Не мога да забременея с второ дете

• 525
  • 20
  •   1
Отговори
Здравейте. Не мога да забременея втори път,а първия път стана от раз,но с много тежка бременност и раждане в 8 месец. Бебето ми стоя в кувьоз 9 дни и на антибиотик,имаше затруднено дишане,а в деня на секциото тоновете му спираха. Така и не се разбра причината. След 4 години решихме,че е време за второ дете,но вече година и половина не става. Имам си овулация,целим я,нямам кисти,нито гинекологично заболяване,но просто не става. Понеже имах болки в тялото месеци наред влязох в болница и там ми направиха доста изследвания и излезе,че igG или igM ми е много над норма и ми казаха,че трябва да отида на преглед,но все още не съм,понеже в града има само един доктор,който се занимава с това. Пускаха ми хормони на щитовидната да видят дали проблемното забременяване е от нея. Първия път tsh беше над норма,а след 2 дни перфектно. Решиха,че не е това. Сега искат да ми правят изследване за проходимост на тръбите,но супер много ме е страх от болката. Мъжа ми сега има час за уролог,но не сме запознати дали уролог пуска изследване за спермограма. Може ли някой да ми каже какъв точно е прегледа при уролог при такъв проблем и какво трябва да си пусна аз,за да видим къде е проблема? Не мога да попадна на доктор,който си слага такива проблеми на сърце. Само ми изписват скъпи витамини уж за спомагане на яйчниците,била съм млада ще станело и тн. Само една ми каза,че може да са ми запушени тръбите и ме прати на кръвно изследване за прогестерона,който си беше супер,но тя реши,че ще пия дуфастон ей така. Вече съм отчаяна и ми е супер тежко,че детето ми е вече голямо,а аз дори още не съм бременна...

# 1
  • София
При година и половина неуспешни опити трябва да се обърнете към репродуктивна клиника.

# 2
Igg или IgM ти е много над норма? Защо го зарязваш този показател, все едно нищо ти няма, и започваш да търсиш други проблеми, преди да си установила това от какво е - тежка инфекция ли имаш, компрометирана имунна система...? Какви точно изследвания ти препоръчаха заради имуниглобулина? Имунолог, алерголог, паразитолог...?

# 3
  • Пловдив
Какви изследвания са ти правили за имуноглобулини общ или специфичен, какви стойности са ти резултатите? Някакви инфекции през тези 5 години?

# 4
Хубаво е наистина мъжът да направи спермограма. При нас историята е такава, че първото стана много трудно, а второто от раз. 3 години опити и нищо, после ходене по репродуктивни лекари и в крайна сметка проблемът се оказа при мъжа ми. Все пак минахме през ин витрото, но той промени живота си изцяло и второто човече стана лесно и неочаквано. Нека и мъжът ви да се прегледа и спермограма да си направи, а цветната снимка въобще не е толкова страшна. Успех и горе главата!

# 5
  • София
Колко време сте правили опити всеки месец със следене на овулацията?
Първо вижте спермограмата.

# 6
  • София
При проблем с имуноглобина трябва да търсиш имунолог, който е специализирал в проблемно забременяване.

# 7

Това са изследванията. В моя град има само една имуноложка. Чака се месеци за час...
Овулацията съм я следила около 10 месеца от тази година и половина,но аз си я и усещам. А за инфекции не помня. Имах,когато бях бременна,но се излекувах. Много боледувам обаче,може би е нещо с имунната ми система.

# 8
В повечето населени места въобще няма имунолози, нито репродуктивни специалисти. Потърси в национален мащаб специалист с добри препоръки. А и ти, като постоянно си болна, мислиш ли, че е добре да забременяваш и постоянно някакви лекарства да трябва да пиеш, докато си бременна? Оправи си този проблем, и после се занимавай със забременяването.

# 9
В повечето населени места въобще няма имунолози, нито репродуктивни специалисти. Потърси в национален мащаб специалист с добри препоръки. А и ти, като постоянно си болна, мислиш ли, че е добре да забременяваш и постоянно някакви лекарства да трябва да пиеш, докато си бременна? Оправи си този проблем, и после се занимавай със забременяването.

Когато бях бременна не съм боледувала изобщо за тези 8 месеца,а и като боледувам какво,не трябва да имам деца ли? Има си безвредни лекарства по време на бременност. Всеки си преценява.

# 10
  • София
Безвредни лекарства по време на бременност има, но дали съответното заболяване е "безвредно" за бременността или я застрашава и може да увреди плода?

# 11
Погледнах сега изследванията, завишени B2gpi говори за анрифосфолипиден синдром, който се свързва точно със затруднения в забременяването и износването на бременността, та определено имунолог, антителата ANA са адски високи.

# 12
Погледнах сега изследванията, завишени B2gpi говори за анрифосфолипиден синдром, който се свързва точно със затруднения в забременяването и износването на бременността, та определено имунолог, антителата ANA са адски високи.

Обикновен имунолог ли да търся или трябва репродуктивен специалист?

# 13

Обикновен имунолог ли да търся или трябва репродуктивен специалист?

Имунолог ти е като приоритет, може и първата ти бременност и раждане да са били тежка заради неоткрит имунологичен проблем, може и нещо в здравословното ти състояние да се е променило впоследствие, да е възникнало или да се е влошило съществуващо, и ти на практика не знаеш в момента нито как ще ти подейства евентуална бременност, нито как ще се отрази на плода твоето състояние. Може и да потърсиш имунолог, който се занимава с репродуктивни проблеми, но те са много по-малко специалистите, които са само имунолози. Ти си преценяваш. Напълно е възможно репродуктивните проблем да изчезне сам, ако се оправи първопричината, която е друго заболяване.

# 14
  • София
Не че разбирам нещо, но наскоро слушах един доктор, че бременността, и по-точно ембрионът е огромно изпитание за имунната система на майката. По принцип това е чужд организъм и имунната система се пренастройва по специален начин, за да го запази. Но може и да не се пренастрои, поради заболяване. Заради това, и аз подкрепям - първо консултация с имунолог.

Общи условия

Активация на акаунт