💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 8💛

• 9 147
  • 458
  •   1
Отговори
# 300
Абее хора не готвя аз, а мъжа ми 😅

Сега ще ви кажа как става😅 в един ден готви 2 неща за около два часа. Едното го затваряме и става нещо като консервиране. Напр супа топчета. И я отваряме след няколко дни, само я затопляме. Като ни свършат сготвените неща около сряда/ четвъртък минаваме на кюфтета - само ги мятаме във фурната + салата , пържоли същата работа.

Няма как да гледам детето и да готвя някакви завъртяни неща. Чистя, подреждам, пера и гледам дете без грам помощ. Мисля, че е редно да прави и той нещо в тоя дом, защото даже няма идея къде държим мопа😅

Пс в защита на детето вече се случва да играе сама по 10-15мин два пъти в деня. Тогава е много важно(!) да не правя нищо интересно за да не я прекъсна😅, но все пак бърша слее закуска или оправям кухня

Кажи така. Вече звучат по-добре нещата. Защото да си цял ден с нея да я измориш, после да готвиш, да оправиш вкъщи, да оправиш мъжа и започвам да се чудя какви хапчета да взема, за да спя по-малко, но с повече енергия 😂😂😂

Моята не може да изкара от 8 до 13/14 ч. Макса й е 12 ч като, ако изкара повече, то е защото я занимавам още малко. Понякога почва да реве и да мрънка.

Иначе и аз имам желание да сготвя нещо на обяд или след като заспи вечер и ако го направя се чувствам супер изморена и се ядосвам защо не съм си починала. Ако си почивам и нищо не върша във времето, в което спи, се ядосвам защо съм го пропиляла и не съм направила нещо полезно. Няма угодия 😀

# 301
И моята ставаше към 7:30 или 7 дори и лягаше около 12 ама...
Днес с триста зора заспа около 15 и нещо (стана в 8:30). Спа до 17 и вечерта заспа 22.
Вчера пък стана в 7(май я събудихме ние не умишлено, не беше наспана) в 10:30/40 откърти и стана в 13:20. И заспа в 21:30.
Абсурд е да я приспя, ако не иска. Вече не иска да се гушкаме и люшкаме. Заспива си с играчките в кошарата. Днес дори видимо й се спеше, на мен ми писна да й тананикам приспивни неща без успех и просто излязох от стаята отчаяна(за следобедния сън). Помрънка 2 минути и се тръшна да спи. При нас интервалите винаги са били обърнати - първия дълъг, последния къс, затова се водя по общото будуване за деня.

# 302
Момичета, останаха ли още некръстени бебчета? 🫠
Ние сме от тях (:

# 303
И ние. Няма спешност

# 304
Аз даже се замислям дали да не я оставя да порасне и да реши сама иска ли. 😂
Ама... родата няма да оставят тая работа така.

# 305
Да, така е, Лина.
Мисля, че изтървах момента. Или трябва да е по-малко бебе, или да е вече по-големичко да разбира, поне да стои мирно. 🤭
Аз даже се замислям дали да не я оставя да порасне и да реши сама иска ли. 😂
Ама... родата няма да оставят тая работа така.
Имаш право и това ми минава през ума. Родата да кръсти себе си. Ти си майка, със съпругът ти решете! 🙂

Последна редакция: пт, 19 дек 2025, 13:42 от КремонаЛиза

# 306
И ние не сме правили кръщене. Започнах да съжалявам, че не я кръстих на 40тия ден както ми предложи познат свещенник, но тогава не бях изобщо на такава вълна. Не бях сигурна и кой да е кръстник/кръстница.
Нашият режим е:
ставане 6:40 -7.10ч
сън 11:30-12ч до 14-14:30ч
нощен сън 19:30-20:30ч
Ядене след по време на нощния сън 1-3 пъти Scream  Sob Weary

# 307
И ние още не сме решили твърдо кой да кръсти Верена. Вероятността да е кръстника, кръстил второто ни дете е огромна. Мъжът ми все пак твърди, че е по-добре да са различни кръстниците на децата ни. А и, прав е също, че нямаме бърза работа. Та, още не сме дори близо до кръщене 🥲

# 308
Моя приятелка наскоро си кръсти детето на 2.5години и си мина супер. Когато тогава. 🙂

# 309
Аз като "дърто кръстено магаре" имам бегли спомени от кръщенето си - къде приятни, къде не. Също помня и като ми пробиваха ушите. 😂 Явно и там съм била голяма. Затова и не бързам с малката с тези неща. Ама свекито ще ме издразни с тея уши. Сакън - нали като е с кукуриго и момичешки дрехи никой не ме пита дали не е момче. 😄 Не знам на някои баби къв им е зора.
Аз да питам вие водили ли сте тодлърите на профилактичен очен преглед? Как протича това нещо с дете, което не стои мирно?

# 310
Мен всъщност ме притеснява престоят в ресторанта. Защото от там не мога да си тръгна, когато ми стегне шапката, понеже съм "домакин". 🤷🏻‍♀️
А да търча зад бебето...средното да го наглеждам... примерно баткото е огромен помощник, но тия двамата - Раците... те са чуденца. 🤪🤦🏻‍♀️ това ми е дерта 😅

# 311
Преди 10 години водихме баткото, кошмар, разширяване на зеници, рев, ужас беше... Дано сега да са по-съвременни прегледите. Малката не смея да я заведа защото тя само в магазин да влезе и реве та се къса, онзи ден 10 минути порева на фотосесията. Личната не е мерила и теглила от месеци, то просто е страшно магаре. Беше поспряла да се държи така, но пак започна Sad . Но тъй като баща и има проблем със зрението все ще трябва да минем отново през това. За това нямаме и обеци, опитахме разбира се... А на кръщенето отецът ми каза, че е трябвало по-рано да я кръстим, но тя се държи така от 4 месечна... Днес за първи път не рева като баба и и дойде на гости. Вече мога да кажа, че спи по цяла вечер, но поне по 4-5 пъти се буди да провери дали съм около нея с "Мама, мамо".

# 312
Ние сме ходили за баткото. Беше около 2 годишен и го разпитваха за патета и какви други фигурки вижда, затова му хареса. 🤗 Беше лудница единствено в чакалнята, защото не му се стоеше на една място, а и му беше кофти, че частично не вижда заради разширяването на зениците. Направихо го по отделно на двете очи. На едно посещение, но първо на едното око копнаха - излизами чакаме, влизаме да го питат за патетата и капват капка на другото, пак излизаме да чакаме 15 мин и така.
 Повече време откарахме по този начин. Не е нещо фрапантно. Просто възрастните не винаги са разбрани. Забравили са какво е да имаш малко дете. 🫠 не било детска площадка там, не се викало.... така е. Той се смееше, не викаше, разхождахме се, но заради пониженото зрение, не можеше навсякъде да се ходи и за да не го разплаквам, щом стигне до стъпало, или ръбеста стена (по спомен говоря), за да го предпазя, го гушках и му целувах гушката. Правеха ми забележки, че не пазел тишина. 🥲 ако се разреве, че не му давам нещо интересно, "шумът" ще е по-силен. Та, предизвикателство е, но околните могат да помогнат, това да мине по-леко, като поне останат неутрални към ситуацията (:
🤷🏻‍♀️
Детето ми единствено не искаше да му слагат капки (това го изненада, не познаваше усещането). Казаха, че в началото можело да щипе. Не сме забелязали, но той е много дружелюбен и бързо се сприятелява, май заради това се довери на лекарите. Ако детенцето има такива склонности, ще е лесно да мине прегледа! При всички случаи, се запасете с търпение, но не се нагласявайте да е гадно изживяване! 😊

# 313
Момичета, помагайте, че ако чакам още малко да харесам най-хубавия и топлия гащеризон, койоти обаче и да не го запарва, детето цяла зима ще си остане без 🙈.
Споделете какви сте взели вие, че аз гледам софтшел с вълнена подплата по поръчка, но там нещо не можем да се разберем с шивачките 😬

# 314
Ходихме на очен като беше на 13/14 месеца. Дават да играе с разни неща докато оглеждат окото, трябва да проследява обект и такива неща. Нямам кофти спомен. Минало е ок значи😅.

Имаме един на лидъл - жестооок е. Имаме и екип от 2 части на CMP от росиньол. Не мога да кажа, че разликата е велика.

Общи условия

Активация на акаунт