Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 20 633
  • 778
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, само минавам да споделя. Понеже вчера се отвори тема за възглавниците за кърмене - може да е интересно на някоя - в MATEA в момента има намаления, последни около 24 часа. Аз се отказах от вариантите през амазон, защото с доставката излизат доста по-скъпи, реших, че по-добре е да се възползвам от офертите тук при нас. Има много подобни модели, а тази, българското производство и е доста по-функционална. А аз намерих модела на MATEA в групите във ФБ, където майки препродават бебешки неща

# 661
Пандора, добре си направила! Според мен е голямо облекчение, то пак може да ни хване, но ще го караме просто като по-тежка настинка, а не като истински грип. Като знам преди колко бях против точно тези ваксини 😆 Сега се обадих на мъжа ми и му казах, че искам всяка година да се ваксинираме хаха. Пък той милия мислел, че като имаш ваксина и сякаш ти слага щит и не можеш да се запазиш изобщо.

# 662
И аз се замислям за ваксинацията, защото цялата зима е още пред нас. И като си представя, че през декември ще дойдат всички роднини за празниците от чужбина и всеки ден ще е изтощителен, направо виждам как на този фон имунитетът ще падне. Следващата седмица съм на преглед при АГ (най-накрая!) и тъкмо ще се консултирам с нея по този въпрос. Ще я попитам и за ваксината срещу коклюш

# 663
Здравейте и от мен!

Нова съм в Бг-мама и съм с първа бременност. В 18 г.с. + 3 дена съм, като терминът ми е на 21.04.

Бих се радвала ако има дами от Стара Загора, с които да обменим контакти, тъй като в момента живея на село, работя дистанционно и не съм от този град... Може да си представите колко активен е социалният ми живот 😀

Хубав ден и лека бременност пожелавам на всички 🤗🤗🤗

И аз съм от Стара Загора. Давай да се събираме, че и аз изкуках хоум офис 😃

# 664
  • Melmak
И аз се замислям за ваксинацията, защото цялата зима е още пред нас. И като си представя, че през декември ще дойдат всички роднини за празниците от чужбина и всеки ден ще е изтощителен, направо виждам как на този фон имунитетът ще падне. Следващата седмица съм на преглед при АГ (най-накрая!) и тъкмо ще се консултирам с нея по този въпрос. Ще я попитам и за ваксината срещу коклюш

Дано намериш ваксина. Аз обикалях като луда и просто в една аптека имаше една единствена останала. Май трябва рецепта (не съм сигурна), аптекарката ми я даде, защото се смили.

# 665
Май дори по новините казваха, че по аптеките има дефицит на ваксини…

# 666
  • Melmak
Аз преди да се ваксинирам звънях на личната да я питам щв ме ваксинират ли. Сестрата вдигна телефона и едва ли не “закъсняла си, къде ще намериш ваксина??” И наистина като питах по аптеките ме гледаха все едно им искам кило картофи. Буквално ме режеха, как ли изобщо се надявам. В аптеката, където намерих имаше само 1 ваксина и купих последната. Това беше сигурно преди месец.

# 667
Могат по принцип да се поръчат от Гърция от аптека Промахон. Доставката по спомен беше 10-15лв с хладилна кутия с охладители. Поръчвала съм няколко пъти за дъщеря ми от препоръчителните ваксини.

Иначе и аз се ваксинирах срещу грип, досега никога не съм се разболявала с ваксина. А и гледах на Радост Тодорова едню интервю и реших, че колкото и да им някакви притеснения да се ваксинирам бременна, е по-добре да го направя. Съжалявам само, че се подведох по конспиративните теории, които е гледал мъжът ми за ваксината за Ковид и в крайна сметка не я сложих. Изкарах 10-дневен ковид с голяма отпадналост, умора и главоболие. Сега тепърва се завръщам към нормалния начин на живот и все още ми е постоянно уморено.

# 668
Вземи си и протектор. На скоро гледах на една приятелка такава възглавница, ползвана 2-3 месеца, и беше цялата в петна и бобчета.

Момичета, само минавам да споделя. Понеже вчера се отвори тема за възглавниците за кърмене - може да е интересно на някоя - в MATEA в момента има намаления, последни около 24 часа. Аз се отказах от вариантите през амазон, защото с доставката излизат доста по-скъпи, реших, че по-добре е да се възползвам от офертите тук при нас. Има много подобни модели, а тази, българското производство и е доста по-функционална. А аз намерих модела на MATEA в групите във ФБ, където майки препродават бебешки неща

# 669
ilquor, теориите за някои марки никак не бяха конспиративни - знам го от близки, работещи в сферата на клиничните проучвания. Недей да съжаляваш. Simple Smile

# 670
ilquor, теориите за някои марки никак не бяха конспиративни - знам го от близки, работещи в сферата на клиничните проучвания. Недей да съжаляваш. Simple Smile
Може ли да споделиш за кои да имам предвид в бъдеще. Иначе е ясно, че няма ваксина на 100% безопасна и без странични ефекти, по-скоро претеглям плюсове и минуси на ваксина и заболяване и гледам да избера по-малкото зло. Основно ме притеснява, че показателите за съсирване на кръвта ми станаха много зле от този Ковид насам и докторът ми увеличи акарда, но ако няма промяна, ще трябва да мина на фраксипарин.
Утре ще пускам в друга лаборатория пак изследвания, защото са ми объркали резус фактора, не знам как е възможно, но дарявам кръв редовно и съм сигурна, че не съм с отрицателен. От частната лаборатория, с която работи докторът, пък са сигурни, че не грешат в резултата 🤷🏼♀

# 671
Астра Зенека и Джонсън показаха най-лоши резултати. Но като цяло всички се оказаха пълен отврат. Аз не съм ваксинирана за ковид и го изкарах леко - имах температура само един ден. Не съм антиваксър, но при наличието на информационния ресурс, с който разполагам, взех информирано решение. Мм също не се ваксинира и при него беше леко. Баба ми - над 85 г. със сърдечни проблеми и тя го изкара леко без ваксина. Свекър ми обаче след ваксината... До болница стигна. Явно наистина действаше по различен начин на всички.

# 672
И аз не съм се ваксинирала за ковид, а съм го изкарала без да разбера. Мъжа ми и брат му също безсимптомно, просто с положителен тест го изкараха.  
Мина втората фетална, всичко е наред, отговаря си на седмиците, но много се криеше и едва направихме една хубава снимка на лицето.

# 673
  • Melmak
Според вас вижда ли се дали бебето има коса с ехографа? Не, че е от значение, а любопитство. Чудя се примерно 8-9 месец дали се виждат тези неща. 😁

# 674
Аз коса не съм виждала на ехографа. 🤣 Но и моето бебе не се роди с много коса, но пак си имаше де. Мисля,че не се вижда, или поне на тези ехографи, на които аз съм ходила.

Общи условия

Активация на акаунт