💪"Игри на волята: България" - сезон 7 (2025) - тема 6 (13.10 - 20.10)

• 72 952
  • 1 347
  •   2
Отговори
# 930
Иначе, Чикагото е пич, то е ясно. Но е доста ограничен, определено не блести с мозъчна дейност Laughing
Но признавам, че в случая Ралица го разсея, защото постоянно дрънкаше щурутии и отвличаше вниманието им от играта. Simple Smile
Да, дрънканиците са част от това упражнение (експеримент на Саймън). Но не подценявайте един миньор. На него животът му заваси от подробностите и колко рано успяваш да ги диагностицираш и реагираш. Ако имате възможност и кураж- влезте в мина. Чикагото може да не е "начетен" в смисъла на образованост, но съм абсолютно убедена, че по адаптивност (на нивото на тази игра) надминава обективно доста от участниците там. По статистика:
Скрит текст:
Психологически контекст:

От изследванията по когнитивна психология знаем, че:

Средният капацитет на краткосрочната памет при възрастен човек е около 7 ± 2 елемента (закон на Милър).

При цветни последователности, без възможност за групиране или повторение, повечето хора могат да възпроизведат правилно около 5–6 елемента.

Само малък процент могат да запомнят 8 или повече без грешка.

На практика:

Ако приемем, че играта се провежда без помощни стратегии и без повторения, то приблизително:

Успех   Очакван дял от участниците (от 100 души)
8 плочки правилно (перфектно)   около 5–10%
6–7 плочки правилно   около 35–40%
4–5 плочки правилно   около 35%
под 4 плочки   около 15%

# 931
Амулетът на Ръждавичка какви възможности и даваше?

# 932
Мале, мале,  ето го поредното доказателство, че женските коалиции не стру-ват! Иван е женчо, но напълно прав за Пекин. Тя се обърна срещу него, за да си спаси гъза. Докторката е много нечитав човек.  Мачка, гази, никой не и е близък. Ветката е бавна и дразни, но е наистина вярна. Не знам заради професията си ли е толкова студена и хладнокръвна, или си  е лош човек. А толкова я харесах от визитката. Винаги съм мечтала да работя професията и.

# 933
Амулетът на Ръждавичка какви възможности и даваше?

Да наложи вето на племето,за каквото и да било решение.

# 934
аНулет, може да анулира всяко решение на племето, мисля че дори и да не я касае лично. Например може да спаси себе си или някой друг след като е номиниран.

# 935
Винаги съм мечтала да работя професията и.

В СУ "Св.Кл.Охридски" психология е най-търсената специалност. Обяснението на колегите е, че много хора, които са лично затормозени проявяват интерес в областта, за да си решават личните проблеми...Дано не обиждам никого. Но бъркането из човешките души не е лесна или безнаказана дейност...

# 936
  • София
Де психология, де психиатрия, само един медицински университет разлика JoyJoyJoy

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 11:41 от dido2k

# 937
Хайде сега психология и психиатрия на една равнина. Малко като астрономия и астрология Grinning

# 938
Как може изобщо да се спекулира че Чикагото е саботирал. Първо такъв"саботаж" е абсолютно безсмислен. не води до нищо, това по същество беше индивидуална игра, печели или губи последният, едва ли имаше шанс да бъде такъв. Второ с каква цел - да си изпроси номинация? И на първа плочка? Би могло да бъде демонстрация (за какво) но не и саботаж. Допускам незаинтересованост знаейки че така или иначе няма да стигне далеч. Но както обикновено най-простото е най-вероятно - Айнщайн се показа.

Ходът на Дино беше логичен и правилен. Но изобщо не харесах начинът и поведението  - на селски тарикат. Ако беше принципен отмъстител можеше изобщо да не приема некоалиционното споразумение. Вторият по-добър вариант  - да го направи по-фино, изящно.Трети - като Чикагото. А той - шикалкавене, остроумнечене. дяволити погледи, подигравки. Наистина резонен от неговата камбанария ход но остави усещане че крие и страх под небрежността си

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 11:54 от spidrer

# 939
Къде видяхте да се слага знак на равенство между двете области- психология и психиатрия? Само споделих резултати за една от най-търсените специалности в СУ, в която завършилите изследват когнитивното.
Психологията се занимава главно със здрави хора и тяхното развитие, а психиатрията — с болни психически състояния и тяхното лечение. Понякога се препокриват, например чрез психотерапия, която може да се практикува и от психолог, и от психиатър. За мен който и да е от тези избори за професия е много тежко решение.

# 940
Този сезон ми прилича малко на Биг Брадър, продукцията си прави експерименти с участниците, правила се променят в хода на играта. Чикагото беше тарторът на сините и продукцията го прати при зелените, ама там пък са големи лицемери и човекът не знае как да се държи. Опита с тарторство, но не му се получава, показно му се мазнят или леко го иронизират. Ако е по-умен ще си трае, иначе го чака съдбата на доктора.

# 941
Тези двамата май вярно са се взели😀

# 942
Станали са. Гиземчето го харесва.
Айде Ръжденцето да си размърда задника и да се вземат с Калинчо. Идеални са един за друг.

# 943
  • Be realistic - plan for a miracle.
Ръждавичка е идеална само за някой, с когото могат да са си така.

Скрит текст:

А това не е Калин.

# 944
Много готино за Лапунов и Гизем!
Д-р Пекин за мен е плашеща. Изглежда ми като човек, който изпитва удоволствие да назначава антипсихотиците на пациентите си. Правя аналогия със сестра Рачед от "Полет над кукувиче гнездо"  - така студено и без да и мигне окото манипулира съплеменниците си. Определено има нещо психопатско в нея.
За Иван вече ми дожалява, защото той е просто адски неуверен. Казва верни неща, но другите не го взимат насериозно и много лесно го карат да се разколебае в себе си и го разклащат. Този човек всеки епизод е пред рев. Определено избра и попадна на грешната женска коалиция.
А Сапунджиева печели личния ми приз за участник, за който съм си променила мнението от положително към отрицателно - много жалко поведение придоби. Не Шопа беше кривия, а избра грешния човек в нейно лице за социалната си игра.

Общи условия

Активация на акаунт