Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 20 559
  • 778
  •   1
Отговори
# 690
  • Melmak
Аз дори списък нямам! Успокоявам се, че има време и винаги може нещо да се купи допълнително. Изключвам неща като количка, столче за кола и подобни важности.

Аз шишета взех, защото не искам да кърмя така или иначе. Още обмислям за уреда за мляко, който го прави. Прилича ми на кафемашина даже си представих как аз си правя кафе, а за бебето мляко. 😄😄😄 сигурно на пролет няма да ми е толкова весело, де…

Някакви нощници май ще трябват за болницата, такова чудо не съм носила в живота. Някъде прочетох, че след секцио всичко е било в кръв и малко се изплаших.

Сега осъзнах, че наистина съм преполовила бременността. Ако смятаме 40 седмици, макар да съм секцио и да не чакаме до термин, утре влизам в 20 седмица!

Ще трябва да правя обременяване с глюкоза след месец поне, но ще го видя това следващия път със следящата ме в Надежда.

# 691
Мамчета, имало ли е предложения за група във вайбър , ако ли пък вече имате бих се радвала да ме добавите и мен. ☺️

# 692
  • Melmak
Има група във фейсбук, но не е много активна.

# 693
Аз вчера не написах, но съм от Видин. Дали има още някой от тук в групата?

# 694
Нощница сигурна ли си, че ти трябва? В Щерев ми казаха, че такива неща не трябва да нося, защото осигуряват стерилни. Не вярвам в Надежда да е различно. Така или иначе около 32-33-34 би трябвало да ни връчат един списък с всичко нужно, де.

# 695
Аз съм от Монтана Simple Smile
Ние пък почти нищо не трябва да купуваме, защото имаме от баткото. (Чак ме е яд, така ме сърбят ръцете). Трябва да вземем само нови биберони за шишетата, памперси и искам да си взема този път уред за готвене на пара и пасиране, но това ще трябва доста след раждането. Взехме на баткото столче за кола 75см - 150см., а това което ползваме в момента има подложка за новородено и ще остане за бебето. Имаме и кошница за кола (беше в комплект с количката), но не я ползвахме. Смятам, че е неудобна за бебенцата.
Ако искате вярвайте, но нещо ме е страх от раждането. Първият път родих толкова бързо (за около 2-3часа от началото на първата контракция), не минах през стандартните болнични процедури (клизма, вливане на окситоцин и тн.) и сега ме е страх от тях 🤣

# 696
  • Melmak
Нощница сигурна ли си, че ти трябва? В Щерев ми казаха, че такива неща не трябва да нося, защото осигуряват стерилни. Не вярвам в Надежда да е различно. Така или иначе около 32-33-34 би трябвало да ни връчат един списък с всичко нужно, де.

Изобщо не съм сигурна… ще трябва да разуча! Надявам се да дават стерилни!

# 697
  • София
Ние също не сме купили нищо, но пък харесахме и количка и легло. Шишетата също знам кои ще са, помпа за кърма ще видим в последствие ще трябва ли, стерилизатор ще ми даде приятелка. Със синът ми купихме всичко предварително и имаше неща като активна гимнастика и бънджи, които седяха в кашоните още поне 2 месеца.
По-скъпата покупка освен количката ще ми е уред за приготвяне на адаптивно мляко.
Столче за кола съм харесала, аз се ядосвам, че ще трябва да взимам кошница за изписването която няма да бъде ползвана след това. Дано в Токуда да са се отказали от тази идея и да има алтернативи.
Между другото от няколко дни вече усещам бебока, Реално в деня в който влязох в 18та седмица и го усетих отчетливо 💙

# 698
На мен ми го обясниха, когато ми правиха презентация на пакетите. Според мен можеш да попиташ на Информация.
Относно кошницата - наистина ли имат такива изисквания?

# 699
  • София
На мен ми го обясниха, когато ми правиха презентация на пакетите. Според мен можеш да попиташ на Информация.
Относно кошницата - наистина ли имат такива изисквания?

В повечето болници имат, писах в групата на Токуда. За друга болница най-добре питайте. Като раждах в Шейново искаха задължително а тогава живеехме на две преки от там и се прибрахме пеша ..

# 700
Аз като раждах в Токуда преди 5 г. даваха нощници, но не чисто нови Grinning Даже не помня в кой момент ми я навлякоха, после при първия удобен случай си облякох от моите. Не че е била мръсна или нещо такова, просто предпочитам моите и се почувствах по-добре с тях. Тогава изискваха и кошница, съмнявам се нещо да се е променило оттогава, но си питайте.
Ние също все още не сме купили нищо. Имам харесана количка, за столчетата нямам и идея, трябва да вземем два броя. Иска ми се да вземем едно по-скъпо с изофикс база и да го местим от кола в кола, отколкото две "средна хубост" и да рискуваме с безопасността за сметка на нашето удобство.
Днес влизам в 20 г.с. и приложението, което използвам, изписа "You are halfway there!" Sparkling Heart Всички сме някъде около този период, струва ми се, че времето минава толкова бързо.
Изабела, аз съм от Видин, но за съжаление живея в София от ~15 години. Според мен Видин е прекрасен град за отглеждане на дете! Винаги се прибирам с удоволствие там. Паркове, площадки и спокойствие.

# 701
Аз не разбирам какво ги вълнува дали ще си изнеса собственото дете на ръце, или в кошница. Laughing
Иначе и аз гледам столчета с изофикс система и преминали краш тестове, но смятам, че е по-добре да се закупят две такива, отколкото едно и постоянно да трябва да се монтира. За количка повече от 1600 няма да дам, но за столчета не сме определяли бюджет, защото животът и здравето са безценни. Не бих купила по-евтин стол, за резервната кола, само защото се ползва по-рядко.

# 702
В нашата болница, където реших да раждам, доколкото знам, за бебето само няма нужда да се носи нищо. А за себе си каквото е нужно - от хигиенни неща до дрехи. Та и аз мисля да си взема няколко удобни нощнички. Макар че имам няколко вкъщи, ще взема нови. В майчинството ще се налага да ги сменям доста често май 😁

# 703
  • Melmak
Ама Надежда си имали списък на сайта.
Пише, че осигуряват нощници.

https://nadezhdahospital.com/sektori/rodilno-otdelenie/spisak-za-rodilnoto/

Още е рано за тези неща, де.. и аз какво ги мисля.

За кошницата не разбирам защо задължават в Токуда. Със столчета, изофикс и не знам си какво грам не съм запозната, но ще се запознавам като мине декември и по празниците не ходя на работа и почивам.

# 704
Цитат
При изписване на бебето  е необходимо да се подготвят  предварително изпрани дрехи за изписването на детето (и  шапка), одеяло или пелена, кошница или столче за автомобил за новородено

Това току-що го прочетох на сайта на избраната от мен болница. Много ми хареса забележката за шапката - точно „необходимото“ за бебе, което примерно ще се роди в средата на юли при 39 градуса жега. И няма уточнение „при желание“ или „при нужда“ 😁 И тук пак има точка за това с какво трябва да бъде изведено бебето от болницата. Много интересно

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 16:33 от unserwahnsin

Общи условия

Активация на акаунт