🌿 Градината на Демет Йоздемир - Тема № 13 за обсъждане 🌿

• 36 558
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Тегаво ми върви епизодът на мен. Тези игрички между Ешреф и Нисан не са ми по вкуса. Пленяването на Фарук заема твърде много време, а е само третият от четата на Ешреф, който е попадал във вражески ръце. Неминуемо ще дойде ред и на Мюслюм, и на майка Хафизе Smirk Дано втората част на епизода е по-добре Kissing Smiling Eyes

# 646
# 647
Еее, ти пък, Фло, да не сме се разбързали занякъде Satisfied Би било твърде припряно да искаме нещо да се разкрие едва в 25 епиод Stuck Out Tongue Winking Eye

Истината е, че с двата фрага ни бяха разказали кажи-речи цялата серия. Емоционалният срив на Динчер ми изглеждаше като абсолютна кръпка. Не знам... нещо не могат да нацелят ваксата.

Фраг за 26 еп.

Нисан: - Колко време стана, Афра? Не исках да идвам тук, докато не намеря убиеца ти.
Кенан: - Сираците са неспокойни. Неутрализирахме бащите, но децата са на път да се разбунтуват, да знаеш.
Айтен: - Дойде моментът да си тръгна от тук. Довиждане.
Фарук: - Няма да свириш!
Кадир: - Какво ще правим?
Единият от сираците (така и не му научих името): - Може да вземем заем.
Кадир: - 50 млн. долара?
Мъж: - Лихварите дават пари, но срещу обезпечение.Например, хотела.
Кадир: - Ешреф-Мешреф, не може да се състезава с баща си вече.
Нисан: - Пусни ме! Нямаш си идея с кого се забърка. Няма да те оставят жив. С кого работиш? С Динчер ли?
Еркан: - Бях там, точно, както когато сестра ти умря.
Ешреф: - Нисан!

# 648
Нищо не се разкри в епизода освен че Нисан разбра че има проследяващо у- во не подслушващо благодарение на Чийдем. Има още време за никъде не бързаме Stuck Out Tongueтоест от продукцията и сценаристите щом и рейтинга го позволява.

Кате Hug като стрела си. Тенкю за превода. Имаме дежавю отново. Нисан е в опасност и е отвлечена от онзи тип и Ешреф ще е полудее, като ЗВЯР и ще е я спаси дори и с цената на живота си и после пак ще е под контрол.  Ох не знам как се живее така под това напрежение и ревност и подозрение. Но това са неговите методи и е решен да стигне докрай и разбере истината за информаторството  и предателството , което не понася и прощава. Няма да се учудя и да е сложил и някоя камера или бръмбар и в общият им дом, който купи и изненада и сега ще живеят заедно.

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 00:05 от femmi2

# 649
Фло, видеото на Рут, както винаги е на ниво Hands Clap

Феми, аз наистина имам дежавю - съдейки по лудия поглед на Нисан при схватката ѝ с Еркан и споменаването на смъртта на Афра - като нищо Нисан сама ще го убие, преди Ешреф да успее да дойде и да я спаси... няма да издавам от кой сериал е това, че както Leddel-чето го формулира - доста се попреписа от тази тетрадка... Да видим...

Иначе от посещението на гроба на Афра имаме рожденната ѝ дата и кончината ѝ (14.11.2001 - 17.09.2025). Няма да придиряме, че Динарското земетресение, в което загиват родителите им е на 1 октомври 1995 г....

# 650
Лудия поглед на Нисан е един път. Scream тук наистина има дежавю. Може и да сте прави че ще му види сметката преди да дойде Ешреф и въобще няма да му мисли. Нисан няма да има покои докато не открие убиецът на Афра и защо и как се е случило това. Ако след това не си поговорят наистина честно и открито с Ешреф без упреци вече не знам.... Да сложат картите на масата. Стига с тия игрички кой кого ще излъже. 

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 00:50 от femmi2

# 651
Преписване пада голямо. Pencil
Кате, къде е това "там"?
"Еркан: - Бях там, точно, както когато сестра ти умря."

# 652
  • София
С темпото с което развиват историята ,имаме щанс и внуците ни да я гледат-точно като,,Дързост и красота,,. Само не знам зрителите дали ще имат търпението и най вече рекламодателите.Поне покрай ареста на Фарук ,разбраха кой е ортака му за наркотиците и най вече ,че с химията ,могат да постигнат повече отколкото с куршумите.Имам чувството,че от това следене и контрол ,които Ешреф оказва на Нисан,освен страх ,ще последва и отдалечаване.Може би е време да направят филма динамичен откъм действия,разкрития ,а не от стрелба и подозрения.

# 653
Рейтингът на 25-ти епизод:

Преводът: https://playtube.tv/watch/%D0%BC%D0%B5%D1%87%D1%82%D0%B0%D1%82%D … 5cVDZF0fGbnG.html
Благодарим! Flowers Hibiscus

# 654
Leddel-че, последното ти изречение е Dart

Благодаря ти, Фло Hug Рейтингът е с 3 зелени стрелкички, което не променя моето лично усещане за тегавост на епизода Smirk Влачат се теми, нищо не се разкрива, само нови драми се трупат, повтарят се ситуации, дават се безцелни жестокости и убийства, любовната линия е тотално компрометирана, мафиотските въпроси също са много наивистично представени. Съжалявам, че всяка седмица повтарям едно и също, но просто коментирам това, което виждам... Промяната в арт екипа също започна да се усеща... новата къща, например... Спирам до тук, защото кризата в сектора е ужасяваща, но не мога да си кривя душата и на черното да казвам бяло Hands V

Това са резултатите на останалите сериали:
Скрит текст:

Понеже често цифричките са повод за недоволство у феновете (и аз не правя изключение), ще цитирам г-н Седат Дилавер: "Невъзможно е измерванията на Kantar Medya (част от Kantar Group Ltd. - международна компания за пазарни проучвания със седалище в Лондон, Англия.) да са „фалшиви“. Системата се проверява редовно от TİAK (турският Комитет за изследване на телевизионната аудитория), а ръководството на TİAK включва представители на всички големи телевизионни канали."

И в бонус още един коментар от него, по повод на едни награди от вчера: "В Турция системата за награди работи по следния начин: по-малките награди се дават на „който си направи труда да дойде“. Тези с по-голямо въздействие се определят от това, което структурата, стояща зад получателя, може да даде на органа, който я е присъдил. Освен наградите „Златна пеперуда“, няма други награди, които да се приемат насериозно. Дори и те имат определени правила при присъждането им."

И ключът към палатката:
GQ Türkiye = списание на Тюркоаз медия груп
ATV = канал на Тюркоаз медия груп

# 655
Всичко е обективно! Но зависи от влиянието и парите Sunglasses
За вярното измерване на рейтинга в Турция уж вече са взели по-сериозни мерки, след големия скандал през 2011 год.
Скрит текст:
Полицията задържа общо девет души в Анкара и Истанбул, част от основната пипълметрична агенция в Турция – AGB Nielsen, както и от други компании, свързвани с измерването на тв рейтинга в страната. Иззети са няколко дузини хард-дискове, мобилни телефони, както и много дигитални документи, уличаващи компаниите в измама.
Според разследващите органи строго секретният списък от над 2 500 семейства, включени в пипълметричната система на страната, е бил продаван на тв компании, занимаващи се с производство на турски сериали. Продуцентите са се свързвали с въпросните семейства, и са им предлагали успешно по 200 нови турски лири месечно, както и богат набор от подаръци, за да избират съответните канали чрез устройството в дома си във времето когато се излъчват определени сериали.
Това от своя страна е довело до забележимо изкривяване на резултатите от пипълметрията, с което рекламодателите и обществото са били подвеждани за гледаемостта на сериалите.
Сред сериалите с изкуствено напомпан рейтинг са заглавия като Fatmagül’ün Suçu Ne, Muhteşem Yüzyıl, Aşk-ı Memnu, Yaprak Dökümü, Adını Feriha Koydum, Ezel, Kavak Yelleri, Kuzey Güney, Bir İstanbul Masalı, Doktorlar, Karadağlar, Arka Sokaklar и Binbirgece.

Наградите си имат партньори, един пример:
Скрит текст:

# 656
Уви, положенето е такова не само в Турция... Тук веднага ми изплува сцената от "Между света и мен", когато Илкин и колегите ѝ аналогично "решаваха" кой да вземе наградата за мъж на годината Kissing Smiling Eyes

Иначе дали агенцията ще се казва Nielsen или Kantar, по-важното е че има хора, които са готови да манипулират данните и други, които им помагат срещу съответната сума. Каквото и да си говорим, накрая винаги става дума за едни пари Moneybag

Онзи смешният, който преразказва епизодите, пак се е изявил https://www.instagram.com/reel/DSGP5nKDHA4/ Демет и Гьокчем веднага са го харесали Joy

Иначе в епизода отново с гласа на сирачето Йомер намекват за предстоящи гадости >>> https://x.com/KanalD/status/1998853084370342179?s=20

„Нощи, изпълнени със съмнения държаха батко Ешреф буден през нощта... Кака Нисан, от друга страна, беше наясно с дълбокото подозрение, което батко Ешреф таеше към нея.“
„На пръв поглед може би си мислите, че тези мъчителни нощи са най-болезнените, но това бяха по-добрите им дни“.

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 13:11 от super_katia

# 657
Кате, това за машинациите около рейтингите не го знаех, доста интересно.
Не съм задълбавала до сега над тези неща, но откакто ви следя научих доста.
Не съм гледала още епизода, но така като ви чета че отново няма кой знае какво развитие...🙄
Продължават явно да разчитат на популярността на актьорите, на това че техните фенове няма да спрат да гледат.

Leddel-че, напълно съгласна с целия ти коментар, особено с последното изречение.Даже ще те цитирам, понеже обобщава според мен целия сериал до тук.
"Може би е време да направят филма динамичен откъм действия,разкрития ,а не от стрелба и подозрения."

Кате,нещо не ми отваря линка на този, който преразказва епизодите, но ми е много любопитно кой е, тъй като и аз следя един много интересен.🙂
Скрит текст:

Много ми харесва тази визия, въпреки че всичко й отива... Дори когато я обличат в странни дрехи, тя пак изглежда страхотно.🫶

# 658
От сложния свят на The Walt Disney:
Най-любимият турски сериал на  Катето "Dünyayla Benim Aramda" е вдъхновението за новия "Bize Bi’şey Olmaz", продуцент MF Yapım, сценарист Pınar Bulut, режисьор Neslihan Yeşilyurt, с Mert Ramazan Demir и Miray Daner  /според някакъв директор за Турция/.
А ни бяха обещали втори сезон.

# 659
Flo, сипвай ти сол в раната Sob Всичко беше готово и в последния момент... още ме е яд, като се сетя Triumph Нищо чудно Пънар Булут само да е преработила сценария за втория сезон. Демет беше казала, че темата ще е отново за връзките, но погледнати от друг ъгъл Rolling Eyes Както и да е, не било писано явно... успех на Мирай и Мерт Flowers Four Leaf Clover

bebè ∞, благодаря ти, редактирах си линка и сега вече би трябвало да работи. Да, за същия човек говорим - Али Мерт Йерликая Smile Много се вживява в преразказа Sunglasses Аз само пригласям на кикотенето зад кадър Animal See No Evil

Тези не ги знам кои са Nerd

Общи условия

Активация на акаунт