💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 8💛

• 4 109
  • 220
  •   2
Отговори
# 75
И аз кус куса го спрях че ми залепва по прахосмукачката. Минаха основно на кексове и баници, за да ядат сами и с най-малко щети. 😂
Принцеси с яйце и сирене или с кайма също им правя, омлет, палачинки със сирене.

# 76
Някой има ли сполучлива рецепта за солен кекс, ако може да сподели.

Ние проблем с чистенето нямаме, живия ни робот (кучето) само чака малкия да седне на столчето и дебне отдолу. А като хапва нещо междинно върви след него из апартамента. 😅

# 77
Аз не мога да правя кекс, даже преди година хвърлих формата, все не се изпича, а имам хубава фурна, минах на мъфини, сладки и солени... винаги стават топ.. има страхотни рецепти в сайта "супичка".

# 78
Аз кексове не правя, но съм пробвала и ми става сполучлив само по рецептата на майка. 🤣
За "супичка" обаче мога да кажа, че рецептите, които съм правила от там са били все сполучливи, така че вероятно и за мъфини ще са добри.
Пък кус-кус хич не го чакам да изстине, слагам малко в купичката, да се разтвори маслото, сиренето като сложа се темперира и другата част я мия в една цедка с хладка вода и веднага става ок за ядене.
Но качамак като правя и ако е по-топъл още и духам, и бъркам, и беба и тя се опитва да духа. 😂
Вие как сте със зеле, боб, леща?  Моето не ще да го яде това нещо и толкоз...

# 79
Кус-куса и мен ме влудява като вземе да го хвърля. Взимам един от ДМ и той е много ситен. Взимам пак от ДМ един, който от леща и нахут. Повече май го харесва.
Яде зеле, боб, леща като има в менюто на кухнята, а това е често.

# 80
Аз взимам обикновен, но виж това е идея да яде и леща и нахут, ще го проверя в ДМ. Иначе взех някакви макарони от леща, но още не съм стигнала до тях. При нас кус-куса е на почит и не се хвърля толкова. Най-мразя мюслите, че тях и кучето не ги яде, а после трябва да чистя лепкави петна.

# 81
Солен кекс правя по рецепта от “Кухнята на Бени”. Много хубави рецепти има, фенка съм и.
Ни леща, ни боб, ни зеле не ядат децата. Нито готвени от мен, нито от кухнята. Аз като дете много обичах леща. Претенции 😁

# 82
Момичета, забравих да питам, някоя от вас дали (смята да)ползва тренировъчни гащички? Дали има смисъл, ако някои има наблюдения да каже.

# 83
Аз не мога да правя кекс, даже преди година хвърлих формата, все не се изпича, а имам хубава фурна, минах на мъфини, сладки и солени... винаги стават топ.. има страхотни рецепти в сайта "супичка".
И аз така бях, обаче се оказа, че "спираш да прибавяш брашно, чак тогава, когато течността започне "да пише" при вадене на бъркалките". И стана! ☺️
Момичета, забравих да питам, някоя от вас дали (смята да)ползва тренировъчни гащички? Дали има смисъл, ако някои има наблюдения да каже.
При нас беше провал, детето все се мокреше и отиваше новият тоалет за смяна, остави и дупенето да го преобличаш из улиците, защото то вече не е така малко да е лесно в количката, пък ако изобщо си с нея... и ако е само пишо. 🤦🏻‍♀️ Вторият път не бях упорита и опитах няколко пъти. Сега третия изобщо няма да пробвам.
П. С. Ако става дума за такива?
--->

# 84

Не мисля да ползвам, взела съм памперс гащи, за да ми е по - лесно да го слагам на гърнето през деня, но все пак да си е с памперс. Ако сте по - напред с гърнето може да са ви полезни, ако стане инцидент да не потече ......

# 85
А, на никъде не сме с гърнето, но уж по рекламите им помагат с това. Детето като се чувства мокро не му е приятно и уж по-бързо се научавало да ползва гърне. А дрехите уж оставали сухи, но явно не е сигурна тая работа. А и тя моята си е и непукист, хич не й пречи, така че, най-много да взема някакви за вкъщи само. Напоследък я оставям за по малко без памперс, но пиша където свари, хич не се старае дори да е близо до гърнето.

# 86
До под кривата круша сме с това гърне

Четох че може да сложиш гащи и върху тях памперса за да може хем да им е мокро, хем да не е по пода

# 87
И аз съм до никъде с гърнето.

Моята зеле, боб и леща яде рядко - само ако ги има в храната от частната кухня (купувам от Ян Бибиян от Фантастико) и само ако е в настроение въобще да се храни. Напоседък е такава претенция, че не мога да ви опиша - бута лъжицата, без дори да е опитала веднъж. Мръщи се, дърпа се. Понякога отказва да яде и по принцип любимите си храни. Съотвено - давам АМ и през нощта се събужда гладна. Мои манжди не яде. Лудница.

# 88
Като решите, че е време да махате памперса, купувате 20 чифта гащи и 20 клинчета, възможно най-евтини. И се перат всеки ден. Стигат точно 😂

# 89
Аз изобщо нямам намерение, скоро да правя каквото и да било с гърнето. 🙂
Казвам ви честно. Нямам бърза работа, няма да натискам детето. Искам на всички да ни е готино и максимално да се кефя на майчинството! Има време за всичко! ☺️
А и памперс се маха пред пролет, иначе честичко се разсополивяват. Постояло босо, мокро, често плакнато, често преобличано... за този филм, ще изчакам детето да "озрее", за да има максимална полза от усилията ми. 🙂

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 07:01 от КремонаЛиза

Общи условия

Активация на акаунт