💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 8💛

• 9 172
  • 458
  •   1
Отговори
# 285
Панадол е парацетомол, Нурофен е ибупрофен. И при нас Панадола действаше при каката. Сега мисля че го развалиха. Ако продават Парацетамол за деца под друго търговско наименование може би си заслужава да се пробва.

# 286
Панадол е парацетомол, Нурофен е ибупрофен. И при нас Панадола действаше при каката. Сега мисля че го развалиха. Ако продават Парацетамол за деца под друго търговско наименование може би си заслужава да се пробва.
Има, лекарката препоръча тези свещички и каза, че действат много по-бързо.

# 287
И на мен ми ги препоръчаха тези свещички

# 288
Ваня, затова не взимам кухня. За 15мин мога да сготвя обяд, а вечеря от нашата храна. По-лесно ми е отколкото да се съобразявам с техния график.

Доколкото помня твоята девойка е поспалива, но скоро го обсъждах с др родители на деца на тази възраст, преди 14ч ако заспи и добре. От 7:30/8 до 13:30/14ч.

Освен това хич не се заседявам вкъщи защото е зима. Тая енергия трябва да отива някъде, а и още е топло. 2 часа сутрин ( 10:30-12:30) сме по площадки и после 16 до 17ч пак. Ходим и на трамплини да скачаме, на солни стаи, до някой магазин да отмятаме задачи. Не виждам как иначе, енергията е на макс.

# 289
Аз винаги съм била скарана с готвенето. Понякога и идеи не ми идват. И дори да оставим това, аз една ябълка да й нарежа, трябва да я вържа на стола, защото като ме види в кухнята и черта на дивана на ходи по него. Съответно ще падне. Постоянно пипа копчетата на фурната, вече стига и тези на котлона, не знае какво натиска, но те са към края на плота и й стига да бърника, за да пиукат. Не знам другите как успяват да сготвят нещо с дете, на мен ми е трудно. Давам й нещо да яде, но тя е мелачка и за 3 минути е изяла всичко. Отделно на това менюто на кухнята е разнообразно. Аз по-скоро ще забия на няколко неща.
Иначе днес си заспа рано, рано в количката и реших да я оставя така. Спи някъде от 12 и малко. Само я преместих и съблякох. Явно ще я караме така. Ако заспи - оставям я да спи. Вчера не успя да заспи на прибиране. Всеки ден е различно.
И да, поспалива си е. Тя и трудно мина на една дрямка. От по-малка трудно изкарваше сутрините. Някои деца правеха 3-4 часа будуване, тя едва избутваше 2 часа. За вечерите няма проблем. Може и 10 часа да изкара, ако я оставя.

# 290
Права си, че не е толкова разнообразно. Понякога, ако няма време яде варен картоф със сирене или нещо от предната вечеря. Случвало се е да готвя с нея на ръце или да ме дърпа за крачола. Но сега вече се заиграва сама за по няколко минути. Е верно скача по дивана или спалнята ама някак оцелява😅
Напоследък правя лаваш/ тортила с кашкавал и пармезан и каквото др видя и го затоплям в гофретника да се разтекат кашкавалчетата. Мн ѝ допада и става за 2мин

# 291
Да ви кажа честно моята кухня ми я носят до адреса, но понякога е в 9:50, понякога в 11:20... Което също е изнервящо. Но си е улеснение, да не мислиш всеки ден какво да измислиш. Вчера пък имахме профилактика на тока, а печката ми е изцяло електрическа. Добре, че бях поръчала кухня. Иначе яде каквото има за нас яде за вечеря, защото супата невинаги я яде.
Днес стана в 8.30, към 12 беше готова да заспива, аз тъпачката не я оставих, че да я нахраня. Еее, да я бях оставила да спи, още не спи...

# 292
Аз готвя само по бързата процедура. Взимам я с кулата до мен на плота да гледа, пускам и чешмата лекичко да мие лъжици и да ги прибира в една чаша и каквото мога и давам да опитва.
Сварих си пиле снощи. Днес го извадих, прецедих си бульона и отделих за фрикасе за децата и за ориз. Фрикасето малко се пипкам още, че ми е нова манджа, но оризът се приготвя за 5 минути. С малко кисело мляко за гарнитура и това ни е вечерята. Остана ми и още пиле и бульон, нещо беше много месото, и си отделих мъничко за супа. Нея ще я сготвя вероятно утре или ако ми дойде музата довечера. Пак отнема 5 минти приготвяне и се хвърля в тенджерата, готвя по малко, за да не се задържа.
Кухнята понякога е улеснение, понякога ангажимент. Така като си сготвя знам че и да не ми се ходи да я взимам нямам дерт. Омръзнало ми е все дотам и обратно, една и съща разходка.
Картоф със сирене си е супер, ще пробвам дали ще ядат, не се бях сещала.

# 293
Права си, че не е толкова разнообразно. Понякога, ако няма време яде варен картоф със сирене или нещо от предната вечеря. Случвало се е да готвя с нея на ръце или да ме дърпа за крачола. Но сега вече се заиграва сама за по няколко минути. Е верно скача по дивана или спалнята ама някак оцелява😅
Напоследък правя лаваш/ тортила с кашкавал и пармезан и каквото др видя и го затоплям в гофретника да се разтекат кашкавалчетата. Мн ѝ допада и става за 2мин

Иска ми се да яде всеки ден месо, а в кухнята единия ден е телешко, другия е пиле, риба, заек. Отделно си има редовно спанак, фасул, леща, броколи и всякакви зеленчуци. Иначе и ние с мъжа ми сме по бързата храна, съответно е често пъти суха и сега докато може, нека си яде манджички. Без това с водата сме трудни и едва, едва я пие. Обаче ще трябва да засиля готварските си умения и идеи в скоро време 😀 Но сега поне не я мисля нея какво ще яде, има ли нещо подходящо за нея. Ние с мъжа ми сме по-лесни, аз мога (и трябва 😀) само салата да ям, но поне детето си има храна.

Днес стана в 8.30, към 12 беше готова да заспива, аз тъпачката не я оставих, че да я нахраня. Еее, да я бях оставила да спи, още не спи...

И аз така се прецаках веднъж. Днес я оставих да се наспи. Обядва в 2.30. Късно ми е за обяд за нея, но поне си починах и може би тая вечер ще легне по-рано.

# 294
В това отношение ми е лесно, защото тя обича месо. Най-доволна е на кюфтета. Вечеряме кюфтета, риба, пиле , пуйка, телешко абе от към месо сме предобрили. 
А да съм честна нямам доверие на месото ит държавната кухня… ние си платихме да ни отгледат едни пилета с надеждата, че ще са по-качествени и сега имаме 5 замразени, телешко също и свинско с др семейство си делим и ни ги гледа една баба , срещу заплащане разбира се.

# 295
Опитах се да й дам кюфте, изплю го. Иначе е яла манджа на мусака.
Много е хубаво, че ядете качествено месо. Ние не сме изобщо по месата, но ще трябва да се науча да го готвя за нея.

# 296
Лина, в нашата общинска кухня в София месото е толкова малко, че в повечето случаи се чудя дали изобщо има или не. 😃

Прекрасно е да ядеш качествено месо, сготвено вкъщи. Обаче как се получава на практика без домашна помощница не ми е ясно. В малкото “свободно” време докато спи кое първо да свърша. А и честно казано предпочитам да си почивам пред това да готвя. И аз като Ваня абсурд са готвя с детето около мен, абсолютно невъзможно е. Той едвам ме оставя да разтребя след закуската! Опитвам се да го “включвам” в домакинските задължения, засега най-големия успех е, че слага няколко дрехи в пералнята - ама половината после си ги вади обратно 😂 И не ме оставя да сложа прах, нито да я включа - иска да натиска копчетата…Абе нз как и кога става това с помагането вкъщи. И изобщо дали става някога.

# 297
Хахаха и аз се опитвам да я включа. Същата работа с пералнята, бута, вади, затваря, отваря 😂😂😂 Хвърля си памперса в коша, помага ми да разтоварим миялната, но в повечето случаи гледам да й ги взема от ръцете, за да не счупи нещо 😀 Но пък тя е доволна. Иска с прахосмукачката да чисти, но тя е безкабелна и й идва тежко. Като цяло по-скоро го правя за нейно развлечение, а не че ми помага реално. Повече ме бави 😀

# 298
Абее хора не готвя аз, а мъжа ми 😅

Сега ще ви кажа как става😅 в един ден готви 2 неща за около два часа. Едното го затваряме и става нещо като консервиране. Напр супа топчета. И я отваряме след няколко дни, само я затопляме. Като ни свършат сготвените неща около сряда/ четвъртък минаваме на кюфтета - само ги мятаме във фурната + салата , пържоли същата работа.

Няма как да гледам детето и да готвя някакви завъртяни неща. Чистя, подреждам, пера и гледам дете без грам помощ. Мисля, че е редно да прави и той нещо в тоя дом, защото даже няма идея къде държим мопа😅

Пс в защита на детето вече се случва да играе сама по 10-15мин два пъти в деня. Тогава е много важно(!) да не правя нищо интересно за да не я прекъсна😅, но все пак бърша слее закуска или оправям кухня

# 299
Абе, мацки, как така децата ви издържат от 8 да легнат към 13:30 - 14:00 ч.? Моята - абсурд да го направи. Става към 07:30 и между 12:00 - 12:30 ч. ляга. Ако стане около и след 8 ч., тогава обедният сън би се изместил най-много до 13 ч.

И моята е с много енергия и гледам сутрин и следобед да сме по площадките, но вече сутрин ми стана много студено и късно я извеждам - около 10 ч. за около 1, макс час и половина. И без това на площадката всичко е лед и в повечето случаи сме сами.

Никакво време нямам ни за готвене, ни за чистене, ни за прибиране на изпраните дрехи. Smiley И аз сама гледам моята девойка. Детето ми е злоядо, мъжът ми и той, а аз имам килца за сваляне, та ежедневно се чудя какво да сготвя, че хем да е разнообразно, хем здравословно и не много калорично. А това готвене ми отнема време, колкото и елементарни неща да правя. Обикновено готвя, когато тя спи на обяд или вечерта. И в двата случая капвам от умора и се ядосвам, че вместо да почивам, правя храна, която малката няма да яде, а на мен ми е писнала. Вечер си приготвям закуската и обяда за мен за предния ден, защото абсурд с нея да сготвя нещо. Ето, днес по същия начин се мотаех след като си легна в 21:30 ч. и кое време е станало вече, а можеше да съм легнала и да спя блажено. Ами не се справям с нищо. Unamused

Общи условия

Активация на акаунт