Априлски бебета ❤ 2026 (Тема 2)

• 9 152
  • 431
  •   4
Отговори
# 285
Аз се чувствах много бременна в началото - спеше ми се, беше ми лошо, нямах енергия, гърдите ме боляха и така около 3 седмици. От месец обаче нямам никакви симптоми, не съм подута, освен че като хапна и коремът ми леко изпъква, но засега никой не ме е заподозрял. Но вече като легна се вижда и усеща малка подутина ниско долу, която няма прибиране 😁 Ако и първата ми бременност вървеше така, досега да съм родила 4 деца 😂
Нямам търпение да започна да усещам регулярно бебето кога се събужда и движи, за да ме напуснат част от всички тревожни мисли, които ми се въртят в главата.

# 286
Малко тъжен опит с гърдите да споделя: при първата ми бременност минах от чашка Б на чашка Е - голямо щастие беше - и в пряк и в преносен смисъл🤣 кърмих точно 1 година. След това останаха едни ужасни спихнали “печени чушки” - отново в чашка Б. В момента съм на чашка Д, да видим какво ще се случи занапред🙈 Сега съм 17г.с и вече усещам дребосъчето, но много леко, нежно и ефирно.

# 287
  • София
Мина моя преглед, свалила съм 4кг , бебчо е вече 120 грама и вървя с 3-4 дни напред. Видях го как се прозяваше и беше много сладко ❤ докторката се съгласи да се виждаме на 2 седмици, за мое спокойствие. Изписаха ми магнезии, плацентата се е вдигнала, но можело още. Снощи измислихме и име с мъжа, но ще си го пазим в тайна до раждането. Силно пожелавам спокойни дни и успешни прегледи ❤

# 288
Аз мисля, че усещам бебето вече, тоест вчера го усетих. Днес влязох в 19 г.с.. Почти по средата съм, не мога да повярвам... Времето лети Simple Smile
Коремът ми е доста голям, но се мажа само вечер с маслото на Palmers, олиото на Maternea и бадемово масло.
Сутрин не мога да си го причиня това с мазането, защото ми е по-приоритетно да се донаспивам, доколкото мога де Laughing

# 289
Здравейте отново и в новата група☺
Ох да ви разкажа, така ми се е свило сърчицето тези дни, и сега още…
В неделя по време на сутринното уриниране усетих прорязване, след половин час имах бледо розово зацапване (което и преди това имах на 7.10. и докторът каза че е нормално и затова не му звъннах) след това целия ден нямах никакво зацапване, както и в понеделник. Но изпитвах нужда да си почивам все едно съм усещала нещо. Вторник сутринта ставам и когато се изправих бликна кръв точно както при цикъл, направо ми се подкосиха краката. Беше само това следващите два часа нямах нищо. След това изведнъж усетих пак нещо че ми намокри привръзката и като отидох беше точно все едно съм в цикъл. Звъннах на доктора, веднага отидох на преглед и установи че имам отлепване от долната страна точно където ме е прорязало. Хубавото в случая било че пътната връв си била захванала нагоре, а не към мястото където е отлепването.
Каза ми да удвоя Дуфастона (4х1), както и но шпа (3х2)
Днес вече нямам кървене, но при стоене права и ходене (което отбягвам да правя, а предимно лежа) усещам прорязване, тип придърпване ли как да го нарека, не е силно и болезнено, а по скоро неприятно.
Та дали на някоя от вас се е случвало такова отлепване, какво усещахте и как се възстановявахте?

# 290
  • Melmak
Деси, желая ти успех от цялото си сърце!

Дарби, ти ме водиш с около две седмици и половина! Понякога като ти чета постовете и после сравнявам със себе си! 19 седмица вече май си е напълно нормално да се усеща бебето. Видяхте ли пола? Изпуснала ли съм ако си споделила? Мисля, че и на теб ти е първо бебе, чета и за корема. При мен още няма, но аз не съм слаба и сигурно за това не личи. Даже като казахме в събота на приятелите и те бяха .. ама то не ти личи, в кой месец си? 😁

# 291
О-ля-ля….изпуснала съм ви за 15 дни и вече сте преполовили и новата тема! 🥰

Аз да се похваля,че започвам да се чувствам човек,лека по-лека започвам,като,че ли,да ям готвена храна и да прекарвам по-малко време в сън и повече навън в прекрасната есен,която има в Испания тази година!

Да попитам имате ли проблеми с изхождането по голяма нужда? При мен през ден положението си е за чисто раждане! То са болки,потене,прималяване до припадък и с 300 зора я успяла,я не! Ям круши за световно,пия кефир,топла вода с мед и какво ли още не и един ден има резултат,но на следващия направо умирам! Споделих с преглеждащата ме докторка-усмихна се и каза:”това е положението” ! Близки ми се карат,че това е тежка форма на запек и не бива да се напрягам да не си докарам някоя беля,ама като не ми обръщат внимание докторите тук аз какво да направя?!
Утре влизам в 15 седмица! Все още не усещам нищо,а корема ми е вече за 6-7 месец! В събота сме на сватба и беше кошмарно да намеря дреха,която да ми стане,да ми е удобна и да ми седи добре!
Вие колко надебеляхте? Аз от началото до сега съм качила 9кг.

П.С. Моят термин е за 24/04

# 292
Dennymira88, аз бях със същия проблем до преди няколко седмици, а и вървя с теб д/г като седмици. Моята лекарка ми изписа сироп Фрутилакс, който на мен грам не ми помогна, но на теб може да ти е полезен. При мен нищо не помогна освен повече движение. Започнах веднъж дневно да правя и леки упражнения без да напрягам коремната област и почти веднага след това съм в тоалетната.

# 293
С първата бременност бях по същия начин. Докарах си ужасни хемороиди. Изписаха ми флутилакс , но не даде резултат. После АГ изписа лаксатинил фрукт сладко по 1 кафена лъжичка при нужда. Това ми помогна.

# 294
  • Melmak
Dennymira, записах те на първа страница.

Момичета, пробвате ли а тиква? Много помага и сега ѝ е сезона.

# 295
Аз уж усещах  "нещо", а сега сякаш изчезна. И предния път, и сега явно ще късно ще започна да усещам със сигурност..
Относно запека- имах и преди, сега също. Сега пия пробиотик, но нещо спря да действа, а имах супер ефект до скоро. Сега се чудя какво да правя.
За кг- за момента съм +3/4 кг. С предишната бременност качих над 20кг, сега се старая да не ги стигам, дано успея за кача по-нормално.

# 296
И аз си докарах хемороиди с предната бременност и сега са ми изписали магнезиев цитрат вечер, натуралакс пак вечер и поне 30г фибри на ден, които не ги стигам. Нямам особен апетит, засега съм свалила 2кг, но се радвам, защото започнах повече килограми от предишната бременност, а и тогава бях качила 8кг само до 12 седмица. Но се убеждавам, че наистина всяка бременност е различна. С предишната много се измъчих, през какви ли не симптоми и неразположения минах, качих над 20кг въпреки че постоянно повръщах и много се бях притеснила дали ще успея да ги сваля и как ще ми се отрази. Ами свалих ги без дори да се старая за 2-3 месеца. После качих няколко килограма след първата година на детето и така си останаха. Затова сега не ги мисля много, но пък и ще се радвам и ако не са повече от 12-15. Засега се наслаждавам, че не ми е лошо и се надявам все пак да имам някакъв апетит.

# 297
  • Ботевград
Момичета... Аз последните дни съм супер разтревожена и затова не се включвам..
Аз съм отрицателен резус фактор и се оказа, че имам развити антитела 😔
Пуснахме разширени изследвания за вида и титъра и чакам понеделник.. Да видим какво ще е..
Иначе бебенцето на моменти го усещам понякога, но слабо и за кратко..
Нямам проблем с ходенето до тоалетна.. Чувствам се вече добре и в движение, но супер притеснена 🥹
Дано изкарам с вас до финал🙏

# 298
  • Melmak
_мама_, надявам се всичко с теб да е наред!

Момичета, някоя от вас ваксинирала ли се е за грип докато е бременна?

Никога не съм се ваксинирала за грип, но след като изкарах леко вирусче и си помислих какво ще е ако ме пипне грипа… ще говоря и с АГ. Но все пак ако някоя от вас има опит, споделете, моля!

# 299
Момичета... Аз последните дни съм супер разтревожена и затова не се включвам..
Аз съм отрицателен резус фактор и се оказа, че имам развити антитела 😔
Пуснахме разширени изследвания за вида и титъра и чакам понеделник.. Да видим какво ще е..
Иначе бебенцето на моменти го усещам понякога, но слабо и за кратко..
Нямам проблем с ходенето до тоалетна.. Чувствам се вече добре и в движение, но супер притеснена 🥹
Дано изкарам с вас до финал🙏

И аз съм с отрицателен резус фактор и АГ-то каза, че ще следим. Не се тревожи ❤️ Вярвам, че всичко ще е наред.

Общи условия

Активация на акаунт