💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 8💛

• 8 750
  • 451
  •   1
Отговори
# 60
Къде я води на куклен театър? Аз изобщо не мисля, че ще изкара и 10 минути. Такива събития все си мислех, че поне след 2 г.

# 61
В кукленият, на Гурко. Има няколко пиеси за 0-3г

# 62
Момичета, вашите мъници бъркат ли се с различните методи на пиене. Моята като пие от чаша е ок, ама ако й дам пак шишето със сламката и го надига нагоре, после следва истерия, че не пуска вода. Чудя се да махам ли шишето със сламката.
Ами АМ от какво давате? Аз давам още с биберон, ама не знам докога е ок?

# 63
Бърка 2те шишета, да. Едното е да надигне, а другото е с онези поплавъци, като тежест на сламките и независимо лежи ли, или е на една страна, може да пие, заради "тежестта" в края на сламката, която кара сламката да следва водата.. Ето го:

# 64
Ееехее не бях срещала тези с тежест. Идеално ще ми е. Давам от сламка и мляко от биберон. По някога пие от чаша.

Баткото откара два сезона с Адидас и не мръднаха, бяха му и удобни. За бебешки не ги харесвам, защото са твърди.
Винаги се налага на всички едновременно да купя обувки 🤑 Дъщеря ми е много трудна, дай й лъскаво и ярко , става цирк в магазина. Много често от кварталния магазин за обувки ходя, има сполучливи модели, а и ми спестява пари.

# 65
Не съм давала от чаша. Точно си мислех, дали не трябва да я включа. Нещо ми отказва да пие вода последно време. Пие едва, едва. Изхожда се по вендъж на ден. Пие още мляко вечер и се чудя до кога така. Понякога не си яде вечерята и по-късно почва да мрънка, та ме притенсява да й спра млякото да не би да се събуди гладна през нощта или пък сутрин като стане и да реве да яде. Защото сега сутрините са ок, понякога се излежаваме 10 минутки, ако й правя нещо на момента (отнема още 10 минутки) и докато изстине… реално стои половин час будна и гладна без да протестира.

# 66
Каква сензорна кутия имате? Звучи интересно?

Днес пробвах да я заведа на куклен театър. Ами върховно беше! Седя в захлас и беше много впечатлена. По принцип е много подвижно тичащо и скачащо дете и се чудех как ще издържи 30мин, но беше направо хипнотизирана🤩

Точно днес ги гледах тези театри и се замислих дали да не го заведа. Гледах, че имат утре и вдругиден, ще видя как ще е със ставането и може да го заведа Simple Smile.

Кутията е такава:

За сега съм му я пълнила с подръчни неща - леща, овесени ядки, зрънчо, ориз, макарони 😅. Много се занимава.

# 67
Страхувам се да дам дребни неща още за игра и да я оставя без надзор, не че не рови в легото на брат си, но все пак... От месеци слагам разни предмети в торбичка с цип и давам тях, сигурно в купа ще е и още по-готино. Цената на кутията е ''уау'' Simple Smile . С баткото съм използвала просто пластмасови кутии за игра или храна и съм ги пълнила с боб, леща, клечки за уши, капачки и т.н. и да ги прехвърля от една в друга, но може би беше на 2 години вече.

# 68
Аз все още давам АМ през бебешко шише с биберон. Давам го 2 или 3 пъти на ден, като понякога един от тези случаи е вид дохранване, когато не е яла почти нищо. От 2 седмици започна пак да се буди нощем да яде, та и тогава отнася 90 мл. А бях ги намалила на 30 мл. Disappointed Днес се събуди в 06:20 и не искаше закуската, която бях приготвила, а почти веднага се размрънка за АМ.

Ваня, какви бързи закуски правиш на момента? Аз все от предната вечер приготвям, ама вече се изчерпах откъм идеи и разнообразие. За утре мисля кускус с котидж сирене.

Сензорната кутия звучи интересно, но не бих рискувала да давам малки неща, които да пипа. Много е бърза в ръцете и сигурно няма да успея да извадя от устата ѝ каквото е погълнала. Вече все по-рядко се заиграва и все по-малко обръща внимание на играчките си. Обича музикални и движещи се играчки, сортери (дори сама сортира дрехите) и май това е. Всичко друго е интересно за не повече от 5 мин.

# 69
Кус-кус с масло и извара (идея за котиджа, имам в хладилник), домашна юфка с масло и сирене. Кисело мляко с бисквити и плод правя от вечерта. Това ми е най-лесно, защото е от вечерта. Други идеи за нещо от вечерта да приготвя? Първите две веднага слагам да се варят докато сменя памперс и мина аз през банята. Малко трябва да изчака после да изстинат, за това киселото мляко с бисквитите ми е най-удобно. Палачинки съм давала, ако сме си правили предния ден. Сутринта не съм правила веднага след сън. Мюсли с топла вода разтворено и плод понякога съм правила. Взела съм царевична полента (грис ли е по старому 😂), но все забравям да направя. Ииии това са ми идеите. Трябва и аз да разнообразя. Баница не съм правила скоро, но и тя трябва да е от вечерта приготвена. Много ми е трудно със закуските и на мен. Като тръгне на ясла и спрем кухнята, ще трябва да мисля и подходящи неща за вечеря. За това обмисляме да си купим еър фраер за по-бързо и здравословно.

# 70
И аз търся идеи за закуска. Тези, които въртя в момента са кисело мляко с овес и плод, кисело мляко с бисквити и плод, мъфини с банан и боровинки, кус кус, попара, плодова каша с прясно мляко. Май са това 😀 И нещо извън темата. Ако някой си търси спален чувал в SHEIN има страхотни. Този специално е със свалящи ръкави и материята е супер 100% памук. За втори път вземам чувалче от там и съм очарована. До преди това съм ползвала на Angelbaby, но тези не отстъпват по нищо.

# 71
За закуска:
1. бъркани яйца със сирене/извара
2. омлет (общо взето с каквото има)
3. овесени ядки (накиснати предишната вечер в прясно мляко) с банан и боровинки
4. палачинки
5. юфка с масло и сирене
6. баница
7. принцеси

Най-често обаче яде филия домашен хляб с масло и кашкавал, и/или каквото още има - варени яйца, лютеница без захар, сирене, шунка (купуваме от проверено място).

От Shein каквото съм взимала като текстил, си беше доста ниско качеството. Аз купувам чувалчета на Angel Baby втора ръка. За 30 лв съм взимала много запазени, почти без следи от употреба, а с повече следене на обяви се намират и чисто нови за 40 лв.

# 72
И ние въртим закуските - попара, кускус, булгур, царевичен грис (за сутринта с масло и сирене и другата половина за следобед с банан и круша ( понякога и с фурма, много го обича) , юфка, елда, банан с кисело мляко и авокадо, палачинки, палачинки с ябълка, мъфини, баница.

За кутията имаше коментар относно дребните неща, ами да дребни са, но аз не го оставям без надзор (въпреки, че той много рядко слага нещо в устата, от бебе си е такъв). Идеята е да се занимава с нещо, а и те развиват много фината моторика и са много полезни. Така или иначе рядко се заиграва сам и с другите играчки, все трябва да съм при него, но с тях не изкарва повече от 5 мин 😅. И пак казвам много зависи какво сложите в кутията, аз например сложих  снакс, леща, овесени ядки, макарони 😅 и мога да кажа, че въпреки, че е ял от този снакс по принцип, от кутията не сложи в устата си нито едно 🤷🏻.
Като цяло само давам идеи ние с какво се занимаваме, всеки сам си преценява дали е подходящо за тях Simple Smile

# 73
Най-често правя бананови палачинки /гофрети сутрин. Стават за 10-15 мин и остава и за следобедна. Юфка, кускус също  и запечена филийка с кашкавал.

Мин седмица направих дупка в капака една кутия от АМ и там си пуска едни магнити дървени фигурки. Много се забавлява с това. все още лапа неща и не смея да са дребни, но тази сензорна кутия е яка и ще пробвам по някое време

# 74
Само мен ли кус куса ме изнервя. После е навсякъде. Давам му сам да се храни. Вече само макарони, че по-лесно се чистят.
Често му приготвям сутрин, докато оправям другите за градина и училище.
Филийка с яйце и сирене, макарони, баница, филийка с кашкавал, кисело мляко с овесена каша и плод, кекс със сирене или ябълки, днес ще правя кифлички хем да сложа на каката за училище. Попара не съм давала от бебе, заради консистенцията вече няма да я хареса 😃
Често яде едно и също, като си хареса нещо.

Общи условия

Активация на акаунт