Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 45

• 27 455
  • 803
  •   1
Отговори
# 795
В Бургас имам един магазин, дето наемателите искаха да си ремонтират, плочки, боя. Май и врати сменяха.
Съгласих се. Но тяхното условие беше 5г договор с твърда цена. Не намалена.
5г и мен ме устройваше, тъкмо няма да търся нови хора. Вече са 6г и половина и нямат намерение да ходят никъде.

Не се плашете толкова от периода около НГ - преди 3 години нашите наематели се изнесоха изненадващо на 31 дек., за 10 дни го оправихме и за още 10 - отдадохме, имаше си интерес. Вярно, че е периода около еврото и Коледа/НГ, но тъкмо повече почивни дни, за да обикалят наемателите по огледи.
А, чакай малко. Говорим, че периода от 10 Дек до 10 Януари е супер слаб.
А ти говориш, че си отдала на 20ти януари.
Т.е. казваш същото.
Представи си, изнасят им се хората на 1 декември и трябва да чакат до 10 януари.
Ами това е супер зле за мен.
За мен повече от седмица-две празен апартамент е сериозно мис-менажиране и се чувствам доста кофти.

# 796
Благодаря на всички за мненията - изцяло се покриват и с моето усещане до момента от комуникацията, която е безумна! Нито са капарирали, нито нищо - вчера бяха на повторен оглед и последваха претенциите. Току-що отказах да удовлетворявам каквото и да е, отдава се във вида в който са го видели вчера, договора остава такъв какъвто е, на който не му изнася да си отправя претенциите другаде. Ще поема риска да продължа с търсенето на други наематели, но този тон на комуникация е неприемлив. Извод: никакви украинци, бесарабски българи и всички други както е писано по-горе от бившия СССР дори на оглед в бъдеще, крайно нахални.

# 797
В Бургас имам един магазин, дето наемателите искаха да си ремонтират, плочки, боя. Май и врати сменяха.
Съгласих се. Но тяхното условие беше 5г договор с твърда цена. Не намалена.
5г и мен ме устройваше, тъкмо няма да търся нови хора. Вече са 6г и половина и нямат намерение да ходят никъде.
Търговските ( магазини ) и заведенията често гонят визия. Инвестицията е по голяма и трудно се "мести" бизнеса, затова и искат дългосрочен. Моите наематели на магазина задължително искаха мин. 3 годишен, ремонт не са правили защото нямаше нужда.
С офисните е различно. Особено ако не са във висок сегмент. ( гледам в момента заради разширението на зелената зона, си търсят извън нея )
Имам 2 магазина и 2 офиса - от опит споделям

# 798
  • София
Благодаря на всички за мненията - изцяло се покриват и с моето усещане до момента от комуникацията, която е безумна! Нито са капарирали, нито нищо - вчера бяха на повторен оглед и последваха претенциите. Току-що отказах да удовлетворявам каквото и да е, отдава се във вида в който са го видели вчера, договора остава такъв какъвто е, на който не му изнася да си отправя претенциите другаде. Ще поема риска да продължа с търсенето на други наематели, но този тон на комуникация е неприемлив. Извод: никакви украинци, бесарабски българи и всички други както е писано по-горе от бившия СССР дори на оглед в бъдеще, крайно нахални.
А, аз към украинците, поне моите, нямам забележки - моите бяха отпреди войната и изкараха 10 години в единия имот, без никакви претенции, оправяха си сами всичко и дори подобриха имота /направиха нова кухня, не нещо особено, но все пак по-добре от предишната, и я оставиха сега/. Сега пак отдадох на майката на украинците отгоре - изглеждат също толкова свестни и непроблемни, ще видим.

Дани, прав си, да, при нас обаче бяха оставили доста щети/мръсотия и не ми се видя много около 10 дни да оправяме, а после за още толкова да отдадем, но ако гледаме стриктно датите - така е.

# 799
  • Бургас
Аз също.
От всички наематели, които съм имала, съм най-доволна от руснак, украинци (имам една и на паркомясто, също е много точна с плащане и комуникация, но пък там няма какво да се изцапа и счупи) и от гръцкия студент също. Онзи ден водих майстор за хладилник, помоли ни да се събуем отвън Joy
При украинците водех оценител на апартамента, че рефинансираме кредита. Представям си да бяха с претенциите "ама докато живеем никой да не влиза".

Спагети по тавана оставиха българи, мърлата, дето я съдя, също е българка, имам един българин на търговски имот, който избяга без да плати водата и си изключи телефона, други българи пак на търговски имот постоянно бавеха сметки.

Та до човека е, и това се усеща още в началото.

# 800
В статията за Полша има нещо недоизказано. Тия наематели трябва да имат някаква сигурност, за да вложат толкова пари, а вероятно и възможност за купуване на по-късен етап. Това може да се случи с държавни или общински жилища.
В България имаше подобна инициатива с частни жилища - имот под наем без наем. Напуснах групата, но като цяло радко наематели и наемодатели се срещата в очаквания и предлагане. Собствениците се оплакваха, че наемателите не ремонтират, а наемателите, че не са сигурни дали няма да ги изгонят след ремонта.

За българите съм съгласна - моето българско дете успя да качи доматено пюре на тавана Grinning

# 801

Да попитам: тези, които си тръгват преди края на срочния договор, как се справят със загубата на депозита от 2 наема или са го предвидили предварително и не им пука.

Моят уж знаеше. После взе, че пита. Пак му разясних и че в договора ясно пише относно предсрочно освобождаване. Винаги го подчертавам преди подписване. Момчето от Америка няколко пъти дори ме пита само толкова ли ще дължи, но той поне ще преподпише...

За депозита пиша, че се връща след сметките, щети, а където има ТЕЦ дори след изравнителната. Също и след отрегистриране.

С агенция Миграция предстои да се занимавам. Ще видя какво следва след прекратяване на договора. И двамата ми наематели, които напускат са регистрирани там.

# 802
  • София
Ако може да споделиш отговорът на Митници, моля.

# 803

Общи условия

Активация на акаунт