Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 45

• 1 096
  • 70
  •   8
Отговори
# 60
Какво е това помещение. Виждала ли си го ти лично?
Не че споря..но и на НС са с прозорчета и видими показанията...
Странно ми е..

# 61
Тета, в първия блок в който съм живяла всички електромери бяха в широко дървено табло на партера. В следващият като се преместихме също бяха на всеки етаж и при мен сега така. А там се вижда само заключена врата и където са  последните.  Няма табла на всеки етаж, а блока е на малко над 20г. И на мен ми е чудно. Сигурно строителят нещо е спестявал.

# 62
Не мога да си го представя. Помещението какво е..маза ли. Вън ли е, вътре при мазетата ли...

# 63
Не, във входното фоайе е. Всъщност като ме замисли можа просто да са зад тази метална врата, знам ли.

# 64
Еми то е кутия, не чак стая или помещение...чак цяла стая за електромери...

# 65
Еми нормална метална врата, зад нея всичко може да е, и само табло, и малко помещение и голямо, нали трябва някой да я отключи за да видя какво е отзад.  А и до сега не сме имали съмнение за кражби, ама при цените на тока, които ни чакат, наистина всеки трябва да може да си следи разходът, дори и за собствен контрол.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 19:11 от majorica

# 66
Еми то е кутия, не чак стая или помещение...чак цяла стая за електромери...

Нищо необичайно. На всички места в София, в които съм живяла, електромерите са в отделно помещение/стая. На места са в отделни метални врати с допълнителен ключ вътре във въпросната стая. Някои се правят на интересни и не дават ключ от стаята с електромерите, но винаги има начин да се сдобие човек с ключ.

# 67
Ако е в стая и в нея е таблото с отделен ключ, няма причина достъпа до помещението да е ограничено.
За това разпитвам.
Помещението е обща част.
Само таблото е на енергото..уредите тоест!
Аз пък където и да съм ходила, и в НС и в старо и в средно...винаги показанията са видими!
Не е нормално краен потребител да не няма видимост до екранчето, ако и самите уреди да са под ключ!

Но пък щом така са живяли до сега, явно не е приоритет. Така че всичко там е точно.

# 68
Навсякъде, където съм живяла, таблата са заключени и невидими за живущите, в блока са си в стая само за комуникации, сега, където живея( комплекс от къщи), също нямаме достъп, ако не е отключено.Така че май  си е практика.
Но домоуправителят е длъжен да съдейства.

# 69
Още с построяването на единия ни блок поисках ключ от въпросната стая от техническия ръководител. От Енергото били казали, че не може. Малко по-късно помолих домоуправителя за ключ, за да си засека електромерите и веднага си направих копие.

# 70
Навсякъде, където съм живяла, таблата са заключени и невидими за живущите, в блока са си в стая само за комуникации, сега, където живея( комплекс от къщи), също нямаме визуален достъп, ако не е отключено.Така че май  си е практика.
Но домоуправителят е длъжен да съдейства.

Общи условия

Активация на акаунт