💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 8💛

• 4 014
  • 211
  •   1
Отговори
# 90
Аз от както беше на 9-10 месечна не давам АМ ако не иска да си яде храната. Ако през деня давам АМ ще го иска и очаква да бала си🤣 и ще очаква да го имам в себе докато сме навън…
Аз забелязвам, че напоследък не си иска обяда, какъвто и да е. Закусва, има междинни хапвания, но обяд тип манджичка не иска. След това вечеря. Особено ако са кюфтета или някакво месо направо изяжда кажи речи колкото мен😅

Кремона - кефи ме нагласата ти🤘🏻

# 91
О, аз през деня отдавна не давам мляко. Ако не си изяде яденето, неин проблем. Не дохранвам. Само 120 мл преди лягане пие и не знам кога е удачно да го спра. Все ми се струва, че не си е хапнала добре.
За гърне - мноооого сме далече. Може би и аз пролет/лято ще се мъча да махам памперса.

# 92
И аз ще процедирам като Кремона с гърнето - когато детето е узряло за това, тогава! Едва ли ще започнем преди лято 2026. Начела и наслушала съм се на истории, в които майки се мъчат безуспешно да махат памперс на деца, които не са готови, с цената на много нерви, стрес и о**ана къща. Едно време, когато ние сме били деца, наистина масово сме били научавани много по-рано от сега, но не е имало памперси. Ако трябваше всеки ден да пера (при много семейства някога на ръка!) мръсни платнени пелени - мотивацията ми щеше да е съвсем друга. Най-вероятно на детето също - едновремешните пелени със сигурност не са им били комфортни. Аз например съм била непрекъснато подсечена..

Само ме дразнят свекърите ми, които непрекъснато мелят “Не сте ли почнали да го слагате на гърне??Крайно време е!”. Онзи ден им отговорих, че ще им го оставя те да го приучат. Нямаше отговор 😄

# 93
И аз ще изчакам да мине зимата и евентуално напролет ще я пробвам. Тя и сега показва много знаци, че е готова. Събужда се суха от сън, носи си гърнето като и се ака, хваща се за памперса като се изпишка. Направо не ми се вярва колко много разбира.

# 94
Момичета, преди малко прибрах патъците от куриера. Страааа'ооотни саа! 😍

И модерни... пише някакви еко и био работи 😅

22 номер са, станаха й точно както трябва - с разстояние отпред. Значи не е с плавник, а около 21½, само дето я жалех, че много модели обукви няма да й станат, като стане мацка! 😆

# 95
Споко, аз съм 42 и има модели за мен. Пазаруването от чужбина не е толкова недостъпно. А и често са по- на оферта от 38 номер 😂

# 96
И аз ще изчакам да мине зимата и евентуално напролет ще я пробвам. Тя и сега показва много знаци, че е готова. Събужда се суха от сън, носи си гърнето като и се ака, хваща се за памперса като се изпишка. Направо не ми се вярва колко много разбира.
Ехее, браво. Ти от кога беше започнала с гърнето?
Аз на много места попаднах на информация, че към 18 месец било подходящо за приучаване, ама баш си се пада зимата.

# 97
Изобщо не бързам с гърне, рано е.
Няма признаци още.
На лято.
Солен кекс
2ч.ч брашно
1ч.ч кис мляко
1ч.л сода
1яйце
Сол 1/3 чаша олио (слагам по-малко)
Другата
3 яйца
200мл пр мляко
1/2 ч ч олио
250гр брашно
1 п бакпулвер
Сирене/шунка/кашкавал

# 98
Ехее, браво. Ти от кога беше започнала с гърнето?
Аз на много места попаднах на информация, че към 18 месец било подходящо за приучаване, ама баш си се пада зимата.
Почнах още на 10-11 месеца да я слагам, но не съм много редовна. Колкото да знае за какво е и като стане време да маха памперса да не ми е зор. В началото слагах по 1-2 пъти с идея да зачестя ама май пак само толкова я слагам 😂

Кремона, много ме кефят обувките 😍

# 99
Ние започнахме от рано с гърнето, защото често имаше запек и това реши проблема. Към 7-8 месец някъде всеки ден след обяда я слагах. Вече си казва, когато има ако и носи гърнето от банята. Не е акала в памперса не помня от кога. Просто й стана навик. За изцяло премахване на памперса мисля да е на пролет или лято, тъй като още мисля е рано. Ще ви пусна една рецепта за соленки тип “добруджанки”. Много е сполучлива. Аз понякога си я правя в моя вариация и слагам по-малко брашно, за да са по-меки.

# 100
Добруджанките и аз ги правя, много са на почит вкъщи 🤩

# 101
Момичета пазете се, че има гаден вирус с висока температура, повръщане и болки в корема.
Вчера единия повръща, а другия взел парфюм и го облиза. Каката седи отстрани и се смее. Като цирк бяхме.

# 102
Ние преди десетина дни бяхме всички болни и сега отново само детето и баща й, но е само хрема без температура. Давам хомеопатия, биозин и почиствам нослето до колкото е възможно, че е голяма борба 😀 Като гледам всички около нас изкараха някакъв вирус, че и нас не ни подмина.. Та да пазете се  🍀

# 103
  • София
Да оздравявате бързо!

Аз се отказах да напъвам детето за гърне. Реве, дърпа се, не е готов. По-натам пак ще пробвам, малко да го забрави.

Иначе и аз голям зор с това готвене на закуски. То като цяло детето е постоянно гладно и се чудя какво да го правя. Най си иска бисквитки и банани за гризкане. Иначе нищо не отказва. На държавна кухня сме и нищо не е върнал. Проблемът е, че са малки порциите и все е гладен. Давам плодче, хляб, бисквити, сварени зеленчуци - не всичко това наведнъж хахахах

Иначе за филийките с кайма/кашкавал - мерите ли все още грамажи на протеина? Аз съм още филмирана, а искам да се отпусна. Сиренето още го меря да е около 40 грама 👀

# 104
Момичета, ние пак сме във филма. Щерката е с по-чести изхождания с кашава консистенция и светло зелен цвят (съжалявам за описанията), за което лекарката изписа Ентерол и евентуално Тазектан. Не свързвам изхожданията с никаква храна иначе. Два дни предимно вечер и през нощта я усещам, че е със субфебрилна температура. Като цяло е активна, но от вчера отказва храна, различна от АМ. Дори солети, крекери, които обича - не иска. И постоянно мрънка (направо мучи като крава, хах) и пуска слюнка. Възможно ли е да никнат зъби, че заради това да е толкова кисела и да не иска да яде? Тя има почти всички зъби налични. А и да допълня - 2 нощи неспокоен сън, с хленчене през нощта, с въртене. Писнало ми е от нейните диарии, честно ви казвам. Какво да давам като превантивна мярка или като лечение? Давам Линекс също така. Отворена съм за всякакви препоръки, защото вече полудявам.

Общи условия

Активация на акаунт