Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 16 821
  • 752
  •   2
Отговори
# 720
Да, аз. Помага ми чай с мед (оригинално пишеше да е топла вода с мед) или да изям 2-3 сухара, нещо тип бейкролс, каквото ти се намира. Също не лягай веднага след хранене.

# 721
И аз съм с киселини. Понякога ми помага малко студено прясно мляко. Ако не сработи, взимам бионацид Нео. За щастие не е всяка вечер за момента.

Момичета, аз от няколко дни умирам от киселини. Не се търпи. Има ли някой друг в подобно състояние и какво му помага. С първата бременност пиех газирана вода, но сега тя не действа.

# 722
Не бих казала, че не са беззащитни новородените. Има реална опасност сами да си метнат завивката на лицето. Казвам го от опит. Затова съм решила да използвам спални чувалчета, съобразени със сезона и температурата в стаята. Така ще ми е спокойно да спя.

Девойката иначе си я усещам редовно, някои дни повече, други много малко, но най-готиното е, че сестрите й я усещат. Четат й приказки, говорят й. Толкова мило ми става 🩷🎀
А как се вълнувам пак за срещата ни другата седмица. Ще имам втора ФМ и трябва в петък да отида да си направя изследванията + за антитела.

Не сме купували нищо, но пък взех да се ориентирам за количка и столчета за кола. Трябва да са две, няма как. С две коли сме и е абсурдно само да местим механизма за изофикс.

# 723
Не забравяйте, че процентът на синдрома на внезапната детска смърт не е малък, затова и аз планирам през първите месеци да избягвам всичко, което може да го предизвика. По-добре да се презастраховам, отколкото да е късно. За сън в първите месеци мисля да взема антистрес пелени за сън. Неонатолозите много ги препоръчват, че новородените се чувстват така в безопасност и спят по-добре

# 724
Дали с чувалче или с пеленка - 100 човека, 100 мнения. Същия е и казуса как трябва да оставяме новороденото да спи - по гръб, с обърната настрани главичка или сложено цялото настрани и да се сменят страните. И всеки ти обяснява, как едва ли не, ако не правиш това в което той вярва, бебето ти ще се задави и ще умре🙈 Включително в болницата ми бяха казали категорично каквото те смятат, а после педиатъра ме убеждаваше в обратното - и едните лекари, и другите🤪

# 725
Всеки родител взема решенията, които смята за най-правилни. В нашия случай не съм виждала реална опасност по време на сън. По-трудните моменти са били, когато се задавяше със слюнка в будно състояние. Съвети за съня има много, но когато човек се сблъска със ситуацията, се учи да реагира по най-добрия начин. Би било ценно, ако в болниците се отделя повече внимание на обучението на родителите за подобни ситуации ,това наистина е много важно.

# 726
  • София
Добро утро, имам страничен въпрос. Някоя от вас знае ли този уикенд на реалният черен петък дали ще има намаления някъде ? Обикалям всичките сайтове и нищо не намирам за сега на особено население, евентуално в baby.bg.
Също много започнах да се чудя за раждането в Токуда, има ли някоя от вас която се е насочила на там ?

# 727
Съгласна съм, че човек, колкото и да чете и каквото и да учи, в крайна сметка в момента действа повече по усет. Още повече, че всяка майка си знае най-добре какво е добро за детето ѝ, и аз наистина не мога да съдя нито една майка защо е направила нещо по един или по друг начин.

Но ако говорим чисто информативно и научно - мисля, че не трябва да има някакви „лекарски мнения“. Тук съм по-сериозна към обучението. Има международни препоръки на СЗО, ЮНЕСКО, Американската академия по педиатрия и т.н., които са основани единствено на научно доказани изследвания.

И имам предвид, че всички лекари трябва да са запознати с едни и същи препоръки, да си обновяват знанията постоянно и да дават смислени, адекватни съвети на майките. Че иначе става така - ти тъкмо си родила, главата ти е каша и без това, а лекарите ти дават 15 различни съвета

# 728
unserwahnsin, абсолютно съм съгласна, най-вече с частта за лекарите, обаче след едно дете вече мога да кажа, че колкото лекари, толкова и мнения. И това е супер тъжно! Човек трябва да е много критичен, да чете и да си сверява часовника, за да успее да си опази детето от стотиците научноНЕобосновани съвети от лекари, антиваксърска пропаганда, неглижиране и тн. Няма да навлизам в подробности, защото няма нужда от излишен стрес, но сме си изпатили и затова темата ме жегва така. В заключение мога да кажа само, че майката наистина си усеща най-добре детето и понякога за собствено спокойствие второ и трето мнение не е излишно.

babyboo, май постепенно изместиха към средата на ноември, за да не губят пазарен дял от конкуренти. Иначе от 27 до 30.11 видях, че ще има -25% на всичко в Комсед за покупки над 15лв. VisVitalis имат до -35% до 30.11 на избрани продукти. CottonHug имат черен ноември с намаление на пелени, спални комплекти и гнезда. BabyMatters имат намаление на избрани продукти, но гледах, че е между 10 и 15%. И в Амазон черният петък продължава до 01.12, аз взех стъклени шишета, пластамасови, муселинови пелени и разни други помощни уреди от там, на близо -50% са и има допълнителни -15% за baby wish list.

# 729
Ще оставя мнение относно BabyMatters - ние поръчахме оттам количка, но толкова сложна комуникация не бях очаквала! Въпреки че сайтът е на български, магазинът очевидно е румънски. Звъняха ни няколко пъти за потвърждение и обсъждане на някои детайли, но по телефона говорят на румънски 😁 За щастие, не се отказват и пишат и SMS, и имейли. После вече комуникацията ни беше само по имейл, но като цяло впечатлението ми не е много добро. Не смятам да купувам пак оттам, въпреки че намалението на количката беше много изгодно

# 730
Мога да кажа, че в болниците масово лекарите и медицинските лица са останали някъде далеч в миналото, не са се информирали според новите проучвания и дават едни съвети, които и баба ми ми ги казва същите, така, че най-добре всяка майка да си избира извора на информация и тази, която съвпада с нейната философия. Винаги всеки човек ще мисли, че неговото е най-доброто и така трябва да се прави. За всичко има по хиляда мнения и се луташ от масовата информация и коя е достоверна. Както и за захранването, малееее, ще прочетете не хиляди, Ами милиони различни мнения, кога, как, защо, с какво и в крайна сметка всеки си избира метода, който смята за удобен и децата порастват здрави. Няма нужда да спорим и да се убеждаваме в някакви неща, има си достатъчно информация и всеки си преценява сам за себе си 🙂 просто има някои неща, които не е хубаво да се неглижират, но пак всеки си преценява рисковете, а и всяко дете е различно. При едно ще действа един начин, при друго - друго, няма как. Аз съм избрала да не съм от "модерните" майки и да не пускам бял шум, който толкова се препоръчва от консултантите по сън, това не ме прави лоша майка или нещо такова, това е мой избор, а и на моето дете не му действаше този шум и мен ме дразнеше. Е за такива неща говоря, всички сме различни и имаме различни погледи над нещата.

Аз имам известен страх от раждането, точно защото съм минала вече през това, но се опитвам да не го мисля.

# 731
  • Melmak
В днешно време не бива да забравяме, че сме и обекти на маркетинга. Сигурно без много неща може, някои майки с първо бебе признават след време, че са купили много излишни неща. Просто не са знаели кое е нужно. Аз искам да минимизирам тези покупки. А и винаги може да се докупи нещо, ако е нужно, доставката отнема ден-два или да се вземе същия ден на място. Изключвам неща като количка, столче за кола и подобни задължителни елементи.
За белия шум - мен лично ме е дразнел като съм чувала. Не знам какво ще правим с хъркането на мм. Той е като мечка! Хърка страшно силно, чува се в стар тухлен апартамент през стените. Дали ще буди бебето? Мен не ме буди, аз като спя не го чувам. Като се събудя и отида в другата стая.. го чувам! 😁😁😁

# 732
Хахах, това ще бъде естествен бял шум 😂 моето дете е спал на бормашина, на силна музика, от зарята на нова година чак накрая като свършваше се будеше, та ако си свикне с хъркането, не би трябвало да се буди.
Да, наистина има много неща, които са излишни и които се ползват примерно 2-3 месеца и после стават абсолютно ненужни, е такива неща по-добре да се избягват.

В днешно време не бива да забравяме, че сме и обекти на маркетинга. Сигурно без много неща може, някои майки с първо бебе признават след време, че са купили много излишни неща. Просто не са знаели кое е нужно. Аз искам да минимизирам тези покупки. А и винаги може да се докупи нещо, ако е нужно, доставката отнема ден-два или да се вземе същия ден на място. Изключвам неща като количка, столче за кола и подобни задължителни елементи.
За белия шум - мен лично ме е дразнел като съм чувала. Не знам какво ще правим с хъркането на мм. Той е като мечка! Хърка страшно силно, чува се в стар тухлен апартамент през стените. Дали ще буди бебето? Мен не ме буди, аз като спя не го чувам. Като се събудя и отида в другата стая.. го чувам! 😁😁😁

# 733
Здравейте, момичета.
Не знам защо съм пропуснала, за новата тема и сега опитвам да наваксвам с четенето.
За киселини имах с предната бременност, и като разбрах от кои храни са провокирани спрях да ям - при мен беше от всичко с домат.
Първото си бебе, противно на всички забрани спеше леко повито с одеяло. С този чувал не се разбрахме. Такива истерии имаше.

# 734
  • Melmak
Има ли мами, които ще раждат в Надежда?

Общи условия

Активация на акаунт