💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 8💛

• 4 010
  • 211
  •   1
Отговори
# 105
Направо ще пусна една сълза, благородно завиждам на майките на всеящни деца. Моето пак не си яде обяда от кухнята. Нищо не меря вече аз, всичко на око. Днес закусва бъркани яйца със спанак и сирене. То иначе не мога да й пробутам зеленчуци.

# 106
Green Arrow имала ли е скоро ваксини? Някои от тях мн влияят на чревния тракт. Не съм против ваксините, просто съм чувала, че влияят така.

Форест, нищо не меря вече. Гледам да е качествена храна пък колко ще изяде е нейна си работа. Сега напр бяхме на почивка и яде в хотела баница. Ами сууупер солена беше и няма какво да направя. Просто ще гледам да не яде нищо солено следв дни за да компенсира и тва е.
Иначе тя на вечеря яде кюфтета почти вс вечер защото друго не желае .. кво да ѝ меря протеина, явно е много😅

# 107
Грийн, под някаква форма даваш ли овесени ядки? Тазектан е добре, но имай предвид, че и овесените, също като него "олигавяват" червата. Аз правя овесени ядки с вода и прясно мляко. Слагам банан, за да е сладко и така ги ядем, понякога  и мааааалко медец капвам.
Бих дала и кисело млекце с надробени бебешки (не сладки) бисквити. Освен пробиотикът, който ще регулира - в случаят, ти даваш ентерол.

Аз не меря нищо, давам на око и колкото идяде 🙂

Ако покаже, езичето нахилена и избутвайки храната, най-много още 3-4 лъжички ще хапне. 🤭

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 20:22 от КремонаЛиза

# 108
Лина, не, няма поставена скоро ваксина. Даже заради тези изпълнения за пореден месец отлагаме тази с/у морбили. Кремона, давам овесени ядки с масло и котидж, както и с кисело мляко, канела и мед. Ако реши изобщо да ги яде, де. Два дни отказва да се храни. Като види лъжичка, се дърпа и прави едни забавни физиономии на отвращение, без дори да е опитала - ще кажеш, че ѝ даваш нещо ужасно.

И аз много отдавна нищо не меря. Давам на око, даже прекалявам сигурно. Особено с количеството котижд и крема сирене. Но моята е злояда и я останям да яде каквото иска.

# 109
Грийн, пробвала ли си да и дадеш да яде сама? Моята и давам чисто кисело мляко да яде с бебешка лъжица с широка дръжка. Доста добре се справя и си хапва повече. Покрай това и аз дохранвам с друга оъжица. Цапа ама няма как.

# 110
Как правите овесените ядки? Купила съм финно смлени, ама не съм отворила още пакета. Мисля да ги включа като разнообразие за закуската. Да ги накисна във вода или прясно мляко от вечерта? Колко на колко като количество? И после слагам само плодчета сутринта.

# 111
Моето дете не харесва овесени ядки в десертите към държавната кухня. Аз лично ги обичам с прясно мляко и мед, слагам ги и в мъфини, но по време на бременността бях с гестационен диабет и овесените ядки яко ми вдигаха кръвната захар, после четох че не са особено полезни, заради това им свойство, казвам го защото някои от вас не дават захар на децата си. Купувам само био овесени ядки от Лидл и Дм.

И аз нищо не меря, защото ми е и второ. Яде всичко от нашата храна, което харесва, не давам морски дарове и сушени или пушени неща. На мен ми писна в неяденето. Бяхме на почивка в края на септември и масово всичките деца вечеряха на устройства от германчета до англичанчета и просто и аз пускам песнички 2-3-4 макс 10 минути на обяд и вечеря и така яде, ако сме навън може да мине половината порция и без това.  Ама толкова много ми писна, че просто имам нужда от мир. Надявам се да не го увредя много Wink

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 20:19 от Анника

# 112
Аз правя овесените ядки по този начин - накисвам в прясно мляко за няколко часа (ако са фини може и 3ч да са достатъчни, ако са едри обаче поне 4-5) - стои в хладилника. Те си набъбват така че 1/3 купичка някъде. След като се накиснат, намачквам банан и добавям боровинки, имаме си диви замразени. Ако е за мен, слагам и натрошени какаови зърна, за детето не. Става невероятно вкусно, но да, сигурна съм, че праща кръвната захар в небето. Все пак ако човек не е с ИР, не е проблем да се хапва 1-2 пъти седмично.

Нищо не меря, давам колкото преценя и колкото детето пожелае. Общо взето яде от нашата храна, поръчвам 2-3 в седмицата частна кухня. Чакаме другия месец общинската кухня, дано да не е тотал щета.

# 113
Овесените ядки ги правя като ги затопля в прясно мляко и вода. При завиране, намалям "огъня" и ги оставал още няколко минути. Бързо омекват. Бананчето го режа на четвъртинки, после на вертикала и на диагонали. За да е що годе с еднакъв размер с ядките, с едни вилици "махачквам", няколко пъти. Моите овесени ядки са цели, не фини.

Анника, благодаря за информацията за ядките и повишаването на захарта! Не знаех! Аз лично ги харесвам повече, без мед само с банан за да се подсладят.

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 22:24 от КремонаЛиза

# 114
И аз овесените ядки ги варя в прясно мляко и след това добавям плодове. Другия начин по който ги давам е от вечерта накиснати в кисело мляко и добавям пак плод или пюре. А също ги добавям и към плодови мъфини(правила съм с банан, боровинки и тиква) или соленки. Малката ги харесва и всеки ден присъстват в менюто й.

# 115
Много е готино, да се смесят чия с овесени ядки, прясно мляко, мед и филирани бадеми. Една нощ в хладилник и на сутринта със замразени вишни или боровинки е нещо прекрасно! Ако имате пресни плодове, още по-добре (:

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 22:25 от КремонаЛиза

# 116
Фрезия, да, може да се храни и сама, оставям я сама да посяга към посудата, но пак не иска. Постижение е, че одеве яде овесени ядки. Бях ги направила така: сварявам ги във вода и този път добавих мед и канела. Иначе за закуска обикновено ги варя, слагам масло и на сутринта добавям котидж. Ако ще са с кисело мляко, от вечерта ги кисна, заедно с банан и канела.  Да, вдигат много захарта, но май бяха богати и на желязо.

Да се отчета - захраних с фастък под формата на тахан и сега останаха орех и лешник, но не мисля, че с тях ще имам пробрем щом с фъстъка нямам.

# 117
Ако ги давам на закуска овесените ядки гледам да са солени, варя ги и добавям масло и сирене. Общо взето гледам за закуска да бъде нещо солено, достатъчно след това за междинки яде плодове (напоследък отказва всичко де, освен банан 🤷🏻) и сладки неща под формата на бисквити уж без захар, бебешки барчета, мъфини с банан и фурми (много ги обича) или домашни бисквити с плодове.

# 118
Може ли рецептата за мъфините с банан и фурми? Не ми се отдават тези неща на мен и като пробвам нещо от нета все ми става глетаво.
Днес пробвах онзи кус кус от леща и нахут, но го преварих и сега е на каша. И с юфката все така ми се получава. 🤣

# 119
Аз този кускус и юфката - слагам водата, изсипвам едно от двете, отивам да си мия зъбите, сменям памперса и са готови. Около 5/6 минутки със завирането на водата.

Общи условия

Активация на акаунт