Онур Туна и Севда Ергинджи/Минали и бъдещи проекти и партньори Тема № 40

• 7 635
  • 107
  •   2
Отговори
# 105
Добро утро,момичета!

Дари Hug,благодаря за видеата от награждаването на Озан!

за ''Непозната в огледалото''
Не съм изгледала още новия епизод.Голямата внучката ни беше на гости за четирите дни ваканция,която имаха и поизостанах.

Михри пое контрола над играта. Какъв е следващият ѝ ход?

за ''Далечен град''

Честита награда на Озан Акбаба! Hands Plus1Hands Clap
🏆🕌 Озан Акбаба беше обявен за „Мъж на годината“ на наградите „Жена на годината“ на Harper's Bazaar Türkiye за 2025 г. Той получи наградата от продуцентката на „Далечен град“ Лале Ерен.

Честита награда и на Чаала! Hands Plus1Hands Clap
🏆🕌Чаала Шимшек беше обявена за „Изгряваща звезда“ на наградите „Жена на годината“ на Harper's Bazaar Türkiye за 2025 г.

1 фр. за 37 еп. с руски субт.
https://turkrutv.net/dalekiy-gorod-37-seriya.html

БГ превода в ПлейТубето вече е готов...
Далечен град-Сезон 2,Епизод 8(БГ Субтитри)
https://playtube.tv/watch/%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D … oNLMsfHP47vz.html

Тягът снощи в тренда

Рейтингът е страхотен...

и на озета:
2. Total'de 9,41
2. AB'de 6,42
2. ABC'de 7,64

Приятен вторник да имате! Revolving HeartsFlowers Fallen Leaf

# 106
  • Плевен / София
Скрит текст:
Добро утро,момичета!

Дари Hug,благодаря за видеата от награждаването на Озан!

за ''Непозната в огледалото''
Не съм изгледала още новия епизод.Голямата внучката ни беше на гости за четирите дни ваканция,която имаха и поизостанах.

Михри пое контрола над играта. Какъв е следващият ѝ ход?

за ''Далечен град''

Честита награда на Озан Акбаба! Hands Plus1Hands Clap
🏆🕌 Озан Акбаба беше обявен за „Мъж на годината“ на наградите „Жена на годината“ на Harper's Bazaar Türkiye за 2025 г. Той получи наградата от продуцентката на „Далечен град“ Лале Ерен.

Честита награда и на Чаала! Hands Plus1Hands Clap
🏆🕌Чаала Шимшек беше обявена за „Изгряваща звезда“ на наградите „Жена на годината“ на Harper's Bazaar Türkiye за 2025 г.

1 фр. за 37 еп. с руски субт.
https://turkrutv.net/dalekiy-gorod-37-seriya.html

БГ превода в ПлейТубето вече е готов...
Далечен град-Сезон 2,Епизод 8(БГ Субтитри)
https://playtube.tv/watch/%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D … oNLMsfHP47vz.html

Тягът снощи в тренда

Рейтингът е страхотен...

и на озета:
2. Total'de 9,41
2. AB'de 6,42
2. ABC'de 7,64

Приятен вторник да имате! Revolving HeartsFlowers Fallen Leaf

[/center]
Благодаря за линка с превод на серията , защото при мен нито един от линковете за онлайн превод не тръгна и не съм гледала снощи епизода.
Явно серията се е харесала, защото лично на мен ми омръзна да гледам Боран в леглото и Садакат като квачка да се върти около него и да смята, че живота на Аля и Джихан трябва да е подчинен на добруването на Боран.
Повече ще пиша след като гледам серията.

# 107
Изгледах серията на Непозната в огледалото Ако не е Онур няма и да го гледам Не ме грабва сюжета  Добре,че е мишката. Виж Рози и грехове има горе долу същия смисъл но някак си ми по интересен

https://www.hurriyet.com.tr/kelebek/hurriyet-cumartesi/insanlari … e-dustuk-43002954

И с гугъл

Скрит текст:
Попаднахме в ръцете на хората, вместо в техните холове“
Дата на актуализиране:01 ноември 2025 г. 07:01 ч.

#Млада рибарка#Еда Еце#Хакан Генце
„Попаднахме в ръцете на хората, вместо в техните холове“
Hakan Gence / Снимки: Muhsin Akgün/MAStüdyo
Създадено: 01 ноември 2025 г. 07:00 ч. 7 мин. четене
И двамата са постоянно актуални актьори от своето поколение. Единият е ветеран, другият е голяма звезда на новото поколение. Това, което ги обединява, е съвсем нов формат: вертикален сериал. Това е творба, която може лесно да се гледа безплатно в социалните мрежи, YouTube и телефони. Срещаме се с Еда Едже и Сумру Явруджук, за да обсъдим тази иновация, партньорството им в сериала, конфликтите между поколенията, майчинството и живота им.
Още новини
Две души от различни поколения. Но те са станали приятелки и като сестри. Любовта им личи в очите им. И двете са остроумни и енергични. Започваме разговора си с Еда Едже и Сумру Явруджук.

◊ Срещали ли сте се преди?

Еда Едже: Не. Разбира се, бях гледала сериала на Сумру Абла и знаех, че е страхотна актриса. Бях много щастлива, когато чух името ѝ. Когато приемаш проект, с кого избираш да работиш също определя качеството му, а Сумру Абла повишава качеството на нашия сериал.

Сумру Явруджук: Много ви благодаря. Познавам Еда и от нейния телевизионен сериал. Но работя толкова усилено, че всяка вечер съм на сцената, а и съм виждала кратки сцени с вас в други произведения. Ще прозвуча малко арогантно, но
знаете ли къде съм подала бележката си?

◊ Къде и колко точки дадохте?

Сумру Явруджук: По време на репетиционното четене му дадох 10. Започнахме, тя се вживя толкова добре в образа и започна да чете, че ми хареса.

Еда Еце: Разбрах го още от първия ден (смее се).

Сумру Явруджук: Да, той свърши работата още в първите минути.

◊ Как бихте се описали един друг с няколко думи?

Еда Едже: Сумру Абла е толкова благороден и топъл човек на снимачната площадка. Изглежда като обикновена човечка, но в същото време изглежда сякаш е в имение в Кандили...

Сумру Явруджук: Бог ли ме накара да кажа това? (смее се)

Еда Едже: Значи, тя е образована, знаеща, много добра актриса и не е арогантна. Има майчински маниер, но е твърде голяма съпруга, за да бъде майчинска и да се грижи за малките. Тя е много вечна жена. Понякога, когато опознаваш известни личности, си разочарован, но Сумру Абла ставаше още по-красива, колкото повече я опознавашеш.

◊ Какво научихте един от друг като две различни поколения?

Еда Еце: Научих колко по-добра може да бъде актьорската игра. Начинът, по който тя прави комедия толкова нежно, как е едновременно забавна и благородна, като същевременно я играе в правилната степен, е фантастичен пример за мен. Бих била развълнувана, ако можех да се държа като нея на нейната възраст.

Сумру Явруджук: Еда всъщност дойде на снимачната площадка с много багаж; току-що беше родила бебе и преживяла това. Но тя беше брилянтна актриса, когато пристигна. Приятелите обикновено идват на снимачната площадка с много багаж; личният им живот и всичко останало се обърква. Не срещнах никакво поведение на снимачната площадка, което би помрачило играта на Еда. Това беше невероятно. И е страхотно, че е позитивна; тя няма защитни механизми.

Още новини

◊ И така, има ли някакви конфликти между поколенията в живота или професиите ви, като например героите в новата ви творба?

Еда Едже: Сумру Абла се справя много добре с младите актьори. Обичам да се уча от и да работя с хора като Айшегюл Алдинч, Шеввал Сам и Сумру Абла. Изпитвам голямо уважение и почит към техните знания и опит и гордо стоя редом до тях.

Сумру Явруджук: Мисля, че когато имаме общо разбирателство; когато виждаме уважение, любов, емпатия, дисциплина, всичко това, няма такова нещо като разлика между поколенията.

„Виждал съм както тормоз от връстници, така и тормоз от екрана“

◊ Тази творба е и женска история. Движението „MeToo“ е винаги на дневен ред. Била ли си някога подложена на психологическо или физическо насилие?

Още новини

Еда Едже: Вече бях дете на „Pis Yedili“ (Пис Йедили) и всички бяха много млади. Работихме много изолирано. Прекарах дълго време на „Yasak Elma“ и това беше приличен снимачен комплект. След това, с Гюпсе (Озай), винаги поемах изолирана работа. Можех да поемам повече рискове, да работя на снимачни площадки, доминирани от мъже, и да избирам такива работи, но винаги избирах неща, които ме правеха щастлива. Може би затова, или може би за щастие, нямах особено тежко преживяване.

Сумру Явруджук: Това е 43-тата ми професионална година в театъра и 38-ата на екрана. Преживяла съм както тормоз от връстници, така и тормоз на екрана. Хората, които тормозих на екрана, починаха, така че няма нужда да говорим повече за тях. Нека почиват в мир. Колегите ми, които бяха тормозени, също изчезнаха в прашните страници на историята. Отдавна съм ги забравила мислено.

Още новини

Еда Едже: Те изчезнаха, но ти си тук.

Сумру Явруджук: Да, видях това, когато бях жива.

„Животът ми стана много по-добър с Мина и Бугра“

◊ Еда, обикновено си много директна. Казваш каквото ти хрумне пред камерите. Случва ли се това да бъде разбрано погрешно?

Еда Едже: Всичко, което казвам, го казвам с добри намерения. Не се обръщам към никого с лоши намерения. Дори да кажа нещо нередно, може би съм бръщолевила, защото съм искала да кажа нещо добро в сърцето си. Освен това нямам никакви злонамерени намерения или усещане, че се опитвам да създавам проблеми.

◊ Но това може да доведе и до линчуване. Свикнали ли сте с линчуване?

Еда Еце: Разстроена съм не само от това, което се случва с мен, но и с другите. Това е най-лошата част от социалните медии. Но също така чувам, че дори 15-годишни ученици от гимназията се тормозят помежду си в социалните медии. Не става въпрос за слава.

Още новини

Сумру Явруджук: Огромно социално замърсяване.

◊ Зацикляш ли се на такива неща?

Еда Едже: Той дори не го вижда.

Сумру Явруджук: Не, мястото е съсипано, нямам представа (смее се).

◊ И така, в кой етап от живота си се намирате в момента?

Еда Едже: Намирам се в много щастлив период, в който се чувствам добре. Станах майка, имам дъщеря и животът ми с Мина и Бугра (Буграхан Тунчер, съпругата му) стана много, много по-добър. Правя и това, което обичам в професионалния си живот. Освен това, всички имаме общи грижи за света.

Сумру Явруджук: Аз също съм в период на спокойствие. Въпреки че има външни влияния и те ни променят, все пак можем да излезем от това с устойчивост. За първи път от много години успях да си взема по-дълга почивка. По-спокойна съм и по-спокойна. Свършихме чудесна работа и с нетърпение очаквам завръщането на енергията му.

„Начинът да бъдеш известен се промени“

◊ Актьорството лесният начин да станеш известен ли е, както се смята?

Еда Едже: Вече не е нужно да гледаш телевизия или сериал, за да станеш известен. Има хора, които са се изявили чрез социалните медии и са по-популярни от нас. Самата природа на това да станеш известен се е променила. Ние сме трудната част от това да бъдеш известен сега. Даваме прослушвания, опитваме се да бъдем избрани и се сблъскваме с критики. Ето защо никой вече не играе за слава. Тази динамика се е променила; сега е много по-трудно.

Сумру Явруджук: И целта, с която започвате, също е важна. Повечето от нас не са родени със сребърна лъжица в уста. Всички сме работили усилено, издигнали сме се и затова, осъзнавайки ценността на мястото, откъдето сме дошли, искаме да задълбочим и развием това място още повече. Честно казано, това е моето усилие.

„Майчинството е по-трудно от работата“

◊ Нека ви попитам, започвайки от новата ви работа: Какво мислите, че е „семейство от ново поколение“?

Сумру Явруджук: Еда играе снаха ми в сериала. Тя играе жена, която постоянно актуализира знанията си и ги предава на децата си. Моята героиня има наследство от знания. Минаха 25 години, откакто тя отгледа децата си, и това наследство остава, но тя интуитивно и емоционално обича децата си дълбоко.

Еда Едже: По принцип човешките емоции са едни и същи. Така че трябва правилно да комбинираме знанията както на по-старите, така и на по-новите поколения майки. Имам 18-месечна дъщеря и мога да кажа следното: Няма нищо лошо в героинята, изиграна от Сумру Абла.

Сумру Явруджук: Но героинята, която играете, е прекрасна, обсебена булка.

Еда Еце: Да, тя е много обсебена; грижите за децата са за нея от голямо значение.

◊ Такава майка ли си?

Еда Едже: Не, аз съм дълбоко загрижена за детето си, но не съм чак толкова обсебена. Всъщност научих от героинята Назлъ, че съм малко невежа по тези въпроси. Нашата писателка има три дъщери; попитах я: „Всички тези методи реални ли са?“ Тя каза: „Току-що започваш; ще ги видиш всичките.“

◊ В сериала булката има много бавачки, които се грижат за бебето ѝ. Колко помощ получавате вие?

Еда Еце: Имаме по-голяма сестра. Грижех се за нея сама през първите 13 месеца, с подкрепата на баба ми и дядо ми. След това трябваше да си намеря някого, защото исках да се върна на работа, но сега тя има много мила по-голяма сестра.

◊ В реалния живот, г-жо Сумру, вие сте приемното семейство, а Еда е новата майка. И така, как бихте описали идеалното майчинство?

Еда Едже: Писна ми да се гордея със Сумру. Няма значение дали си в приемна грижа или имаш собствено дете; майката е истинско убежище, най-големият помощник в това да помогнеш на детето да открие живота и да расте. Но през последната година и половина, откакто станах майка, осъзнах следното: работя от 15 години, но майчинството е по-трудно от работата; това е нещо, което никога не свършва.

Сумру Явруджук: Няма проблем, който човек не може да реши, когато любовта е в основата му.

„Много ми хареса, много е динамично“

◊ Нека поговорим за новия ти проект...

Сумру Явруджук: Започна нашата поредица „Семейство от ново поколение“ – вертикална поредица.

◊ Тези сериали се гледат в YouTube, социалните мрежи и мобилните телефони. И така, какви други са разликите между вертикалните сериали?

Еда Еце: Всъщност го снимахме като нормален телевизионен сериал. Беше при същите производствени условия и не забелязах никаква разлика.

Сумру Явруджук: Няма разлика по отношение на актьорската игра и техниката.

Еда Еце: Имаше само още една камера и тя ни снимаше вертикално.

◊ Имаше ли някакви предимства всеки епизод да е с продължителност от две минути?

Еда Еце: Може би е в монтажа, снимахме го сякаш снимахме филм , просто работехме сцена по сцена.

Сумру Явруджук: Разделихме го на 60 секции.

◊ Хареса ли ви тази работа?

Сумру Явруджук: Много ми хареса; преди всичко, много е динамично.

Еда Едже : Да, динамично е и е много подходящо за темпото на комедията. Хареса ни, но актьорската игра беше същата.

Сумру Явруджук : Попаднахме в ръцете на хората, вместо в техните холове.

Общи условия

Активация на акаунт