🌿 Градината на Демет Йоздемир - Тема № 13 за обсъждане 🌿

• 36 604
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Привет, прекрасни момичета!
Успях да изгледам епизода, успях и да ви изчета.✌︎㋡
Искам да благодаря за пореден път, че всички отделяте от времето си  за преводите и за това да присъстват тук всички новости!🪻
Благодаря ви и за всички прекрасни пожелания за рд на синчето ми!♡

Епизода ми хареса, но естествено че винаги ще има едно НО.🤭
Най-интересните моменти за мен, бяха пиянската вечер  на момичетата и на момчетата. Много готини бяха, а за Демет съм напълно на едно мнение с Катето, искам да я видя в зъл образ.
Ще бъде много интересно да я видим в такъв и смятам,че много ще й отива.
 Като побеснее е страхотна.😍
Четох в инстаграм коментари на турски фенове, защо Нисан се държала толкова неадекватно и била чак глупаво ревнива.
А нея Ешреф как я ревнува - убива, заплашва, пребива, руши?😀
На мен много ми хареса реакцията й, абсолютно нормална беше.
И аз се замислих, дали Гонджа няма да се окаже бременна, но пък така биха прекратили хойкането на Гюрдал...
Кадир и Кенан - залях се от смях. 🤭
Пак ще подчертая, че Кадир е ужасно алчен и самовлюбен, но и адски забавен. Лафчетата му ме карат да се смея с глас.
Хадър го разбирам защо не искаше да отвори плика и да разбере кой му е син...
Той май усеща, че това е Кадир и някак не иска да се сблъсква с този факт.

Стигнах и до моето НО в епизода...

Скрит текст:
Ешреф Аби и неговите принципи, ами в повече ми идват на моменти.
Разбрахме,че е мафиот с принципи.
Той е против наркотиците, но пък имал нелегални казина, а то наркотиците и хазарта са едно и също нещо. Еднакво съсипват семейства и животите им.
Като цяло мафиот и принципи - ъЪ, не разбирам.🫣Някоя от вас, назад в коментарите беше подчертала и това, че след като  се избиват толкова много хора , сираците се увеличават. Но пък има кой да се погрижи за тях, Ешреф Аби.

Любовта им с Нисан е красива и истинска, но понякога изглежда че е такава само от нейна страна.
Тя била предател и информатор, кое е предала, каква информация е дала за Ешреф, не се сещам нещо...
Той започна да се съмнява в нея още след обаждането на комисарката в предишния епизод.
Изобщо защо подържа каквито и да е било отношения с Чигдем, това е дразнещо.Още повече,че чак й вярва на интригите и врътките които прави тя.
В такава нощ в която уж си с човека, който обичаш, той вдига телефона на обсебена от него жена...
Но Ешреф няма да я изслуша и разбере на този етап.
А иначе той искаше тя да му вярва, че няма общо със смъртта на Афра.
Нейна грешка е,че малко след като го опозна не му призна,че Чигдем я притиска и заплашва.
Мисля си,че той не само трябва, а и е длъжен да я разбере.
Афра беше единственият скъп човек, който имаше Нисан. Всичко което е направила беше единствено и само, за да я защити. По никакъв начин не е навредила на Ешреф. Дори напротив, откакто са заедно тя е тази с нанесените вреди.Вечно е в опасност, без  да е искала подобен живот.
Разбирам я защо крие съмненията и подозренията си към Динчер, защото Ешреф решава всичко с агресия и смърт.
А е нормално да иска да разнищи миналото си и каква е ролята на Динчер в него.Това пак ще се разтълкува грешно от Ешреф. Не ми харесва това, че Нисан едва ли не няма право да върши каквото и да е, без Ешреф бей да знае, но за обратното не може и дума да става.
Та така, иска ми се Ешреф да се отпусне вече и да се отдаде истински на любимата си жена.Да й има това доверие, което тя му има.
Това скоро няма да стане, защото сценариста е темерут.🤭

# 496
bebè ∞ Hands Clap След публикации като твоите, е трудно да се продължи на същото ниво Sparkling Heart

Относно ревността - писала съм го в предишните ни теми, но не вреди да напомня, че има нещо, което се нарича културни различия. В България ревността има предимно негативен оттенък и се смята, че ако ревнуваш - показваш слабост, неувереност и т.н., само че в Турция това качество се възприема по-скоро като положително, до степен да се смята, че ако не ревнуваш (при това подчертано), значи не ти пука за отсрещната страна. За целите на сериала, разбира се, допълнително са засилили тези щрихи Nerd

Костюмчето ѝ е тематично Checkered Flag Направи публикация с изчистените снимки и видеото, слагам ги за протокола Misc Speaker https://www.instagram.com/p/DRsF7yRCCB7/

Тази седмица плътно номер 1 Kissing Face
Скрит текст:

# 497
Кате, това от теб го приемам като повече от комплимент, благодаря ти!⚘❤︎
Аз викам ще ме пресечете,че пиша едни фермани... И то малко хаотично, но така ми вървят мислите за филма.🤭

За ревността, аз нямам проблем с нея и в сериала нямам против да се ревнуват както им дойде отвътре.
Много точно споменаваш културните различия, именно с тях си обяснявам коренно различните мнения в коментарите от комшиите. Масовия турски зрител няма моите разбирания, колкото и да им се чудя понякога на мненията.🤭 Често си го напомням.
Това го разбирам.
Не разбирам обаче на моменти силно преувеличения им морал.
Масово са против сцени на близост и любовни моменти, но нямат проблем с това да се показва насилие.
Да се притиска на човек главата с менгеме(  от Гюрдал), да се отреже главата на някой(от Ешреф), и колко простреляни в главата, в очите и как ли не убити и смазани...Може би пак културни различия, или пък ще кажат Но това е мафиотски сериал, да де ама сюжета се върти около една голяма любов.
А любовните сцени се претупват за сметка на насилието.
Деметка е топ с това костюмче.😍

Искам да ви споделя двама турски художници, които силно ме впечатлиха с таланта си и последвах в инстаграм.

# 498
Въпросите, които повдигаш са съвсем резонни, лошото е, че и аз нямам обяснение защо насилието се толерира, а любовните сцени трябва да са нарядко, максимално кратки и завоалирани...

Конкретно за "Ешреф Рюя", миналата седмица се въздържах от коментар, но смятам, че прахосаха сцената с първата нощ на Ешреф и Нисан. Някак много нагласено Гюрдал и компания пратиха Ешреф да си почива. В предишното посещение на двамата на Шиле имаше много повече заряд и страст. Вместо това да е кулминация в отношенията им, фокусът беше другаде... Calling

Този младеж не знам кой е, но е споделил долните снимки:

Пише се, че ще има фотосесия за дигиталната платформа/ списание Based İstanbul. Имат интересни концепции, могат да се видят предишните им работи на официалния им сайт https://basedistanbul.com/ и в инстаграм профила им https://www.instagram.com/basedistanbul/. Чакам с интерес да видя какво ще сътворят с Демет Sunglasses

И нещо, което ми направи впечатление днес - в официалния YouTube канал на "Ешреф Рюя" пуснаха промото на Kardeş Takımı 3:

Обичайно би ме издразнило, че се използва публиката на сериала, но все пак изгледах видеото и съм приятно изненадана от качеството на продукцията. Не занм дали декорът е същия, който видяхме в промото на "1001 нощи" с Ибо и Джансу, обаче цветовете, костюмите, компютърната анимация - спечелиха ми вниманието Blush Явно турците доста са напреднали в някои области Hands Clap

# 499
Демет е чок гюзелим Heart Eyes
И ще има и фотосесия. Hands Clap

Мислите не са ти хаотични много са си добре подредени даже.
Турците по принцип са си доста ревниви дори и болезнено.
Иначе сте прави и много пъти се е коментирало и засягали тази тема , че любов се цензурира ,но се дават жестокости.

Права си че мафията си е мафия и  принципи рядко важат там.   Ешреф, като герой и образ е изключение и не е от най злите и безкрупулни и се грижи и за децата и истински ги Обича.Heart

Сцената в Шиле беше гореща, но имаше и излишни неща, като лудата Чийдем. Но съм съгласна че в С 1 имаше още по -  горещ заряд и желание искаха да са насаме и да изживеят тази нощ, но тогава така било писано да не е моментът. И по нататък знаем какво се случи и как завърши.

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 11:07 от femmi2

# 500
Е, нищо, де, Феми, ще ги пратим на поправителна сесия Stuck Out Tongue Winking Eye

Съдейки по дрехите, снимката е от вчера, а видеото (gif-чето) не е ясно от кога. Локацията иначе е една и съща - летище Истанбул (IST) Airplane

# 501
Кате, прохосаха така дългоочакваната сцена, иии още как.😕
В подобни сцени Демет и Чаатай имат какво да покажат, имам предвид че така си химичат и така могат да го изиграят, чеее...Тази сцена можеше да е огън и жупел.🔥❤️‍🔥Можеше да има фойерверки... 🎆Но забиха в посока психично здраве (имам чувството,че подсказват на публиката чрез Чийдем/Чигдем- всеки път на превода е различно написано името/че човек трябва да обръща навреме внимание на психическото си състояние, иначе ще стане като нея.)🙄🫣
Ще чакаме фотосесията, ама щом Демет ще е там, ясно е.🤌🔝❤️‍🔥

Феми, Ешреф е изключение от обичайните зли мафиоти, да.
Но в доста моменти и той е много брутален.
Някак предпочитам да насочат образа му в посока  Romantic Esref, но мен никой няма да ме пита де.🫀🫶💙
Като гледам май дълго време ще гледаме  Gangsta Esref. ▄︻デ══━一💥

Проблем в актьорите няма, ама сценаристА, ми не е от мойта порода.😃
Знам,че лежи на това рамо, че главните актьори са сред най-обичаните, за това и продължават доста хора да го гледат филма.

𓆩ꨄ︎𓆪Nisan Tek, или Evil Demet𓆩ꨄ︎𓆪

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 00:12 от bebè ∞

# 502
Двамата могат да бъдат Огън и Жупел но цензурата ги ограничава. Въпреки това беше романтично , красиво , нежно и истинско. Така че и на  поправителният няма да се вихрят много но поне ще има целувкиии.  😘🫦🔥🔥🔥❤️❤️‍🔥🖤
Нет версията може и нещо по така да заснемат. Около тях все психопати и не им е лесно....Head Band Още тогава се ядосах че ни навряха Чийдем в романтичната сцена , Ешреф дори и тела и вдигна и говори ,а не беше нужно.  Angry

Ешреф е брутален така е но е такъв, когато откачи по някоя причина или ревност или несправедливост и наказва по неговия си метод. Имаше и случаи, когато счупи крака удряше онзи заради Йомер, когато стреляха на стрелбището и той остана инвалид. Онзи изпита същата болка.

В миналия епизод така млати онзи представяйки си че е Динчер, като видя снимката на Нисан на билборда. Ако не бяха се намесили Фарук и Мюслюм щеше да го умъртви направо...  

Желателно е да разкажат и покажат повече от бизнеса и казината и ретроспекции за тия богатства и наследство, но едва ли...Smirk Каквото знаем това е от миналото.

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 11:12 от femmi2

# 503
Феми, аз харесвам екшъна.Понякога  обаче ми идва в повече жестокостта.
Чак отвръщам глава, че ми става лошо. 😵‍💫Разбирай, че ми е еднакво гадно от това, че показват пострадало дете и то до там,че да остане инвалид, както и да се набляга на отрязани глави (долни,или горни) било то на хора които са показани като такива, които го заслужават.

За цензурата, точно това имах предвид - на любовните сцени има такава, а на това че без никакви задръжки се показва прекалено на моменти насилие и убийства - няма.
Иначе ние които си следим актьорите, знаем на какво са способни, ако от сценаристите им се позволи.🫶

Можеше в краткия момент между тях, който ни показаха, да не слагат комисарката психо поне, както подчертаваш и ти...🙄😃
Тя достатъчно се бута между тях, при всеки удобен момент заплашва Нисан, а на Ешреф напомня,че й е обещал да стой далеч от Нисан. Не виждам тя какво работи като полицай, освен  да се възползва от длъжността си и да ги следи тях двамата до къде са стигнали в отношенията си...

То толкова много има за разкриване,че се съмнявам и аз изобщо дори да загатнат за казината и това, с какво точно се занимава Ешреф.
Доколкото си спомням, като се отчитаха пред Якуп Баба, кой с каква сума е дошъл,Ешреф каза най-голяма цифра.

Да се надяваме,че главните теми ще започнат да излизат наяве.
Мен силно ме вълнува детството на Нисан и какво й се е случило в онази къща?
Каква е връзката й със семейството на Динчер, че двете с Афра са били в техния дом? Майката на Динчер как е изпаднала в състоянието в което е в момента, то има ли общо с смъртта на мъжът й?
Много въпроси ми възникват по тези теми.

А тези  прекрасни актьори, така се сработиха,че заради тях си затварям очите за толкова издънки и дупки в сценария.
🖤❤️‍🔥❤️

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 03:06 от bebè ∞

# 504
В кръга на шегата - страхувам се, че при следващата любовна сцена между Ешреф и Нисан, сценаристите пак ще включат Чийдем, само че този път като участник Sign Underage

От кака Деря:

Останалите снимки и видео клипчета са тук: https://www.instagram.com/p/DRtYY12DEA2/

# 505
  • София
Добро утро и успешна седмица-на работата,в семействата ,в любовта .Интересна дискусия се е оформила-какво харесват турците.Пиейки си кафето ,се замислих и аз какво харесват и установих ,че не знам.Грешно е да се показва близост,но е правилно да се показва насилие. Духовното сходство е слабост,но е мъжкарско деспотизма и тероризма в семейството.Семейството е свещено,но само тази част която се вижда,невидимите изневери,кръвосмешения, и унижения са добре дошли за турския зрител.Да,интересна психология си имат нашите комшии,а нашата каква е ,все пак България закупува и гледа тази продукция,и в по голяма част ,се закупува именно това ,което ние уж отхвърляме.Имат много добри и стойностни филми,но незнайно защо  ни се предлага от нашия екран ,това което уж не харесваме.А може би аз не съм разбрала ,това е начина да се обогатим  визуално,душевно  , Особени народи сме по нашите земи,държави на абсурда  . И при нас има същите нестиковани неща.Идва Коледа,време за  смирение ,равносметка и    среща с приятели и роднини. Успях да разгледам някои от коледните базари в София,и знаете ли и те са абсурд-стоки ,които в магазините са на едни цени,на базарите ,не само са по високи,те са по високи от чуждестранните  коледни базари-време за милосърдие.Та така ,явно нямащо връзка едно с друго или трето,но усешам,че трудно  разбираеми са нравите в балканските страни.Имаше една особена дума,използваме я в шоплъка,,бамбашка,,./липсва и точното значение,но всеки разбира ,че се отнася за нешо не в реда на приетото,абе бамбашка.

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 14:16 от Leddel

# 506
Leddel-че, "бамбашка" си е турска дума, така че е съвсем на място Kissing Smiling Eyes

От Нихал:

С фризьора Sebastian Iskander:

# 507

От Дарина Кудрина , която често обикаля сетовете на сериалите с актьорите и снима.  Това вече си е като бизнес.  

Кате Kissing Heart цял ден се кикотя и усмихвам че комисарката при следващата любовна сцена между влюбените гълъбчета  може да се включи Joy то направо да се местят в Нетфликс тогава. JoySign Underage и ще снимат по хард сцени.  
В кръга на шегата ко ще й да се пръсне и не знам си какви още интриги да върти няма да се случи. Ешреф я отсвири в пиянската вечер и беше с акъла си и сърце не му даде да изневери на Нисан - Рюя. Отделно че се тръшкаше преди това в кръчмата с приятелите, че Сърцето не можело да Обича два пъти. Човека още не знае, че не е предал мечтата си и я е сбъднал. Heart Ох и това колко ли ще го проточат още ... Ако отидат в Будур по следите на миналото и двамата ей тогава не глупав ами не знам какъв ще е ако не се досети и му светне и шокира. Не че е такъв, ама не зависи от него. Снимката в рамка с двете сестрички  му е пред носа до него и не я забеляза, нито пък се оглеждаше и интересуваше в безбройните пъти и посещения. Сяда на дивана и това е или се карат и целуват, ревнуват и сдобряват и не вижда нищо друго, като в празна стая и след това си тръгва. Имат и спокойни разговори също с доверие.

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 18:28 от femmi2

# 508
От продукцията:

Кой откъде е: Smile https://www.instagram.com/p/DRpvCEhjpRp/?hl=bg

Тази вечер раздават Rose d'Or Awards в Лондон. Flowers Rose

# 509
Докато чакаме обаждане от Лондон Telephone Receiver Да докладвам уликите от Катар, които имаме благодарение на стилиста и фотографа:

На втората снимка е Националния музей на Катар, който е във формата на пустинна роза Nerd

--------------

И още 2 снимки от фотографа Емиркан, които съм пропуснала:

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 21:51 от super_katia

Общи условия

Активация на акаунт