Сполучливи имитации на маркови парфюми - 64

• 36 466
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Попаднах на реклама от Мартинез за нови аромати:

# 106
  • Deutschland
Здравейте, чета темата с интерес от известно време и искам да попитам как става това отлежаване което споменавате? Взимате парфюм, пръскате няколко пъти и го оставяте някъде настрани да седи, така ли? На тъмно в шкаф ли или нещо друго имате впредвид? Също така това за какво се прави, за да е по-траен и наситен, да се блендира нещо от съставките по-добре ли?

Да. Пръскаш няколко пъти и затваряш на тъмно в шкаф.
За наситеност не знам, ако е Рефански, добавям двойна или тройна доза капки, примерно на 30 мл. 60 или 90 капки.

# 107
Penny искрени съчувствия, ама като знам колко е здраво шишето, те от 3 метра ли летят... 🤗🙄.
ММ редовно ми бута 15мл шишенца на Заг от метър и половина височина, но засега устояват. Всичко друго седи по кутиите в шкафовете. Откакто унищожих един Dune от 80мл едно време, не държа парфюм извън кутия. Даже и наливните, които не ползвам са в кутии по шкафовете.
Относно седенето на тъмно за парфюмите и "отлежаването" се марича мицерация. Дори при оригиналните парфюми се прави. Пръска се, след като се отвори и се оставя да почива малко на тъмно и хладно.
Относно For Her на Нарцисо, определено Нарцисо парфюмите ухаят на старовремски парфюми. Имам от Verset, тези испанските, които се продават в много аптеки. Vivian се казва, адски траен, копие на Narciso, но ММ го определи на бабешки, та си лежи в шкафа. Само Pudree лично на мен ми допада, но до момента хубаво копие не съм намерила, ако някой знае...

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 16:31 от Sansola

# 108
  • София
Някой беше ли тествал ПреКрасна на Гиза? Заредила съм цяла бутилка в кошницата,защото нотките са ми много любими, но още му се чудя 🤔

# 109
Да де, ама черната бутилка не е локум и рози... Той е розовият

# 110
Да де, ама черната бутилка не е локум и рози... Той е розовият

Ами не и за мен. Аз това усещам. Говоря точно за черната бутилка. Аз усещам рози,мускус и локум.

# 111
  • София
Penny искрени съчувствия, ама като знам колко е здраво шишето, те от 3 метра ли летят... 🤗🙄.
ММ редовно ми бута 15мл шишенца на Заг от метър и половина височина, но засега устояват. Всичко друго седи по кутиите в шкафовете. Откакто унищожих един Dune от 80мл едно време, не държа парфюм извън кутия. Даже и наливните, които не ползвам са в кутии по шкафовете.
Относно седенето на тъмно за парфюмите и "отлежаването" се марича мицерация. Дори при оригиналните парфюми се прави. Пръска се, след като се отвори и се оставя да почива малко на тъмно и хладно.
Относно For Her на Нарцисо, определено Нарцисо парфюмите ухаят на старовремски парфюми. Имам от Verset, тези испанските, които се продават в много аптеки. Vivian се казва, адски траен, копие на Narciso, но ММ го определи на бабешки, та си лежи в шкафа. Само Pudree лично на мен ми допада, но до момента хубаво копие не съм намерила, ако някой знае...

Процесът на отлежаване се нарича Мацерация, не мицерация.
Що се отнася до парфюмите на Нарцисо, "бабешки"  ми е нааааай - любимото определение за парфюм евър Joy Кажете просто, че не харесвате даден парфюм, не подвеждайте хората, генерализирайки по този начин Rolling Eyes

# 112
Ами това си с е използва като нарицателно много често за ретро парфюмите. Не съм сигурна доколко е заслужено обаче.
Някои от най-хубавите парфюми са точно такива-ретро.
На мен грам не ми пука. Аз и Конско харесвам, и Франк също 🤣не, че съм ги носила някога или ще ги нося. Но ги харесвам.
И ам едно Кобако и съм го подарила на баба ми. Ми минавам си често през шкафа и си го подушвам.
Има някои парфюми вечни класики.
За мен това Нарциси е точно такъв-шок, Мадански, елегантен и класен.
Мъжете доста често определят така ароматите. Те толкова и разбират повечето.
Важното е да е сладко и ванилово общо взето.
Моя нито един не харесва,който е по-особен или аз много харесвам например.
Неговата класификация се състои от две думи -хубав и тежък 🤣като по тежък, разбираме не става, ужасен е, често казва и отврат 🤣

# 113
Сансола,не сте търсили съвет ,но ви го давам.Тук сме се събрали все любители на парфюмите и е възможно да обидите някого.Всеки със свойте предпочитания.Избягвайте да използвате квалификации.Да,парфюмите на Нарсицо не са за всеки заради мускуса.Но ако при вас не стой добре,има дами с друга кожа и температура и излъчва класа.Даже няма да познаете,че е същия.

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 19:40 от Maya Zhelyazkova

# 114
  • Deutschland
При мен точно мускуса в този парфюм ми харесва много. В нито един друг парфюм не ми допада. За мен Нарцизо е класа.

# 115
Абе не е толкова здраво явно. Не летят от 3 метра, но все пак са на високо и като се удари в плочките му беше достатъчно. Здраве да е, ще си взема нов по-нататък. Аз не ги държа в кутии иначе.

# 116
При мен точно мускуса в този парфюм ми харесва много. В нито един друг парфюм не ми допада. За мен Нарцизо е класа.
Да и на мен. Аз много трудно харесвам мускус, роза също. Трябва да са леки и умерени. Точно това е и моето мнение. Съвпада изцяло с твоето.
Не мога да го кажа по - точно.

# 117
Идвам да похваля два невероятни аромати за студените дни в изпълнение на AW . Веднага влизат в листата ми на топ 5 за зимата и есента Vanille powder Matiere Premiere и Lune Feline ❤❤❤ страхотни и магнетични аромати 🤗

# 118
  • Сливен
Купих си този део на балеа

Много ми харесва.Идея за парфюм с подобен аромат.Усетих слива и смокиня.

# 119
Купих си този део на балеа

Много ми харесва.Идея за парфюм с подобен аромат.Усетих слива и смокиня.
На първо четене за Venezia Laura Biagiotti се сетих, Biblioteque Byredo също. Щом е ориентал би трябвало и подправки да има разни. Ще го тествам, мерси Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт