Магиите...

• 28 267
  • 482
  •   1
Отговори
# 435
O, Силви, питаме си ние, ама, отговорът, който аз получих беше, че жената, която "откривала" магията/много добра жена, начална учителка/, казала, че е магия само за нейното дете.
Ей това е.
После, ходи, та доказвай що е то магия и има ли тя почва у нас. Mr. Green
пак някакъв си получила, аз и толкова не съм Laughing

# 436
Отдавна загубих интерес към темата.
И продължава да ми е жал.

# 437
  • В Сънландия
Блъдиуайт - въпросът беше друг. При положение, че дрехите в случая носят "негативната енергия на магията" на твоята свекърва, значи тези дрехи все пак са заредени с тази енергия, независимо, че не са носени. Защо тогава ги даваш на други деца? Приехме, че енергията се прехвърля от човек на човек. Нали затова не си купуваш дрехи втора употреба?
Сега по-просто и ясно ли стана?
Ясно ми е за какво говорите и вече съм отговорила на такъв въпрос, по напред в дискусията(караницата).Просто четете Peace

Не, няма отговор.
Аз не съм видяла такъв.
Аз формулирах въпроса си неколкократно, стигна се дотам, че и други да поясняват думите ми, белким получим отговор, но не би.

Ами извинете ме, но явно имате проблем с четенето!
 Re: Магиите...
« #208 15-04-2007, 20:10:45 »  

--------------------------------------------------------------------------------

КЛОНКА
Първо, парапсихичните способности са вид енергия но те не са груба(материална) енергия, както тока, затова примерът Ви е неуместен.
Аз бих искала да дам : всички гледат, но колко от тези "всички" могат да видят в действителност как стоят нещата?
Енергията съществува в пространството.Да, тя може да се канализира, но "протичайки" в някакъв канал, тя въздейства върху всички, които се докосват до нея.
магията е като телефонната връзка - отива точно при този, за когото е адресирана.Може някой да подслуша тоест, да бъде в близост и да пострада в някъква степен, но силата на магията се насочва към определена личност, както избирането на точно определен телефонен номер.И затова се използват лични вещи за изготвяне на магията, за да се влезе в личното трептене, ритъм на определеният човек и да бъде разбалансиран този ритъм, за да може човек да излезе от баланс(да се разболее, да започнат да му се случват разни лоши неща и тн.).Магията е енергия, насочена в точно определена посока и с точно определена дестинация.Обикновенно с правене на магии се занимават хора, които мислят, че са много силни, само че пускането на магията е като пускането на бумеранг,връща се при този, който го е направил ако "жертвата" е по - силна(на финно ниво).Лично познавам жена, на която всички ходжи в България се опитваха да направят магия - никой не успя със заключението, че тя е много силна и те не могат да и навредят.Жената е изключително религиозна и до колкото знам отдава по няколко часа от времето си дневно, за молитви към Бога.
Предпазването от магия става само на личностно ниво.Човек трябва да се грижи и за финното(душата) и за грубото(материята) си тяло.

дано съм отговорила на поста Ви « #200 15-04-2007, 19:15:51 »

След този ми пост, не ми казахте дали съм Ви отговорила и всъщност какво е останало неясно.Поне четете преди да напишете, че някой не Ви отговаря!Или държите да направите напълно реално това, което казахте към началото на темата, че в тези теми отговори не се дават а само се цитират едни и същи неща.Вие самата карате това да става, не правеки си труда дори да прочетете написаното от другите участници.

# 438
  • В Сънландия
Liska наречете ме луда, но освен в магии, вярвам в кармата(закона за действие и последстиве грубо казно),
Това, което цитирате "грубо", е известен физически закон, който няма да цитирам.
Това не е "закона на кармата", моля.
Хайде, да не бъдат присвоявани доказани физични закони за разни хипотетични понятия.Ако ще се цитира закон - с името си да е.

Да не говорим за това, че даже и теорията за кармата не е това, което Вие й приписвате.
А бихте ли пояснила какво е след като не е това, което аз съм пояснила?

# 439
  • В Сънландия
точно така, как се пазиш от магиите които ти ( уморих се от Вие, дано ме извиниш ) си си ВНУШИЛА че свекърва ти прави Peace Преносителите на енергиите пък ги раздаваш, ок. Клонка продължава да пита, и аз се присъединявам към нея: защо омагьосаните дрехи не вредят на другите според теб? Дали защото изобщо не са били омагьосвани? Или защото е направена "интелигентна магия" която разпознава точно твоето дете? Моля не приемай думите ми като заяждане, наистина искам да знам отговора.
за сектите - не съм казала че християнството не е секта, само че официално призната. Както и доста други религии предполагам. Употребих думата секта в особено негативния смисъл който носи в БГ и по света - за мен Кришна съзнание и Свидетелите на Йехова са еднакво опасни. Християнството засега - не. Те поне не зарибяват децата с наркотици, не отричат кръвопреливането, не крадат имотите на стари и безпомощни хора  и са малко от малко толерантни към друговерците.
На единият Ви въпрос, вече дадох отговор, в предишен пост.
А на констатацията, за сектите - за Свидетелите на Йехова, не мога да коментирам,защото не съм добре запозната с техните цели нито виждания "отвътре".С кришнарите обаче съм запозната(не само с нашенските си родни поклонници) и затова бих искала да помоля и аз за отговор - бихте ли дала фактови доказателства, затова, че зарибяват децата с наркотици,отричат кръвопреливането(между друго и в нашата родна България има кришнари по високите постове в медицината), чии имоти са откраднали и към кого не са толерантни?
Ако няма да Ви е проблем - ще отговорите ли?
Без да защитавам, когото и да било, знам доста неща за тях, не само от факта, че изучавам много религии из основа повече от 10 години, а и защото съм имала много пъти личностно общуване с тях(както споменах не само с български кришнари).Преди месец и нещо се върнах от Индия, където общуването ми беше предимно с кришнари за период повече от месец и не намерих у тях наченки за желание и употреба на лесни начини за забогатяване и тн.Прекарах 16 дни в компанията само на кришнари(около 150 000) и общувах доста с доста хора, които бих нарекла чудесни хора.Не че всеки си няма кривини, но видях у много голяма част от тях, желание да се усъвършенстват(в материален и духовен аспект) служейки на Бога, а не на собствената си гордост.

# 440
Енергията съществува в пространството.Да, тя може да се канализира, но "протичайки" в някакъв канал, тя въздейства върху всички, които се докосват до нея.

Ок, тоест - това е описание на енергията. съгласна Peace

Магията е енергия, насочена в точно определена посока и с точно определена дестинация. да приемем, че това е вярно- как обаче то кореспондира с горното? Хем въздейства върху всички, хем е с точно определена дестинация и действа избирателно?

Лично познавам жена, на която всички ходжи в България се опитваха да направят магия - никой не успя със заключението, че тя е много силна и те не могат да и навредят.Жената е изключително религиозна и до колкото знам отдава по няколко часа от времето си дневно, за молитви към Бога.
извинявай, това вече е смешно Laughing как разбра че всички ходжи в БГ се опитват да и направят магия и какви са заключенията им Laughing тя ли ти разказа? и едновременнно ли са се опитвали да я магесат или поотделно? а заключенията те сами ли са ги дали? и на кого?
за n-ти път сигурно го четете това, но все пак - спрете да се занимавате с глупости и си живейте живота Peace ако продължавате така, наистина има вероятност да психясате вследствие на нещата които си внушавате. Ако има нещо в което вярвам, то е че натрапливите мисли наистина могат да влияят зле и да разболяват човека който им се поддава.

# 441
  • София
Елексир, душо, енергията ми бе засмукана.За съжаление, спирам дискусията, защото излизам да взема детето от градина.Ти поддържай тезата, няма да се предаваме - знаеш ми въпросите, виждам, че вече даваш "разяснения" по тях, може и отговор да получиш, на мене думи не ми останаха, може на тебе да ти върже, обаче.

Тамън и аз моето взех, мисля да му отредя подобаващото му се място спрямо моята енергия. 

И да отбележа, че цял ден вместо да работя, спорих с радиото.

Само да поясня, за сто и незнам си кой хиляден път днес, че физиката обяснява всички РЕАЛНИ явления. Магии няма как да обясни, тъй като такова нещо просто няма в реалния свят.
Думата ми беше за антиматерията и черната енергия, които нямат ама съвсем нищо общо с магии под всякакъв вид и форма.

Желая Ви сънища без кошмари.  Mr. Green

# 442
На единият Ви въпрос, вече дадох отговор, в предишен пост.
 и затова бих искала да помоля и аз за отговор - бихте ли дала фактови доказателства, затова, че зарибяват децата с наркотици,отричат кръвопреливането(между друго и в нашата родна България има кришнари по високите постове в медицината), чии имоти са откраднали и към кого не са толерантни?
Ако няма да Ви е проблем - ще отговорите ли?
не съм видяла отговор на първият си въпрос - имаш ли в крайна сметка доказателство за това че свекърва ти прави магия или не? Ако да, какво е то? Ако не, моля напиши ясно че просто си внушаваш.

за кришнарите - на една малка улица близо до нашата къща имаше хм, храм ли се нарича не съм сигурна newsm78 да кажем място за сбирки на въпросната секта. Какви елементи съм виждала да излизат от там, не е истина просто #Crazy нещо подобно на нашите наркомани около Попа, с разширените зеници и мръсни коси, ужас. Сбирките явно са били предимно през нощта, не знам, но се появи подписка (подписана и от мен и съпругът ми също) в квартала която беше депозирана в местния полицейски участък с цел да се изгонят въпросните персони. Това стана след като няколко ученици са били заговорени и поканени в " храма" от каки и батковци на връщане от католическото училище наблизо. Оплакали се на родителите си, те от своя страна реагирали мигновено, съобщили в полицията и общината и съответно наскоро кришнарите ги насметоха оттам. За съжаление не разполагам с копия на въпросните документи и няма как да ви го докажа фактологично. Факт е че го направиха, а живея в страна в която толерантността към всякакви религии и секти граничи с безумие според мен. Все си мисля че без нищо нямаше да ги пипнат или без доказателства, щото пък тука можеш и полицията да осъдиш за неправомерни действия.
За имотите имах предвид другата много опасна секта  ( Свидетели на Йехова и не само, евангелистите също), за кръвопреливането пак те - имах колежка тяхна последователка, направо е страшна психопромивката.

# 443
  • В Сънландия

Ок, тоест - това е описание на енергията. съгласна Peace

Магията е енергия, насочена в точно определена посока и с точно определена дестинация. да приемем, че това е вярно- как обаче то кореспондира с горното? Хем въздейства върху всички, хем е с точно определена дестинация и действа избирателно?

Лично познавам жена, на която всички ходжи в България се опитваха да направят магия - никой не успя със заключението, че тя е много силна и те не могат да и навредят.Жената е изключително религиозна и до колкото знам отдава по няколко часа от времето си дневно, за молитви към Бога.
извинявай, това вече е смешно Laughing как разбра че всички ходжи в БГ се опитват да и направят магия и какви са заключенията им Laughing тя ли ти разказа? и едновременнно ли са се опитвали да я магесат или поотделно? а заключенията те сами ли са ги дали? и на кого?
за n-ти път сигурно го четете това, но все пак - спрете да се занимавате с глупости и си живейте живота Peace ако продължавате така, наистина има вероятност да психясате вследствие на нещата които си внушавате. Ако има нещо в което вярвам, то е че натрапливите мисли наистина могат да влияят зле и да разболяват човека който им се поддава.
Ако използвате само извадки от текста, не можете да достигнете до цялостният смисъл.
Жената, която познавам е моя приятелка, а тази, която се е опитвала да и прави магии друга приятелка(била съм по близка с втората преди време) и лично от втората съм разбрала, че първата не може да бъде засегната от магия.До колкото знам, желаещата да навреди с магия се е консултирала последователно с всички ходжи(не съм сигурна, че точно това е думата, извинете ме за което), към, които се е обърнала за това си деяние, но всеки от тях и е дал отговор"Много силна енергия.Аз не мога да въздействам".Ясно е, от написаното, че са дали отговор на желаещата да въздейства по този начин.Аз лично съм щастлива, въпреки, че преди време доста общувах с втората(желаещата да навреди посредством магия),че с тази жена нямам общуване от едно известно време.
За щастие нито съм психясал, нито съм си разбила живота от притеснения и тем подобни.Това, че се опитвам да предпазя семейството си, от злонамерени личности готови да действат по всякакъв начин, не значи че са постигнали целта си - да ме психират и да отровят живота ми.както споменах по напред в дискусията, веднъж месечно негативизъм от този род, не ме притеснява кой знае колко ли и, а и имам своя начин да се пазя(описан в първият ми пост по темата)

# 444
  • В Сънландия
eleksir освен магиите, има и доста други неща, недоказани по физичен начин, но много хора вярват в тях.
Не допускате ли, че е възможно и недоказуеми неща да съществуват в нашият свят?
Аз лично допускам  bouquet

# 445
  • В Сънландия
sylvi доказателства във физически аспект не мога да Ви предложа, а Вие няма да приемете други, така че отговора ми е "Не, нямам физически доказателства, затова, че свекърва ми се занимава с магии".Не мога ясно да напиша, че си внушавам, защото не е така.от гледна точка, на физиката може да нямам доказателства, но по други неща съдя, че съответната личност наистина се занимава с преднамерено "зареждане" на вещи с определена енергия.Как го прави и дали точно тя го прави или търси помоща на някой друг, не знам и не ме интересува.
Нещата, които пишете за кришнарите звучат меко казано доста преувеличени.Може да сте виждали, съгласявам се, всякъкви типове да вллизат в обществото им(мястото където се събират), защото техните врати са отворени за всеки и всеки отива някъде със собствените си качества и наклонности.Смея да твърдя(доста образно сте описала хора, които са ходили там), че лично познавам "мръсните, с разширени зеници и чорлави коси, "последователи", но те не могат да се нарекат точно така(става въпрос за няколко софииски наркомана, които просто търсят безплатно ядене и малко музика и веселие).Познавам ги, може би по случайност,защото когатос е запознах от близо с кришнарите, се движех с компанията си, по центъра,Яга,Попа и тн. и познавам доста хора.Сбирките на кришнарите не са през ноща(обикновенно приключват до кум 21часа.)Времето за което говорите е преди доста години(говоря за времето, когато храма на кришна, беше на "Ангел Кънчев").А дали са заговаряли ученици - те се опитват да разпространят една чудесна философия, във всички слоеве на обществото, така че напълно възможно е.Ако намерите дори най - тънката книжка, издадена от кришнарите в България, ще се убедите лично, че философията им е прекрасна и напълно безопасна за обществото, в което живеем!
Между другото, ако желаете приемето думите ми за истина, ако не желаете недейте, но обществото за Кришна съзнание подарява пълен комплект от книгите издадени от тях, на всеки президент на държава(във всяка държава, където има кришнари)и всеки министър председател.Това са хора на много високо ниво в обществото, ако мога така да се изразя и едва ли биха останали безучастни, към обществото за Кришна съзнание, ако в книгите им(които са тяхното лице)има дори минимална заплаха за обществото!

# 446
Ако използвате само извадки от текста, не можете да достигнете до цялостният смисъл....
Жената, която познавам е моя приятелка, а тази, която се е опитвала да и прави магии друга приятелка(била съм по близка с втората преди време) и лично от втората съм разбрала, че първата не може да бъде засегната от магия.До колкото знам, желаещата да навреди с магия се е консултирала последователно с всички ходжи(не съм сигурна, че точно това е думата, извинете ме за което), към, които се е обърнала за това си деяние, но всеки от тях и е дал отговор"Много силна енергия.
добре, какъв е цялостния смисъл? тези две извадки конкретно си противоречат. Ако в текста има и закодиран смисъл, който на свой ред да опровергава противоречията, моля помогнете ми да го разбера. Аз продължавам да не виждам логиката в действието на енергия която по принцип въздейства на всички, но във вашият случай действа избирателно само на вашето дете.
по случая с двете приятелки не искам да коментирам, защото ще прозвучи грубо.... ама ти наистина ли вярваш в такива измислени истории???? има хора които от нямане какво да правят си измислят преживявания, а ти им се връзваш? ясно ми е че загадъчното звучи много привлекателно и прави раздумките приятни, но хмм... абе не искам да съм груба а няма как иначе да си напиша мнението за въпросната персона.
а, и аз като не се пазя защо магия не ме хваща? все някой някъде сигурно ме мрази и се е опитвал да ми навреди, щото ако съдя по вярващите в магия поне половин България вярва и се занимава с подобни глупости, т.е. шансът и на мен някой да е направил не е хич малък Laughing обаче, не, не ме лови, а молитви не пускам, нито се пазя по някакъв начин.

# 447
точно това исках да прочета Peace мерси. Никакви доказателства от какъв да е вид, просто развито въображение и/или скучно всекидневие. Лошо няма, всеки намира някакъв начин да си го разнообразява Peace
за кришнарите - не, не мога да повярвам колко прекрасни хора са, съжалявам. И съм била образна, защото настръхвам при мисълта че някой ден детето ми може да е заговорено от подобни типове. Да, мръсни и неприятни изглеждат, надрусани също, не знам дали са били случайни посетители, прекалено много от тях изглеждат така и прекалено често съм ги виждала за да са ми представителна извадка. Не знам какви са в България, тук определено не изглеждат безобидни. Пак пиша, за да ги изгонят така лесно, сигурно са намерили причини и то достатъчно основателни. Иначе работата щеше доста да се разсмърди.
Имам само един последен въпрос - защо никога не съм получавала диплянки и друга литература от християнска църква,  а за сметка на това ми дават от какви ли не секти, деноминации и тямподобни newsm78 тия книжлета и диплянки струват пари, нали? каква им е сметката да ги раздават в огромни количества по улиците или да ги пускат в пощата? дали членския внос избиват разходите или от дарения?

# 448
  • В Сънландия
Първо, парапсихичните способности са вид енергия но те не са груба(материална) енергия, както тока, затова примерът Ви е неуместен.
Аз бих искала да дам : всички гледат, но колко от тези "всички" могат да видят в действителност как стоят нещата?
магията е като телефонната връзка - отива точно при този, за когото е адресирана.Може някой да подслуша тоест, да бъде в близост и да пострада в някъква степен, но силата на магията се насочва към определена личност, както избирането на точно определен телефонен номер.И затова се използват лични вещи за изготвяне на магията, за да се влезе в личното трептене, ритъм на определеният човек и да бъде разбалансиран този ритъм, за да може човек да излезе от баланс(да се разболее, да започнат да му се случват разни лоши неща и тн.).Магията е енергия, насочена в точно определена посока и с точно определена дестинация.
КЛОНКА
Цитат
И какво - оказват се енергийно "заредени", а Вие ги давате на други деца, щото това махало казва и името на човека, за когото важи лошото зареждане, така ли?
За другите - безопасно.
ХАйде, пак Ви приканвам да ми отговорите на този въпрос.Много ми е интерено наистина.
Достатъчно е да кажа на проверяващият за магии да провери дали само към моето дете е насочена тази негативна енергия.Махалото не може да говори както Вие или аз,затова самата формулировка на въпроса Ви звучи нелепо и като търсене на повод за заяждане, отколкото някъква информация.
За щастие от раздадените досега дрехи, аксесоари и играчки на никого не се е случил нелеп инцидент или нещо подобно.

Това са отговорите, които съм дала.
Ежедневието ми е достатъчно интересно и без да се налага да си създавам разнообразие от липса на такова или скука Peace

А за кришнарите - Ваш си е избора дали да повярвате или не в нещо.От общуването си с тях, аз съм останал с чудесни впечатления и за това предполагам говорят и постовете ми.С книжките и диплянките, които разпространяват се опитват да дадат знание на хората, с което всеки може да направи живота си по - добър.Не зная защо християнски църкви не го правят - може да попитате тях,аз отговор нямам.Аз съм чела много от книгите им и впечатленията ми са чудесни, предполагам ако и други хора го направят, също няма да са с лоши впечатления.Бих Ви препоръчала(ако ми позволите)една малка тънка книжка "Съвършенни въпроси съвършенни отговори" - съзадаена е само от интервюта на духовният им водач, и е наистина леко и разбираемо четиво.Нищо няма да загубите ако се запознаете с тази книга, но пък може да спечелите - да загубите страховете си от тях(не казвам, че трябва да станете последователка) и да е по - спокоен живота Ви относно притесненията за детето Ви(все пак и аз съм майка - знам какво е притеснение за дете Peace).Ако не е тайна къде живеете?
Членски внос в обществото за кришна съзнание няма Peace, казвам го от личен опит!Дори в техният град Маяпур(само на кришнари), членски внос няма, включително по време на фестивала им, раздават безплатно храна на всеки - независимо от кой край на света е дошъл.Раздават безплатно всеки ден(по време на фестивала) по десетина вида различни храни, от които можеш да си вземеш, колкото искаш, по два пъти на ден(значи стават 20 вида).Хранят местните хора(в индия специално) напълно безплатно във всеки един ден на годината.За един ден(на тазгодишният фестивал) раздадоха 55 000 порции храна(казввам го с точност,защото и аз участвах в раздаването).Мислите ли, че безскруполни наркомани и лоши хора биха направили това, без никъкво заплащане на усилията положени от тях?
Първо кришнарите, преди дори червеният кръст, бяха след земетресението в Тбилиси(Армения 88ма година)и раздаваха топла храна, одеала и дрехи на пострадалите.Преди около 2 години(не съм сигурна, кога точно беше) по време на наводненията в САЩ пак кришнарите бяха първи при пострадалите.Все още не беше дошъл никой друг, а те раздаваха помощи на всички и отново безплатно.
Не искам да променям мнението Ви.Просто ви излагам факти и излизайки от тези факти, аз не бих могла да помисля, че тези хора са лоши или могат с нещо да навредят на мен и семейството ми.Както Вие споменахте, че те раздават книжки и диплянки, аз бих искала да спомена, че досега не съм чула нито видяла християнска църква да раздаде дори 5 порции безплатна храна на нуждаещите се.Бих искала и аз да попитам защо?  bouquet

Последна редакция: ср, 18 апр 2007, 20:48 от bloodywhite

# 449

Roza66 Извинявам се.

Не си го казала ти, но си го подкрепила. Това според мен значи, че си съгласна с мнението на малка сладка шматка. Ти изобщо четеш ли това с което се съгласяваш? Препоръчвам ти да го правиш занапред. След това твоето с големите букви се чудя дали четеш и своите постинги или просто ги копираш от твоя сайт newsm78

Аз 4ета...ама  незнам ти дали 4ете6....
За индусите Бог е един но с разли4ни имена.За Християните Люцифер/дявола...е паднал ангел/... За будустите...Бог е в ду6ата и в сърцето ....а не на "небето" както в християнството....Надявам се да ти е станало малко по-ясно.И не атакувай без да си сигурна в информацията си.Ако знае6е малко пове4е за другите религиии няма6е да пи6е6е такива безсмислени   постинги... Confused

Само те моля преди да се опита6 да обиди6 някого публи4но, помисли си дали си струва...и каква е целта и какво 6те  спе4ели6 от това? Ли4но удоволствие, слава в форума??
Много е неприятно...."10 мери ...един път режи."

Извинена си Peace

Последна редакция: чт, 19 апр 2007, 00:54 от roza66

Общи условия

Активация на акаунт