"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори №68

• 17 640
  • 648
  •   3
Отговори
# 510
  • София
Благодаря! ❤️

# 511
Прогестерона е добре, а дали има нужда от прием предвид зацапването, само лекар може да се произнесе адекватно. Според мен си е имплантационно. 

Излезе ми кръвният.
HCG total- 429 mIU/ml
Прогерстерон 87.4 nmol/L

Явно зацапването в събота не е било от имплантацията. 🧐 Тя трябва да е била по-рано. Прогестеронът добре ли е всъщност? Има ли нужда от прием?

# 512
Здравейте, нова съм, искам да попитам тестът ми положителен ли е?
Защото дни преди цикъла ми го направих след това ми дойде цикъла след няколко дни повторих теста и пак същото само че със още по бледа черта какво мислите

# 513
Здравейте,
Пак е паниката с глупавите въпроси. В 7 седмица съм. Във вторник сутринта с 300 зора докторът чу сърчице, а вечерта направих обилен кръвоизлив. Т.к. той е отпуск, а никой от дежурните лекари не чува сърчице и не се вижда ембрион, решиха да проверят какво е положението с ЧХГ. На Бъдни вечер беше 39000, а днес е 47000. Не се удвоява. Според вас има ли надежда или да се отчайвам?
Предварително благодаря!

# 514
Аз мисля, че при такива високи стойности вече е нормално да не се удвоява, но нека още някой потвърди.

Отиди на преглед и при друг лекар, ако има как.

# 515
  • На изток от Ада
При такива стойности не се удвоява на 48ч . А по бавно.
Ако можете да намеря кой да ви види идете!

Последна редакция: пт, 26 дек 2025, 16:08 от nasito8988

# 516
Аз мисля, че при такива високи стойности вече е нормално да не се удвоява, но нека още някой потвърди.

Отиди на преглед и при друг лекар, ако има как.
Благодаря! Ще се постарая да намеря. Лошото е, че сега са празници и няма голям избор. А и това, че сърдечната дейност се чу само веднъж във вторник сутринта, буквално ме плаши. Стискайте палци да се окаже срамежливец!

# 517
Аз мисля, че ако все пак сърчицето е спряло, и ембриончето е паднало, все пак ще има следа на ехографа от мястото, където се е захванало, нали така? Аз съдя по моята бременност, бяха се хванали двечките, но само едното остана, няколко седмици по-късно още се виждаше мястото на второто ембрионче, където е било. Така, че все пак те трябва да видят има ли ембрион, или не. Ако не виждат да търсят, възмущавам се, как ви държат в напрежение. Отидете и настоявайте, искайте отговори.

# 518
  • На изток от Ада
Кой знае какви док има там?
Tsvetyk1987 а кървите ли ? На терапия ли сте? На задържане в болницата?

Последна редакция: пт, 26 дек 2025, 17:17 от nasito8988

# 519
ЧХГ при такива стойности се удвоява на 93 часа, а там в спешното с тази антична апаратура е нормално да не се вижда нищо. Но все пак сте имала и кръвоизлив, поне приеха ми Ви? Гестационен сак вижда ли се? Някакви признаци, че сте бременна? ЧХГ при спонтанен аборт също няма да спадне от днес за утре.

Последна редакция: пт, 26 дек 2025, 18:42 от Alfafa

# 520
Кой знае какви док има там?
Tsvetyk1987 а кървите ли ? На терапия ли сте? На задържане в болницата?
Кървенето спря след ударна доза прогестерон. Приеха ме в болница, за да следят ЧХГ-то. Като терапията е само Но-Шпа. Сутринта след много вглеждане дежурният лекат даже видя "сянка" на ембрион, но доста малка и не отговаряща на седмицата. Както и отново не се чува сърдечен ритъм. Sad
Гаденето си стои, но не знам дали веднаха отшумява. А и не е ясно дали не е от притеснение.

Сакчето си отговаря по размер.

Последна редакция: сб, 27 дек 2025, 16:49 от Tsvetyk1987

# 521
  • На изток от Ада
Кога ще пуснете ново чхг ? А прогестерон пускате ли ?

# 522
Кога ще пуснете ново чхг ? А прогестерон пускате ли ?
на 24 в ранния следобяд - 39000
на 26 в 7.30- 47000
следващо ЧХГ - на 28
Мисля, че не са пускали прогестерон.

# 523
  • На изток от Ада
А то даже няма 48ч

# 524
Здравейте на всички искам да попитам дали на някоя от вас се случвало и какъв е бил резултата?
Накратко имаме едно детенце което е заченато по нормален начин след време решихме за второ година и нещо правихме опити и куп кръвни и пикливи тестове за бременност,но стигнахме до инвитро и сега имаме второ детенце.
Попринцип не се пазим и не следя кога е овулацията и тн.но този месец ми закъснява вече 4 дена трябваше да ми дойде на 23.12.2025 а на 25.12.2025 получих кафеникаво зацапване наобяд което со вечерта нямаше нищо а цикъл все още няма Знам,че трябва да направя тест но ме е страх толкова теста съм правила и сега ме е страх. Възможно ли е да е бременност.
ПРМ 26.11.2025 .
Моля ви не не нападайте

Общи условия

Активация на акаунт