Организация на хладилник

  • 3 096
  • 38
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 5 415
Утро, и в Пловдив няма истинска Икеа. Има само център за поръчки. Не съм виждала там тези аксесоари наживо. Рискувах с поръчка. Голямата кръгла въртяща поставка не е лошо. Но не е безшумна. Някак се чува въртенето. На мен повече ми харесва тази малката. С вендузките се закрепя към горния стъклен рафт и е чудесно за малки топени сирена, малки опаковки кашкавал или сирене. На мен поне за това ми е удобно. Само първоначално трябва хубаво да се притисне да залепи.

Поставките за бутилки са интересни. Но на практика според мен това е по-скоро за пиячи на бира. Там да си държат кенчетата.

Като цяло май не бива да има и прекалено много такива кутии и аксесоари обаче, защото инак пък от тях няма да има къде човек да положи нищо просто ей така. Т.е. хубаво е да имаш, но не и да претрупаш  хладилника с толкова много, че накрая да се объркваш кое за какво е.

В стъклени кутии с капаци е хубаво, но са ми тежки малко. И това дрънчене на стъкло в стъкло сякаш ме дразни.

# 31
  • София
  • Мнения: 47 154
Аз нещо не си представям в обща кутия да извадя от опаковките и да ми седят различни сирена/салами... Едно че кутията ще се замърсява и ще ми е гнусно, второ ще им се омесват ароматите.... Това ако ли не позасъхват повече, в смисъл пак трябва индивидуални опаковки?
Аз иначе не пазя такива неща веднъж отворени в оригиналния пакет, а си ги слагам в малки пликчета... Освен нарязаните фабрично, но пак опаковката в пликче.

# 32
  • Мнения: 5 415
Не вадя от опаковките никога сирена и кашкавали аз. Освен ако не е в кутия с капак. Инак ми изсъхват много бързо.

# 33
  • София
  • Мнения: 47 154
Аз за в кутиите разсъждавах...

За другото, че ги махам и местя в пликчета, там не съхнат, виж в разрязаната опаковка ми съхнат краищата, за нас няма начин да се   затворят после пак добре в оригиналната.

# 34
  • Мнения: 301
Моят хладилник си е подреден.
Не трупам покупки. Най-отдоли си слагам плодове и зеленчуци в кашончето.
После млека - прясни и кисела.
По-нагоре меса за готвене.
По-нагоре шунки и кашкавали.
Даже ми артисва място.
Но вкъщи не купуваме безалкохолни, бири, кетчупи, сосове и тн., които съм забелязала при познати, че заемат доста място.
Но все пак за хладилник не би ми пречило да е "разхвърлен". Ще ме дразни да има храни с изтекъл срок или разтечени, натрошени неща.

# 35
  • Пловдив
  • Мнения: 27 555
Моят хладилник в естественото му състояние. Няма организация. 5 човека ровят ежедневно.

# 36
  • Мнения: 9 858
То уж и ние не се презапасяваме.
Безалкохолни не купувам. Бири рядко. Никакъв алкохол не държа в хладилника.
Но ми се натрупват бурканчета и за да извадя едно, трябва да мръдна две - песто, маслинова паста, лютеница, каперси, конфитюр, майонеза, кетчуп, ей такива неща. Затова много ми хареса тази въртяща поставка от Икеа, струва ми се функционална. Ще я търся наживо в почивните дни да я видя.

# 37
  • София
  • Мнения: 47 154
Не знам, мен наистина някак ми стигат почти напълно рафтовете на вратата за такива неща..
Ние обаче сме с хладилник без фризер, само камера, там ми теснее, особено откакто почнах да правя количествено песто, което общо взето заема в началото цялата камера😂

# 38
  • Мнения: 347
Не мога да се похваля чак с подреден като аптека хладилник, но за съхранението на някои продукти си имам създадени навици, които при нас работят:
- Кашквал след отваряне поставям в найлоново пликче или кутия, за да не съхне.
- Сиренето слагам в кутия със саламура. Маслини, ако са повече -също.
- Пресните зеленчуци слагам в отделението с капак долу. Ако са в найлонови торбички лесно мухлясват.
-Картофите съхраняваме в шкаф на тъмно, за да не позеленеят от светлината.
- Нарязани салами и отворено масло отново в кутии.

Общи условия

Активация на акаунт