Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 45

• 27 473
  • 803
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Да, за регистрация към Миграция на МВР е проблема.
Знам как стават там нещата. Преди години съм работила в турска фирма и служебно регистрирах служители там. Но Биг Боса имаше за целта  построено общежитие с гарсониери и всичко беше точно. Когато и да ги потърсят - имаше доказателства, че са на адреса и работят във фирмата.

# 781
  • Варна

Мебели за без пари за бургазлийски рентиери.

# 782
Никакви важни разговори по вайбър - претенции, изисквания, съгласие, несъгласия и пр.
Само мейл и то в текста на мейла, а не като прикрепен файл.

Набабадетето - прочети и си го запиши със златни букви.
За секунда техните съобщения изчезват, а да тичаш до нотариус на заверки на преписи от вайбър - без коментар.
Бях доверчива, уважавах ги, удовлетворявах всякакви капризи и в един хубав миг, техните съобщения изчезнаха.  Останаха само моите, от които без съответните техни - нищо не става за разбиране от страна на трети лица.
Набабадетето, тези искат да стоят закратко.

Да попитам: тези, които си тръгват преди края на срочния договор, как се справят със загубата на депозита от 2 наема или са го предвидили предварително и не им пука.

Последна редакция: сб, 22 ное 2025, 22:15 от Deborana

# 783

Мебели за без пари за бургазлийски рентиери.
Добре е, ама ще трябва камион от Китен.
И аз имах периоди, следях хотелите. Има попадения.
Имам хотелски мебели, май в Бургас само.
Кофтито е, че трябва и склад.
Единият ми гараж е пълен с мебели, поне 1/2 от него.
Надявам се като обзавеждам след няколко месеца да поосвободя туй онуй.

Лошото е, че дизайните много се промениха последните години. Особено с поръчковите мебели.
Но дадените цени са изкушаващи. Поне за част от стаите/апартаментите ще реши доста проблеми.
Сега сещам, че понякога хотелите имат камион и могат да направят доставка.

# 784
  • Варна
За тез пари оставаше и да са модерни… 😃 Ще свършат работа за нисък, до среден клас обзавеждане. Ако се комбинират с модерен текстил, примерно килим с геометрична шарка на разпродажба или нещо такова, красиви завеси, модернистични лампи, може да се получи нещо хубаво.

Ако някой си вземе мебели само за една спалня, може и да успее да ги събере в колата си. Разглобени естествено. Аз днес събрах три кашона за трикрилен гардероб от Икеа в малък хетчбек.

# 785
  • Бургас
Ич не са лоши мебелите.
Приключих с обзавеждането. Иначе щях да хукна с винтоверта Simple Smile
Като паднат седалките на електричката, знаеш ли колко багаж събира!

# 786
С онази кофти брокерката-наемател май няма видео от изнасянето,дали се е изнесла на 19ти? Първо бях разбрала,че на деня се е изнесла,после за 19ти,а той мина.
НаБабаДетето, имам лошо предчувствие за толкова претенции. Първо,за тв че могат да го отмъкнат при кофти стечение на обстоятелствата. Второ, винаги има скрити щети. Те се забелязват чак като тръгнеш да чистиш и да пипнеш всяко нещо,за да установиш,че е закрепено,колкото да не падне. Така че съм против връщане на датата на изнасяне.
Прекалено много неща искат,дават ми малко вайба на италианеца,който искаше някакви специални тигани и след кратко време се изнесе и се оказа с псих.разстройство. (Паралел правя със случай на съфорумка).

# 787
Аз съм с "италианеца" и аз се поведох по акъла на брокерката и сина ми, защото бях с Ковид и главата ми беше като пълна с памук. При 1400 лв. наем аз взех 2000 лв. депозит. И при мен бяха искания - ТВ, ама не 32 инча, а 40-42. И матрак твърд, че имал болки в гърба, и чинии, ама да има и за паста/спагети, и тенджера за същото, и чаши за вода и вино, и за кафе, и прибори.... За ТВ синът ми му казал даваме пари за малък, а ти си добавяй колкото искаш. Е, с депозита покрих моите финансови разходи по него /той се надяваше, че аз ще му платя за закупените неща и да останат за мен - да, ама не/, но 700-те лв. комисионна си остана за моя сметка, както и сумата за предсрочно напускане не ми се яви като плюс. Вярно, че при болест все пак трябва да постъпваме човешки, но той толкова ме изтормози с постоянни искания, че ми разби и моята нервна система. И апартаментът стоя празен 4 мес. За това - никога повече компромиси с определени искания от страна на наематели. Може, но в определени минимални параметри.

# 788
Хората са го казали - " Всеки компромис е на твой гръб"...

# 789
Аз мисля, че мебелите от хотела са ок за студентска квартира. Бих наела апартамент с такова обзавеждане.
Не ми е минавало и през ум да имам претенции наемодателя да купува нещо.
Нямаше бюро,, питахме може ли да си донесем, разрешиха ни. И масичка с два стола за терасата ни разрешиха.

Deborana аз бях отписала депозита, защото сина ми освободи едната квартира предсрочно и осъзнавах, че бяхме нарушили договора. От агенцията обаче му казали да напише едномесечно предизвестие и след като плати сметките върнаха нашата част от депозита. Другото момче след края на договора си търси депозита и на него го върнаха. Мен щеше да ме е срам, но хора всякакви.

# 790
  • Бургас
Идея от Полша: по-нисък наем, ако ремонтираш жилището. Толкова голям интерес имало, че чак на лотария ги избирали. Това на фона на претенциите за телевизор и т.н.

https://www.dw.com/bg/idea-ot-polsa-ponisk-naem-ako-remontiras-z … liseto/a-74791401

# 791
НаБабаДетето, да ти кажа, че хич не ми харесват кандидат-наемателите.
Толкова много претенции за мен е равно на гранде ядове.
Да дойдат при мен да им отдам едно супер-ултра, с ТВ стена и т.н и т.н екстри за 1600 евро/месец

# 792
А те капарираха ли....

# 793
Идея от Полша: по-нисък наем, ако ремонтираш жилището. Толкова голям интерес имало, че чак на лотария ги избирали. Това на фона на претенциите за телевизор и т.н. https://www.dw.com/bg/idea-ot-polsa-ponisk-naem-ako-remontiras-z … liseto/a-74791401
Не разбрах за общински жилища ли става въпрос ?
Ако съдя по "дамата с коритото" която обсъждахме дали ще остане в жилището на ниския наем в хубавия квартал ако трябва да ремонтира банята и тоалетната примерно - ей така 10 000 лв ако успее за толкова де.
Скрит текст:
Това с ремонта го пробвах за малък офис - не се получи. Пуснат на много подпазарен наем. Една девойка ми заяви, че ще и излезе много пари да го ремонтира.

# 794
  • София
Водя преговори за отдаване на чисто новия 3 -стаен с една двойка ....

В резюме исканията на тези, с които преговарям в момента .....

С толкова много претенции ще ми светнат всички червени лампички и не бих отдала на такива хора - това означава вечно разправии и претенции за нещо. На такъв с претенции тип "ама защо няма тв?" отказах отдаване, имаше толкова нахален вид, че си представих как вечно се разправяме за нещо, а аз нямам нерви и време за такива.

Не се плашете толкова от периода около НГ - преди 3 години нашите наематели се изнесоха изненадващо на 31 дек., за 10 дни го оправихме и за още 10 - отдадохме, имаше си интерес. Вярно, че е периода около еврото и Коледа/НГ, но тъкмо повече почивни дни, за да обикалят наемателите по огледи.

Общи условия

Активация на акаунт