятя е същата.

Аз лично няма как да съчувствам на нито един насилник, че е отритнат от обществото. Както не съчувствам на Грозденка, че не я харесваха, защото е дразнител. Просто начина да я отхвърлят далеч не беше този. Който не може да си сдържа нервите и има проблеми с това, да ходи на терапия. Не сме длъжни да търпим късия фитил на никой - нито на улицата, нито по предавания.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 15:01 от ilieva_i

# 299
То всякакви спорове са излишни и тотална загуба на време, никой никого няма да убеди в своята позиция, особено ако те не съвпадат Simple Smile Пък и не всеки би си задал въпроса "Ами ако аз бях на мястото на Грозденка" (или сестра ми/близък човек). Защото аз си зададох въпроса "Ами ако бях затворена в една къща с дразнещ човек". И да - сигурно бих агресирала в някой момент. Но не и в такава степен, не и по този начин, не и по такива поводи. А пък да гледам "един срещу всички" и просто да гледам как глутницата разкъсва, тормози и унижава някого... няма как да стане. Дори и човекът да ми е дразнещ.

Отделно, съвсем не намирам Грозденка за дразнеща. В този сезон имаше в пъти по-дразнещи и неприятни от нея, но "гъзарите" решиха, че тя е удобна мишена за избиване на всякакви комплекси, злоба и завист. Сигурна съм, че мнозина са се дразнели и на други участници, но никога не са им го казали в очите.

...
Двойния стандарт е абсурден. Мантрата ми се наби от всякъде, 15 човека се дразнят на Грозденка, значи са прави и да се смирява и извинява. А когато много повече от 15 човека не одобряват поведението на тия 15 човека и го заявявят е хейт, групата е тормозена вербално по социалните мрежи. Горките!
Биляна внася храна и цигари на всички, вози отпаднали учасници, докато тя е активен такъв и внася и изнася информация - това е част от играта, кво се сдухвате. Нищо не е станало.
Продукцията казва на Грозденка, че Димана си е тръгнала и да използва тази информация както иска, решава да излъже, 3 часа номинации - лъжкиня, интригантка, викове, крясъци.
Сори, грозно е, не е правилно, но в момента дечурлигата от екзалтираната публиката искат да видят точно това, което групата искаше да види от Грозденка - смирение и съжаление. Ама нали са топ инфлуенсъри, явно наистина са добри.

Всеки човек е отговорен за поведението си. Това е едно от малкото неща, които можеш да контролираш.

Когато когато Грозденка провокирала Васил с поведението си към другите, за да получи прекрасното определение за лека жена, отпадък и обиден синоним за циганин и че ще е пребита, ако беше мъж- да търпи и тя си е виновна и даже да се извини.

Когато сестра и е провокирана от поведение на други хора към семейството и, псува като каруцарска- как може такова нещо не я е срам, трябва да се извини публично.

Когато Веско е разкрит в лъжа и Грозденка репоства частта в която лъже, ТЯ МУ ДЪЛЖИ публично извинение на стори, защото иначе ще види какво ще и се случи, видяхме какво се случи - беше обиждана не основа на някои личностни качества, а на етническа принадлежност, която никой не избира и не може да промени и да иска. И е призована да се "махне" и да иде в Мйанголандия, защото явно няма привилегията да живее на същото място като Стефка и Веско. Но пък Веско НЕ И ДЪЛЖИ ИЗВИНЕНИЕ.

Направо нямам какво да добавя към тези два постинга, много добре казано!

По анкетата - поради липса на по-добра опция, предпочитам Лина да спечели.

За мен този сезон беше най-добър, защото свали много маски и показа една абсолютно токсична групова динамика. Но първите два не съм ги гледала, а трети оттук-оттам и го дропих, че не ми беше интересен.

Бих общувала с Грозденка и Димана. Йоана и Илиян си тръгнаха доста рано, но съм с добри впечатления и от тях, най-малкото не са натоварващи, може би и с тях бих си общувала... като Йоана ми е на кантар.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 15:00 от ladonnae

Общи условия

Активация на акаунт