Имам нужда от съвет как да постъпя с приятелка

• 4 160
  • 149
  •   3
Отговори
# 105
  • До хладилника, който обичам
Да, има au pair в САЩ. И ще е идеална възможност за случая.
"Максимум" 2-3 недели от 4 недели в месеца си е ангажимент. Можеш да предложиш една или две, докато намери някой дългосрочно, но о пер е най-лесно като че ли. Има си агенции, да се свърже с такава агенция и да разучи.

# 106
Лъки, тя ли избира да работи почти всяка неделя? Защото 2, максимум 3 недели в месеца са половината до почти всички недели в месеца. Абсолютно нереален график изглежда.

# 107
  • Down south
Помагаш за седмица, докато намери бейбиситър. И не, не може да няма такива, имайки предвид, къде живеете.
Избираш собственото си спокойствие или се насаждаш на пачи яйца.
Имаш избор.

ПП Работа всяка неделя? Наистина ли Close

# 108
Взема така повече пари за неделни смени.
Сори, но за мен тази жена е използвачка.
Не приятелка.
Отиваш при ейч чар-а и казваш – имам малко дете, не мога да давам нощни смени и неделни.
Тя иска и детето да ѝ гледа някой, и да работи за повече пари. Ок. Но хората не са ти длъжни. Активизираш кръгът на баща, роднини, чак после се надяваш на приятели. Като имаш предвид, че приятелите ти си имат личен живот и могат да те подкрепят, но не и на всяка цена.

# 109
Мисля, че си избира смени. Нощни не дава.

# 110
  • Paris, France
Естествено, че има за САЩ. 800$ е на месец за 20ч работа седмично + стая и евентуално езикови курсове.

2-3 недели месечно си е цял месец. В седмиците, в които au pair няма да гледа детето, може да помага с друго - пране и окачване на пердета, пазаруване, готвене, чистене итн. Поне ще има човек за тези 20ч и през тях може да си работи. Мисля, че ще и е голяма помощ.

Връчваш и:

https://www.aupairinamerica.world/en/
Ако иска от Франция, но плаща и билета:

https://www.culturalcare.fr/

Обясняваш и, че в бг-мама сме супер доволни от системата, нахвалваш я и с това си помогнала предостатъчно.

Лъки, тя ли избира да работи почти всяка неделя? Защото 2, максимум 3 недели в месеца са половината до почти всички недели в месеца. Абсолютно нереален график изглежда.
Изобщо не е нереален за англо- спешно отделение, но не само. Тук в държавното спешно повечето лекари работят точно петък нощна до неделя нощна включително, защото през седмицата са си на кабинет (офис му викат в САЩ) , където изкарват повече.

Детската болница Necker в 15-ти район на Париж е единствената болница с няколко вида спешна хирургия - ортопедична, коремна, неврохирургия итн. След нормалните часове и събота и неделя, всички спешни хирургични случаи на деца до 18г от парижкия район с над 11м население се превеждат там. Дежурните нощем и през уикенда лекари са обикновено специализанти и докторанти, но месицинските братя и сестри, санитарите, чистачите, техническият персонал като електротехници са си на редовни смени. Някои от медицинските братя и сестри идваха от други райони, работеха петък нощна, събота нощна и йеделя нощна и си заминаваха. Някои работеха петък нощна и събота дневна наведнъж, неделя дневна и си тръгваха. Всяка седмица си работят тези смени и така ги устройва и даже им харесва. Много са самотни родители с деца при другия родител през уикенда, други учат редовно през седмицата, трети през седмицата работят другаде. Като бях дете, съседка педиатърка предпочиташе да работи в събота и неделя, защото родителите и бяха свободни и гледаха детето.

# 111
  • София
Моите най -добре приятелки се броят на пръстите на едната ръка. Абсолютно за всяка една от тях бих го направила, а дори сама бих предложила помощ, ако са в безизходица. Убедена съм, че мъжът ми би бил на същото мнение, та те са ми по-близки от роднини. Единственото ми "условие" може би би било, да ми водят те детето сутрин или да спи в нас от вечерта, че ние обичаме да си поспиваме.
Но пак подчертавам, това - за приятелка, за съседка просто, едва ли.

# 112
Нямам такива добри приятелки. Да поискат подобни малоумни неща.
Аха. Тя си избира смените, но не може да намери детегледачка..
Някои сте големи бели птици.
Ама, щом ви устройва.

# 113
Е да де, това, което говоря и аз, когато споменавам смените. Значи тя си избира смени с висок надник, обаче търси някой да ù гледа детето за приятелски нисък надник в същите часове. Освен адски нахално, е и крайно неприятелско.

# 114
От възможни си избира, понякога човек няма много избор.

Бели птици сме, да не дава господ човек да изпада в нужда. Защото застраховани няма.

# 115
Има, има.
Избори се наричат.
Всички хора изпадат в нужда.
А, ти искаш да си Тереза – ами, ок.
Защо пускаш тема тогава – действай.

# 116
  • София
А да потърси някоя съседка, която не работи?

# 117
Лъки,
искам да дам две други гледни точки на проблема.

Когато гледаш чуждо дете, трябва да решиш за кого го правиш за приятел или за работодател. Както и другите писаха на приятел се помага - инцидентно и за кратко (да не повтарям). Но постоянен и дългосрочен ангажимент вече е работа. В този случай тя вече е работодател и приемаш въпроса й без емоции, без морални задължения от твоя страна. Щом не искаш точно тази работа, отказваш директно, без оправдания. И аз, и всеки човек е отказвал много предложения за работа.  

Как ще се чувства твоето дете, ако почти всяка неделя гледаш чуждо по-малко дете?
Била съм в тази ситуация и в някои случаи за собственото дете е супер гадно, чувствала съм се на последно място в семейството, прецакана и най-вече необичана от майка си.
Скрит текст:
Майка ми се подаваше на емоционално изнудване на роднини и приятели.
На почивки, на гости и на празници с нас постоянно имаше от 2 до 4 чужди деца, плюс аз и малкия ми брат, ставахме цял катун.
Тя е от поколението, което така е възпитавано да помага, но й се качваха на главата с 3 прости изречения:
"На теб ти имам доверие" и "Спокойна съм, че ще ги пазиш",  то хубаво чуждите майки имаха доверие, но никой не се питаше какви неудобства създава на нея, на мъжа и на децата й.
"Ще ги храниш добре", - това къртеше мивки. Това е старата версия - на какво толкова да сипеш още една паница супа, но и директен намек паницата на тяхното дете да се препълва няколко пъти. Още като дете се чудех на това нахалство.
Мога много да разказвам, но няма смисъл.
В добрия вариант собственото дете се чувства пренебрегнато, защото мама няма време за него, докато слугува на чужди деца. В лошия вариант, при нахални и буйни деца, почивката се превръща в ад за семейстовото.

За еднодневни забавления е друго. Водеха ни по общо 6 деца на речен плаж и походи. Както пише и Невена така с повече деца е по-забавно.

# 118
  • Paris, France
От възможни си избира, понякога човек няма много избор.

Бели птици сме, да не дава господ човек да изпада в нужда. Защото застраховани няма.
Не си голяма бяла птица и ти прави чест, че искаш да помогнеш и си помагала, както и че мислиш за приятелството на твоето дете с нейното и го уважаваш. Свалям ти шапка.

Разбираемо е да се съобразиш и с желанията на съпруга ти и детето ти.

Покажи и сайтовете за аu pair, които ти пратих!

Да добавя нещо много важно - има au pair share. Един au pair помага на 2 домакинства и си делят разходите или всеки плаща пропорционално за часовете. Може и едните да осигурят квартирата, а другите да плащат седмичните. Когато са 2 деца на подобна възраст, може да ги води и взема от училище едновременно и така тя не работи повече часове, а семействата плащат по-малко.

biborana, а вас с брат ти гледаха ли ви? Защото едната ми баба гледаше внучета на приятелки, но пък те ме гледаха мене понякога.

Хора, на които съм помагала не са ми помагали и обратното. Гледам да правя всичко от сърце и така не ми тежи.

# 119
Не съм чела коментарите. Към авторката - всяка неделя ли работи приятелката ви? Не е ли на въртящ график? Прече ли ти ако води детето у вас да си играят с твоето?

Общи условия

Активация на акаунт