💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 8💛

• 9 242
  • 459
  •   1
Отговори
# 270
Моята доста върви пеша. Дори имаше период, в който отказваше да поморише количка. Вървеше по километър в посока до парка, две напред, три назад… Добре, че мина, че се бях притеснила 😂
Вече като се умори успявам да я убедя да седне, но на дълги разстояния не я оставям само да стои. Дори и да не е на обяд, ще отнесе плувката.

# 271
До кухнята вървя 15 минути пеша с бърза крачка. Не мога и да си помисля да ходим пеша. Тя и не върви в една посока. За триколка не съм мислила да взимам. Имаме количка с родителски контрол, но понякога отказва да стои в нея, та ми е хикс какво ще направи и с количката е най-сигурно, че ще се придвижим успешно.

# 272
Абсолютно, без количка е ужас на моменти, имаме тротинетка в нея стои на отиване, но на връщане не иска, хваща пътя нанякъде и само се разправяме. А вървенето пеша при нас винаги е в обратна посока, за ръка да вървим не може и дума да става. Ваня, защо не я храниш навън и като заспи да я прибираш заспала и да я слагаш да спи. Аз така правя през уикенда като има с кой да обикалям до по-късно или да седна някъде. Като заспи я слагам в раницата, прибирам количката в колата и си нося бебето до петия етаж без асансьор. Предпочитам го пред 20-30 минутно заспиване. С баткото нямах дори раница и беше и доста по тежичък, но психическото спокойствия надделява над мъкненето, а и как да съм във форма като няма време за друг фитнес Simple Smile

# 273
Проблемът със съня при нас продължи 4 седмици, четох, че има регресия на 18м. Предишните ги пропуснахме, но тази ни разказа играта. Последните 2 нощи са по-нормални.

# 274
Абсолютно, без количка е ужас на моменти, имаме тротинетка в нея стои на отиване, но на връщане не иска, хваща пътя нанякъде и само се разправяме. А вървенето пеша при нас винаги е в обратна посока, за ръка да вървим не може и дума да става. Ваня, защо не я храниш навън и като заспи да я прибираш заспала и да я слагаш да спи. Аз така правя през уикенда като има с кой да обикалям до по-късно или да седна някъде. Като заспи я слагам в раницата, прибирам количката в колата и си нося бебето до петия етаж без асансьор. Предпочитам го пред 20-30 минутно заспиване. С баткото нямах дори раница и беше и доста по тежичък, но психическото спокойствия надделява над мъкненето, а и как да съм във форма като няма време за друг фитнес Simple Smile

Защото понякога така се цапа и не иска да яде, че е мъка. Някои манджи от държавната кухня са много течни и става яко оливане. Един път я храних навън, но то от якето й се надига и лигавника и като цяло изобщо не е удобно.

Проблемът със съня при нас продължи 4 седмици, четох, че има регресия на 18м. Предишните ги пропуснахме, но тази ни разказа играта. Последните 2 нощи са по-нормални.

Тя няма още 18 месеца, но предните седмици беше някакъв кошмар. И снощи беше добре. Пооправят се нещата, но това, което беше….. някакъв ад просто…. Преди я слагах в 21 ч да заспива, сега почнах в 21:30, може да изтеглям назад пак лягането и дано да влезе в норма. Или да не се занимавам, че сега по празниците пак ще й се бъгне режима 😂

# 275
Водих моята на контролен преглед при ортопед, понеже вече ходи. Слава Богу, всичко е наред с походка и стави. Лекарят препоръча повече ходене боса, включително по улица, трева, пясък. За възглавниците: чак ма 2 г.

Ваня, разбирам те за съня, ние минахме през това. Период е, скоро сама ще измести часовете на ставане и лягане и пак ще бъдете в ритъм. Аз имам проблеми със силни асоциации: коса + биберон. Опитвам се да махна първо косата като предлагам играчка, но девойката я гушка, после избутва и си търси косата да я мотае и опъва. За нощния сън е най-ужасно приспиването, защото там отнема повече време и оставам без коса. Омръзнало ми е, изморена съм, обаче не мога да ги махна. А  трябва. Понякога търси биба и през деня, а за захапката не е ОК.

Излизаме с количката, ако ще ходя до магазина, а ако ще съм около вкъщи, сме пеша. На по-дълги разстояния не можем да се справим пеша, защото тя върви в различни посоки, а има и моменти, в които иска само да я нося. Понякога пък не иска в количката и крещи, мята се като диво животно. Не взимам и кухня, защото раздават между 11:45 ч. и 12:15 ч., което е неудобно за мен, понеже я слагам да спи между 12 и 12:30 ч. Триколка нямам, не е за нея още. Вкъщи вече не знам с какво да я забавлявам, нищо не й е интересно, иска телефон. 🫥😶

# 276
Идвам да се оплача, ако искате, не четете 🤷🏻‍♀️
Снощи оставихме децата на майка ми, защото със съпругът ми бяхме на прекрасен Коледен концерт на Виенската филхармония, бяха във Варна. Обожавам ги!! ❤️ И във Виена съм ходила на Коледните им концерти! ❤️
Та, снощи казах на майка ми, кой кога ляга и подчертах, "оставяш 13 килограмовото слонче в кошарата и нищо друго не правиш" -  тя се завърта и заспива. Моля те, не прави нищо друго! Моля те. Дори да мрънка и хленчи, заспива. Играла съм филма с дундуркане, да търпя да бъда скубана, да се правя на умряла лисица (и пак да заспя преди детето 🙄 ), да обикалям с умалял кръст с "гугута" на ръце, да пея песнички, да муча и мънкам "приспивно", да чета и т.н., и т.н. Не! Повече не искам да се правя на маймуна. Играх го тоз' мач. Стига. И по детски кътове повече не се дупя. С първото за всичко се накъквах да предобрям - стая, дрехи, преобгрижване. Повече не искам да се правя на свръх човек, не съм майка на годината, а обикновен човек!
Е, за да ви пиша всичко това ви е ясно, че маман не е оставила бебето по заръките ми, нали? 🙄
Дундуркала я е, при което Верена няма идея, какво се случва и защо. Не е заспала веднага, сънят й вероятно е преминал. Днес от 9 и нещо е адската кривотия. Едва я изтърпяхме, докато легне. А като легна просто откърти. Беше изтощена. Е, кому беше нужно това? 🙄
"Рецептата" за всяко дете, майка му си я знае! Околните трябва да слушат майката на детето! Обаче майка ми, за да дава любов, "стъпва" грешно.
Зная и мога да се закълна, че го е направила от най-чистата си обич към моята малка крещялка. Просто преди обяда ми беше доста тежък, в следствие от това. 😵‍💫

# 277
Моя пък е с Т от вчера вечерта. Не знам откъде е лепнал нещо, не сме излизали. Миналата седмица ходихме за 3 дни до Будапеща, но са минали 6 дни, едва ли е оттам. И с тези термометри ми дойде до гуша. Имам електронен за чело и ушен на Браун. Всеки си показва каквото си иска. Челния 37,3, ушния 38,5.. много голяма разлика. Дадох Нурофен в 11:30, още не я е свалил. Сега легна да спи, няма други симптоми, яде нормално, игра си.. ама сега ми е приеснено, вие колко чакате до следваща доза, Панадол примерно? Вижда ми се висока Т за зъби. Ще го проверя след 30мин пак, но то като не знам колко е реалната Т, много неприятно. Ще си взема накрая един обикновен термометър 🫩

# 278
Без да претендирам, че съм права, май 2-3 часа разлика стигат между нурофен/сиафен и панадол.
Аз пак ще кажа за термометъра ни. Скъпия от 100 кинта показва шизофренични разлики.
Ето от кой съм доволна:

А от седмица имам и такъв, показва точност, която направо ми е трудна за вярване. Впечатлена съм. Става и за стая, мая и т.н.

# 279
Благодаря!
Първия го имахме от амазон, но напоследък нещо се е бъгнал, мъжа ми сутринта в купил на Омрон електронен за мишница и един стъклен, от тези които заместват живачните. Ще видим. Ще си запазя този от Тему, поръчвам редовно, мога да го тествам и него.
Майка ми едно време каза, един обикновен са имали и не е имало проблеми, сега се дават стотици левове и дават огромни разлики
Аз, доколкото знам трябва да минат поне 4 часа от Нурофена, за да се даде Панадол. Нурофен-Нурофен са 6 часа.
Панадола споеред мен почти нищо не върши

# 280
При нужда на 2 часа може да се редуват Нурофен и Падол, макар, че не е много добре, дори според ai не се препоръчват на 2  часа, а поне 4 часа за редуване, но аз съм ги давала на 2 часа, защото не е спадала температурата ........ Между два приема на Нурфен обаче си трябват 6 часа,  които трябва възможно най - точно да се спазва, давала съм и на 5 часа и 30-40 минути от зор, но никак, ама никак не е желателно,  между два приема на Панадол 4 часа поне е минимума. Хексалгин към момента не съм се престрашавала да дам поради страх от странични ефекти.
Последно преди месец бяхме със стомашен вирус, на малкия му избиваше и зъб междувременно, беше с 39.5 температура. Предпоследният път като избиваше зъб имаше над 38, само за деня , на следващия ден нищо му нямаше.
Меря за най - сигурно с нормален, ние имаме живачен, бързомерещ, не знам от спиртните дали има такива еквиваленти или всички поне 10 минути трябва да се мери. За дете е абсурдно, аз едва 2 минути го държа. От дигиталните на Quiko, който е споделила КремонаЛиза също съм доволна, от години го ползваме, разликата е 2-3 десети с живачния, като съм засичала. При тези термометри, дигиталните като цяло, е важно под мишница като се слага да е сухичко и възможно по - прилепнало към тялото. Иначе не мерят особено точно, като цяло им нямам много вяра, но все пак Quiko е най- точният и бързият, който сме пробвали.
На Омрон купихме някакъв за чело, върнах го, та то изобщо не мереше, а беше скъп.

# 281
Панадол при нас изобщо не действа. Спряла съм да го давам. Нурофен, 5мл при нужда през 4-6 часа/ не повече от 3 пъти за 24 часа.
Не давайте по-малки от препоръчаните дози, няма никакъв смисъл от тях.
Също така температура се сваля, когато видимо на детето му е зле. Ако си играе и е спокойно не се пипа. Когато спи детето също не се пипа.

# 282
5 мл Нурофен - 3 пъти на ден е много за нашите деца, ако нямат 15 кг, което едва ли имат... Дневния прием от 3 дози Нурофен трябва да е равен на теглото на детето. Забележете, че 5 мл в листовката е за деца до 3 годишна възраст.

И на нас не ни действа Панадола, ама грам не променя температурата, бях чувала за такива деца, но при брат и действаше просто по-бавно, а сега редуването ми е направо безсмислено...

# 283
Благодаря, момичета. Сега спи и е спокоен, дано е ок като се събуди. Нурофен мога да дам чак в 17:30. Но пък за вечерта много ще го избутам ако се наложи... а каква е разликата от Панадол до Нурофен? В смисъл, ако сега има нужда и дам Панадол, кога мога да му дам Нурофен?
Карате ли вируси само с Т? Засега няма други симптоми, дано да не прояви

# 284
Моята преди месец, два имаше 2 дни температура, после 2 дни се появи леко разтройство. Лекарката ни изписа Нурофен, Панадол и Диалгин да редуваме на 3.5 часа, ако се наложи. При нас не се наложи. При лека температура може да се дава и шуслерова сол номер 3.

Общи условия

Активация на акаунт