💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 8💛

• 3 972
  • 211
  •   2
Отговори
# 195
И при нас миенето на зъби е война, обаче вече 2 кътника избиха изцяло и ако не ги мием не знам дали няма от 3 годишна да обикаля по зъболекари... При баткото ги мием от 6 месечна възраст без протести, но толкова кариеси имаше доскоро, че още не съм преживяла този ужасен етап от живота си, а до късна възраст не знаеше какво е сладко...

# 196
С големите използвах един силиконов накрайник, слагаш го на пръста си. Бързо свикнаха и преминах на четка.

# 197
Може ли от зъби да има задна хрема?
Ужасен ден. Спа 1 час на обяд. Съответно вечерта клепна бързо. Спа половин час и край. Свежарка. Направи все едни две дремки. Заспа ей сега. Тотално изморена съм. Мрън!

# 198
Не мога да кажа за задната хрема, нямам идея. Но като имат някакво неразположение съня е… мишмаш😤

# 199
До сега не е било толкова зле… очертава се същата история 😩

# 200
Ваня, как беше съня? И болна ли е?

Аз оня ден се замислих, че откакто проходи и махнахме бибата ( случи се в рамките на 15/20дни през юли) съня ни е ад. От август насам имаме 5нощи макс без събуждания. А говорим за дете, което заспиваше само , дори сама в стаята, спеше по учебник и тн. Какво станА, защо стана… обаче сенките вече да ми огромни, вечно изтощена и нервна съм.
Сега сме закърпили на 1 будене към 1:30ч и съм кажи речи благодарна

# 201
Пак заспа трудно. Будеше се малко и от 3/4 сутринта спа непробудно до 8. Обаче пък едва изкара до обяд днес и се нахрани с голямо мрънкане. После я оставих да спи два часа и половина, но имаше едно доприспиване. Проблема е, че като се изкашля и се буди. От там и спането е мъка. Не съм я водила на лекар, но има яко лиги и ръцете са й в устата, та ще е от зъбите. С това недоспиване и настроението й е ужасно…

# 202
Тъкмо щях да питам дали не чакате някой зъб и видях, че си предположила същото.
При нас явно снощи е прорязал последния кучешки  Цяла нощ спа стисната в мен, а миналата седмица изкара общо взето на солети и бисквити и някое кремче от кухнята, съответно нощем ядене на АМ на 3 часа. Мен ме спасява единствено, ако легна с нея. Снощи съм заспала към 20:20ч с нея и изкарвам деня прилично. Надявам се до няколко дни да се нормализират нещата с нощното хранене. Беше махнала яденето в 3ч. Ядеше между 23 и 24ч последно и след това направо закуска с нормална храна като стане.
Дано сега да има.малко почивка до последните 4 кътника. Като се замисля, че първите и 2 зъба избиха на 6м и половина, след няколко дни прави 1,6г. и вече има 16 зъба ми се вижда, че галям зор сме минали.

# 203
И при нея май излиза един кучешки. До сега не сме имали кой знае каква драма със зъбите. Със сигурност има 12 зъба. За другите трябва да огледам добре.

# 204
12, 16 зъба,а аз само се плаша за тези зъби, а все няма(5 броя само). Преди около седмица вдигна температура за 1 ден, казах си - зъби... Следващия ден - диария. Самодиагностицирах я с някакъв стомашен вирус. Вече си е пак запеченка де, то тя с голямата нужда средно положение няма. Вчера беше доста изморена, защото ходихме на гости на баба й, а там не може да спи добре и спа от 19 до 7. Цяло чудо.
Вашите деца могат ли да спят, когато са у бабите? Много й е интересно на моята, и съня, когато не сме у нас е кошмар, Съответно аз съм супер изморена да се занимавам с кривотии.

# 205
Ние не ходим много често на чуждо място и не мога да кажа за съня. То, както се вижда, и вкъщи е зле някои дни. Сега спи добре, но беше голямо мрънкане последния час преди лягане. Видя ми се, че е пробил единия кучешки зъб, но като й кажа да й видя зъбките и стиска устата 😃

# 206
Моята си стиска устата когато още я боли, иначе показва зъбите без проблем.
Ние нямаме баби, за съжаление. Почивните дни сме на къщата ни в планината и разбутваме режима - спи в колата, там я спи, я не, спи по различно време от обичайното, вечер заспива по-късно от обичайното

# 207
При нас последният път при ходенето при баба и дядо му, си спа по-добре отколкото вкъщи 😅, направи си по 12ч нощен сън двете вечери, а на следващия ден вкъщи айде пак около 10ч. Но го отдавам на това, че просто ги редува, и тук има нощи си спи повече, други по-малко.

# 208
Той 5 Мин не може при баба си 😃 а аз се каня да изляза за нова година без деца 😅
Навсякъде спи еднакво, но на село също е свикнал и не му е чуждо.
Когато го боли казва "Гън, гън". Когато пипа фурната му казвам "гъх, пари" и той направи асоциация с болката. И сега си казва, а аз се чудя къде го боли..
Зъби не са излизали от 4 месеца, тогава избиха наведнъж 5 и това е.

# 209
Момичета, вашите зверчета колко често пишкат? Чудя се моя звяр дали не пишка прекалено често. Понякога пишка малко и след малко пишка още, доизпишква се един вид. Дали е нормално?
Също и да питам как и кога смятате да махате залъгалките? Йоана вечер без залъгалката не знам как ще вирее. Аз уж чакам поне да избият повече зъби, но не знам дали е правилно и после да стане още по-трудно. То ми се вижда направо невъзможно за момента. Срещам противоречия - някъде се твърди, че периода до 2г. макс ставало по-лесно, на други места пише, че след втората година почват да разбират повече и с обяснения става. Не знам как и кога да започна с опитите.

Общи условия

Активация на акаунт