Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 16 815
  • 752
  •   2
Отговори
# 705
  • Melmak
Ние с вас като ще раждаме април не знаем какво ще е! Тази година валя сняг, още го помня, на рождения ден на мм, на всичко отгоре го и оперираха! А може и 20 градуса да е! Нашето ще е с шапка, гарантирам ви. Не заради мен, заради татко си! Вчера говорихме и не знам как стана дума за шапка. Било задължително шапка, разбирате ли! 😄😄😄😄😄

# 706
И аз, дето мислех да купя на бебето само 1-2 шапки за всеки случай, защото за какво са му точно преди лятото… 😂

# 707
А аз да попитам някой от Пловдив ,аз ще раждам в Селена ,ще ми е приятно да обменяме опит .Иначе и аз от вчера съм 20г.с.

# 708
Никога няма да забравя педиатърката как й водя бебето на 10-15 април. Не беше много топло, около 15 градуса. Бебето беше в кошница, завито с пелена, шапка, ромпър и не много дебел цял гащеризон. Като започна да го съблича, се хвана за главата и каза, че бебето трябва да е с моите пластове дрехи -1 на най-тънкия, не +1, защото в количката и кошницата се потят. Цяло лято малката изкара почти само по памперс и в магазините (мятах по една пелена заради климатиците) редовно някоя баба цъкаше неодобрително как това малко бебе няма чорапи, а то е 40 градуса 😂

# 709
Мина прегледът, синчето явно е много срамежливо, защото освен половите си белези този път криеше и лицето с две кръстосани ръце🤣 Всичко е наред, вече е 600 гр., добре съм се била грижила за него 😀
Говорихме за секциото - максимум 10 дни преди термина ще е, освен ако сам не реши да излиза😅
Иначе шапка знам, че се слага след къпане, но когато е по-студено😅 Много ме е страх да не го прегрявам това бебе🤣 Гледах разни чувалчета за сън - е, как да разбера коя дебелина е подходяща???🤣🤣🤣

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 20:09 от darbie9596

# 710
Darbie, аз много харесвам чувалчетата на Angel Baby и там са по сезон с точни размери и даже имат таблица с какво да е облечено бебето под чувалчето спрямо температурата в стаята. Иначе ако го прегрееш, ще разбереш, почти веднага се обриват.

# 711
Със Саши не съм ползвала чувалчета за сън, но този път съм решила да пробвам. Той беше от неспящите бебета или спеше 15-20 мин, после будуваше толкова и пак така ... Надявам се сега да имам спящо бебе и ще опитам всичко за да му е удобно и да спи повече от батко си.

# 712
Ние не използваме чувалчета за сън. Просто реших, че няма да сме като всички останали "модерни" родители. В болницата бебето беше с олекотена завивка, а когато се изписахме вкъщи, също беше с олекотена завивка. През лятото използвахме чаршаф или пеленка. И не, не се завиваше така, че да се задуши. Бебето самичко имаше инстинкт и буташе завивката под лактите. Не мислете, че новородените и бебетата са толкова беззащитни.

# 713
  • Melmak
Darbie, аз много харесвам чувалчетата на Angel Baby и там са по сезон с точни размери и даже имат таблица с какво да е облечено бебето под чувалчето спрямо температурата в стаята. Иначе ако го прегрееш, ще разбереш, почти веднага се обриват.
Благодаря и аз за препоръката, сигурно ще купя. Макар че не знам пролетно бебе какво толкова ще завиваме.
В нета ми попадна на снимка на прегрято бебе.. много ми стана мъчно. Беше обринато.
Представям си мм, който върви и облича, аз после разсъбличам. Ще запомня това с моите слоеве дрехи -1. Като цяло не съм зиморничава и не прегрявам и себе си.

# 714
За съня и за лятото и за останалите сезони ползвах само чувалчетата на Angel Baby. С много мила кауза са, има повече информация на сайта им, с много хубави материи и лятото бебето беше или по памперс или в по-хладните нощи само с тяхно чувалче (имат много тънки летни). Изработени са спрямо препоръките за безопасен сън на бебетата и са с отвори на ръчичките, защото от там се охлаждат. Не бих рискувала с пелена или одеало.

А от личен опит - най-сигурният начин да се прегрее бебето е да се метне една пелена върху бебешкия кош на количката. С цялото си незнание и въобще без да се замисля го бях направила към края на май, уж да спи и да не й свети слънцето. Бях видяла, че много майки в парка така си разхождат бебетата и вместо да я возя обратно на слънцето реших, че съм открила някакъв супер хак. Метнах една муселинова пелена върху сенника и коша, съблякох малко бебето и си бутам спокойно. Добре, че я проверих около 15-тата минута дали наистина спи, да не е повърнала и тн. Цялата беше потна, дишаше тежко, а в количката беше сигурно 40 градуса, при около 23-4 градуса навън. Супер виновна и зле се почувствах.

# 715
ilquor, разгледах ги, супер са, благодаря ти!

# 716
Аз предпочитам да съм от "модерните" майки и да ползвам чувалче за сън, не всяко бебе има този инстинкт, само докато беше съвсем бебе и не се обръщаше и не мърдаше съм слагала одеяло, след това преминах на чувалчета. Няколко пъти съм го заварвала с одеялото върху цялото лице и изпадах в ужас, не можех да спя, само ставах да го проверявам, и да, предпочитам с чувалче, отколкото да го мисля постоянно, а и да си е завито, все пак, ние през студените месеци си спим на 18-19 градуса и предпочитам да е завито 🙂 angel baby ползвах и аз, супер са. Лятото ще е топло за чувал, тогава може и без нищо да спи.

Ние не използваме чувалчета за сън. Просто реших, че няма да сме като всички останали "модерни" родители. В болницата бебето беше с олекотена завивка, а когато се изписахме вкъщи, също беше с олекотена завивка. През лятото използвахме чаршаф или пеленка. И не, не се завиваше така, че да се задуши. Бебето самичко имаше инстинкт и буташе завивката под лактите. Не мислете, че новородените и бебетата са толкова беззащитни.

# 717
Гледах, че има и летни чувалчета, какво ще кажете за тях? Някоя ползвала ли е с предишното си дете? Има много време до тогава, но това с прегряването май е единственото нещо, което наистина ме шашка...
Може би, когато тръгна да купувам, пак ще ви тормозя за тези неща.

# 718
Момичета, аз от няколко дни умирам от киселини. Не се търпи. Има ли някой друг в подобно състояние и какво му помага. С първата бременност пиех газирана вода, но сега тя не действа.

# 719
Гледах, че има и летни чувалчета, какво ще кажете за тях? Някоя ползвала ли е с предишното си дете? Има много време до тогава, но това с прегряването май е единственото нещо, което наистина ме шашка...
Може би, когато тръгна да купувам, пак ще ви тормозя за тези неща.
Аз купувах и от трите вида. Летните са само един тънък пласт, много се проветриви и за летните вечери бебето си спеше само с чувалче и на леко отворен отгоре прозорец зад пердето. Пролетните са като летните, но са два пласта плат, минимална е разликата. Сега бих пропуснала да купувам пролетно и бих ползвала просто лятно с боди отдолу за пролетта. Зимно-есенните чувалчета са два пласта плат и между тях има пълнеж, усеща се тънък, не мога да кажа точно какво е, защото при пране не се събира в единия край на чувалчето като пълнежа на якетата например.

Общи условия

Активация на акаунт