💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 8💛

• 9 246
  • 459
  •   1
Отговори
# 255
И нашите деца са с голяма разлика. Винаги съм искала породени, за да минава всичко наведнъж, но така се случи, че не стана точно така. После тръгнах на нова работа и айде да мине време, че какво ще си кажат - дойде и забременя, айде това , айде онова, докато се реша се оказа, че да забременееш на 30 + и 20 + разликата е от тук до космоса и обратно. Няколко години чакане да стане от самосебе си, после лекари, откриване и решаване на проблема (при мен беше) и най - после се случи чудото. Сърцето наистина става много по - пълно с любов и с всяко следващо дете е по и по - пълно. Аз лично потребности да си правя разходки в други държави или където и да е нямам. Та всичко си е и до възприятия и приоритети. И като цяло не ми пречи да сме по почивки и екскурзии с децата, винаги съм смятала, че и децата са хора и те заслужават разнообразие, не да ги запокитя на някоя баба и да си гледам кефа седмица примерно. Някак егоистично ми се види. Най - много съжалявам, че толкова чаках докато започнем опити за второ, въпреки, че винаги съм искала повече деца и не се усетих как просто си отлетяха годините. Сигурно си го знаете, но да ви го кажа и аз - времето наистина е безмилостно, докато мигнеш и почнат да ти отстъпват място по автобусите Grinning А дали ще са близки или не две, три или пет деца зависи от много фактори, не само в семейството, но и в последствие как се развие живота им. Като малки е нормално и ревност и караници и сбиваници да има. Весело да е.

forest_girl и аз приспивах дълго сина ми на ръце, може би от 2 - 3 месеца започнах да го слагам в леглото до мен и така малко по малко свикна. Може да пробваш първо седнала с детето на ръце, после да го сложиш в леглото като пак го гушнеш. После, ако заспи или като заспи местенето си е малко критичен момент. Успех, че вече си натежават и на ръце не е лесно.

# 256
И ние навсякъде ходим с децата. Ние сме семейство и е повече от нормално според мен, да пътуваме заедно. 😊 С Верена още не сме! Но и до там ще оглупея 😅 . . . да помъкна катуна с 3те деца "на почивка"! 😅

Имаше един майтап:
 почивка с деца = просто ще крещя другъде, ама и ще плащам 😂

# 257
Разбира се, че ходим с нея на море, вила, СПА и т.н. До сега не сме спали на друго място без нея. Обаче ми се иска следващата година да направим една кратка почивка в чужбина само аз и мъжът ми, защото и ние сме хора. На тази възраст ми се струва излишно да я мъкна по самолети и да плащам за екскурзия, от която нищо няма да разбере нито тя, нито ние. Иначе като поотрасне малко имам желание да я заведа в някой готин аквариум, зоопарк, увеселителен парк, разходка-сафари. Неща, които ще са й интересни и ще запомни, може би. За сегашната й възраст - по-елементарни неща 😃

# 258
Напълно съм съгласна с Викс. И аз винаги съм знаела, че искам повече от едно дете. Предполагам, че е така, защото нямам братя и сестри и съм се чудила какво би било. Предполагам хубаво.
Като родих второто имах доста терзания дали не ограбвам детството на първото, защото още беше бебе, а вече трябвале да дели вниманието и грижите с по-малкото. Но вече сме на етап, в който дори не си спомня че е имало време преди да се роди сестра и. Карат се за играчки, бият се, но и много се защитават, играят заедно и се обичат. Като ги видя да се гушкат ми се пълни сърцето.
На почивки също ходим винаги с тях, чужбина сме я отложили за по-нататък във времето, но из страната обикаляме доста. Свикват да пътуват и им харесва. Не мога да си представя да птидем някъде за повече от ден сами, без деца. Сигурно ще ни стане скучно. А го има и момента, че и двете са малки, искат основно мама и бабите никак не се бутат да ги гледат. 😁

# 259
Момичета, ако сте купили маса и столче за децата, от къде ги купихте? Искам да взема на моята маса със стол, защото тя иска да сяда като на столче, но не знам къде да намеря нещо стабилно.

# 260
На баткото бяхме взели от Икеа (най-бюджетния вариант, дървени с бели плоскости), изкараха го без проблем, имам снимки как пише домашни в първи клас на тях, даже някъде ги дарихме след това. Сега това ще е един от подаръците за Коледа и за малката. Време им е вече за масичка и столче.

# 261
В икеа има няколко варианта. В лидъл пускат понякога също. Засега не съм решила да взимаме, нашата кула става на маса със стол

# 262
И нашите са от Икея, а у майка ми имат от Айко. Столчетата със заешките ушички, много са сладки.

# 263
От икея взех масичка, водеше се помощна , не беше детска. Минаха 6г и не е мръднала. 15лв 😂 столчето пак икея 30лв

# 264
Аз все ще търся темата да се оплача и забравям 😂 Съня при нас е кошмааар. Има вечери, в които заспива след 23 ч, а досега не е правила така (изключвам, когато беше бебе и спеше по 6/7/8 пъти на денонощие). Проблема е, че става късно сутрин, но ако не се наспи, не издържа на обяд да вземем кухнята. Днес пак заспа в количката, което бъгва обедния сън и с това и вечерния и е някакъв кръговрат. Другия проблем е, че явно не се изморява достатъчно, но навън си е студено, а аз не съм Дисниленд. Няколко пъти пробвам на ръце да я приспивам и номера става. Явно така се успокоява, а сама беше махнала приспиването на ръце. Като лягам до нея и я гушкам и става едно въртене, мятане, ставане. Купих й възглавница, за да й е по-удобно. Не иска и не иска да ляга. Ставаме, играем си в хола и пак в леглото. Един път сигурно 4 пъти ставахме така да рестартираме спането. Обикновено накрая съм бясна и тя заспива с рев 😃 С нетърпение чакам да почне ясла (март я пускам). Измрънках си 😃

# 265
И ние в студеното имаме проблем със заспиването в количката на път за вкъщи за да обядва, обаче аз я будя. Вече излизам с раница, защото ми е трудно да я мъкна и да бутам количка едновременно.

Нашия сън е далеч от този в книгите, но като бебе бях пробвала с тези режими и беше пълен провал. Вечер заспива около 22:00, гледам сутрин до 08:30-09:00 да спи. На обяд спи от 14:00 до 16:00-17:00... Откакто спрях нощното кърмене понякога спи и цяла вечер, което е направо невероятно Wink

Радват ли се бебоците на елхите и украсата, моята само повтаря дядо дядо на всичко коледно Simple Smile . От вчера имаме украса и все още е цяла, чудя се кога ще реши да набере елхата, макар че вчера и тя ни подаваше играчки и ги слагаше.

# 266
И аз я будя, обаче тя почва да реве и става голяма драма докато се приберем.
Сложих елха, няма играчки на нея 😂 Хвърлят се, чупят се, където могат. Нищо не си е на мястото. Лампичките стоят, но и тях ги дърпа понякога. Всяка сутрин ме води да ги включим. Веднъж събори и елхата 😃 Абсурд да наредя подаръци под нея. Въртеше ми се да й правя адвент календар, но забравих. Догодина 😃

# 267
Ваня, при нас положението е подобно. Никак не й се спи. Обедната дрямка я прави от 14 до 16. Днес поне. Стана в 8. Надявах се към 13 да заспи, но неее. Играе им се на децата. Надявам се да заспи към 21, но божа работа. 😁

# 268
Моята стана в 8.30 и в 12 и малко заспа в количката. Абсурд да издържи от 8 до 14 ч. Всъщност може, но ако се занимавам с нея. Обаче като я возя, тя е завита в чувал, днес имаше приятно слънце и как да не заспи човек. Проблема ми е, че кухнята в София (или поне моя пункт) я раздават от 12 до 12.30. Аз винаги съм там в 12, но докато се прибера и тя е глътнала плувката.

# 269
Нормално в количка в този час да им се доспива на децата. Аз вече предимно с триколка излизам, там по - рядко се отпуска да заспи, но се е случвало да се унесе и го залисвам да звъни със звънчето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт