💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 8💛

• 9 058
  • 458
  •   1
Отговори
# 360
Ние сме в джаза!! Доста е студено и не ни се ходи на разходка в лютият студ от морето. А да се навлечем също не ни идва музата, иначе го обмисляхме 😅 батковците искат, но татковците и мамите, не 🤪🤷🏻‍♀️

Бебето играе горе с батковците си. Те от скоро са с двуетажно легло, доста се притеснявам, че тя посяга да се качва и стига доста на горе. Онзи ден, когато се бях качила да оправям леглото, тя беше до предпоследното стъпало!! 😲😵‍💫 А аз под леглото минавам и остава място над главата ми пък съм 177 см висока. Много е високо и опасно за малката трътчица да се качва! Как се е промъкнала, изправи ми се косата! И тихичко се е качила!! 🤪 здак ми правеше 🤗
Горе спят и двамата и тя иска при тях да се качва. 🥲 То е размер 140×200 (има достатъчно място). Аз барикадирам стъпалата с едно от детските им столчета за масичката за рисуване, то идеално се пъха и тя не може да се качва. Даже се ядосва и го обвикна 😂
Долното легло стои празно (90х200), мъжът ми се шегува, че имало място за Верена там 😂 но ще е  глупаво други 2 спални да стоят празни, а трите деца да са в 1 стая!

Тя много дълга ваканциятаааа 😵‍💫 Декември и Май, българина все почива и все е изморен! 😅

# 361
Весели празници!
Ние сме си с 5 зъба, 2 ми се струва, че са на хоризонта, но то стана месец ги чакам. 😁
Моята госпожица й отне година и 5 месеца да каже "мама". 😀
С яденето сме зле - все иска да яде по малко, после да играе, после да хапне още 2-3 хапки и така. Не й се стои на едно място за цяло хранене. Ама май това са си нормални неща.
Върти се, ходи из стаята със затворени очи, играе си с на кучето гранулите(не ги лапа), за сметка на това намери ли мъхче или друго боклуче беднага го лапва. Не иска гризалки, но пъха всичко друго в устата си.
Ака в гърнето, но пишка където я свари. Вика му  "куку", сега разбрах чак защо някои така го наричат.
Май е крайно време да й взема ръкавички, но дали ще ги търпи...

# 362
Весели празници, момичета!

davisgirl, много хубава новина и прекрасен коледен подарък, честито и лека бременност. Не изпитвай вина, няма за какво. Пак ще прекарвате време с голямото детенце, даже ще имаш възможност и по - дълго да си в майчинство, нещата ще се напаснат от самосебе си, не се притеснявай. Дори разликата им няма да е толкова малка, така че всичко ще е наред, радвай се на новия живот, който се задава и не се затормозявай с излишни мисли.

Petya.P01 и на моя юнак му отне мноого време да каже "мама", всички роднини изреждаше, само мама не. Ръкавички слагам от 1-2 седмици, към момента не му пречат и не ги маха.

За Коледа и двете деца бяха болни, големият се разболя и 1-2 дни по - късно и малкият вдигна температура. Днес напипах, че горен кътник избива, вече боцка, така и не мога да разбера от него ли е температурата или от вирус или и двете. Все пак добре минаха празниците, не се оплаквам.

И аз имам проблем с обличане и навличане в студа, хич не ми е приятно. Иначе колко време прекарвате навън като е студено, да кажем 4-5-6 градуса? На по - ниски градуси излизате ли?

# 363
Ние като излизаме, е за час, до час и половина два най-много. Зависи колко е часът, зависи преди или след обяд е, зависи и къде сме паркирали и ще се карат ли ролери и/или тротинетки. Не се спираме по площадки, защото там допълнително се охлаждат дупетата от пързалки, люлеещи си на пружинка тъпотийки, или по-зле, люлки. Пясъчниците са ми "любими", няма да ви лъжа! 😅

# 364
И ние сутрин до 1 час, защото се намръзваме, и гледам да ги карам да ходят, да се уморят и да пропускаме площадките. Днес тука много духа и ги разходих в мола. Така на затворено и 2-3 часа изкарват, няма проблем. Не всеки ден излизаме по 2 пъти, не ми се занимава в студа .😂

# 365
Петя, аз съм в същата ситуация с моето злоядо момиче: хем не иска да яде, хем с претенции, хем я гоня за 1-2 лъжички, защото тя отказва да седне и да се храни спокойно. Истински ужас е, непрекъснато хвърлям храна и ми се плаче, че тя не иска да яде. Има дни, в които дори не търси храна, а веднага почва да играе.
Напоследък не иска и на гърне, а иска веднага да играе и да бяга из стаите. А й бях изградила рутинна сутринта и след обядния сън да е на гърне.
И тя върви и се върти със затворени очи, много е смешна, но ми  беше странно как й е хрумнало.
Със съня имам проблеми също, защото не се изморява като сме повече вътре. Иначе допреди ветровете поне час, час и половина бяхме на площадките и сутринта, и след обяд. А сега сме вкъщи и няма как да я изморя и разнообразя. Ужас, зимата ще бъде ад.

# 366
Аз съм от тия дето не могат да седят вкъщи повече от половин ден. Зимата ми е голяма мъка, защото не ме свърта, ама и да вися на студа не е моето. Всеки ден през седмицата я водя да играе на една площадка където си има приятелчета. Между 1 и 2 часа седим там. Аз имам студова алергия и кожата ми бедства здраво, но вярвам, че за децата е важно да излизат всеки ден. Когато е лош въздуха в Сф не излизаме разбира се или качвам на колата и отиваме да играе на една площадка в Бистрица.
Тези дни като и баща ѝ е почивка всеки ден бяхме в планината - на Бистришката пътека, на Витоша по една пътека, след това край Железница да кара шейна. Следобедите ходехме по гостита и беше доста хубаво. Хем разнообразно, хем щем не щем от 13 до 16ч сме си вкъщи за да хапне и да спи и тогава и ние почиваме. Ние с баща ѝ, който е родопчанин, обичаме планината и вярваме, че е добре да прекарва време там, но мен ме е шубе сама да ходя с нея през седмицата и затова когато можем тримата ходим. Лятото в самар я водихме по Пирин, а идното лято надяваме се Черни Връх да го дръпнем😅 тя доста време прекарва в самара или на ръце, но пак се изморява от самото преживяване.

# 367
Лятото в самар я водихме по Пирин, а идното лято надяваме се Черни Връх да го дръпнем😅 тя доста време прекарва в самара или на ръце, но пак се изморява от самото преживяване.
Може ли да споделите модела на самар, ако е удобно? И ние обичаме разходки из планината, но е малко детето още само да издържи дълъг път пеша, на ръце само ще е трудно да се носим.

# 368
Пфф една колежка на моя приятелка с 5 деца ( wtfff) ни го беше дала. Моделът е на поне 10г и нямам идея какъв е. Ще си вземем от декатлон идното лято или от олх, че са доста цифра.

Иначе и при нас растат долни кучешки и не иска да яде. Само ръби разни корички хляб🫣и не спи добре. Но ако не иска да яде - не иска. Не я гоня, не умолявам и не готвя по 6 неща. Ако ще, като огладнее ще хапне

# 369
Весели празници!
У дома е лудница, децата ми се качват на главата, не чуват, мноооого се карат и бият. Малкото гледа от тях и редовно ги удря с нещо. Знае и бокс, много е смешен.
Бяхме във Варна за една вечер, нито украса, нито разходка, нито греяно вино помня. Не знам в какъв период са, но косата ми побелява.
Когато сме на село излизат, имаше малко сняг.
Не мога да вляза в ритъм и седим вкъщи или до магазина.
"Празници"

# 370
Днеска тотално отказване от храна. Днеска бях на преглед и с баща си се гледаха. Не е искала пак да обядва и той я е оставил гладна 😂 Заспала бързо на обяд. Като стана се опитах да й пробутам обяда, но не и не. Дадох й две филии хляб, какво да я правя. Вечерята пак тотален отказ. Пак я оставихме гладна и не поиска да си я изяде. Накрая й направих мляко 240 мл, че пък съвсем нищо да не яде не е ок или да се събуди по никое време. Реално само хапна хубаво сутринта кисело мляко с банан и пак не си го изяде всичкото. Това й е беше най-стабилното ядене за деня.

# 371
Йони, и моите се карат и бият. Нещо страшно е. Малката ходи и им се смее и пляска с ръце. Явно кой се бие по-хубаво 🙄
Ш'падладея. 😵‍💫
Днес излязохме на разходка, калдъръм коконата си махаше ръкавиците и аз я оставих да усети тръпката от "без ръкавици". Отврат студ е. Аз често казвам, че мразя зимата. Това цялото навличане е толкова ... 🤢
Освен това, постоянно се яде, днес 3 кг видях че съм сложила, направо не съм на себе си. 🥲🥲 та... ш'падладея. За по-лесно. Добре, че поне тя е миличка. Люта е, но миличка, че онези с битките и от с 3те кг... оставаше и тя да ми сипва.
Честно казано, средното е палаво, но е добряк и будале, голямото е Петко страшника! 😂

# 372
И у нас е цирк балкански, ако са само с мен пак успявам да ги изработя, но като си е вкъщи и баща им, не слушат, карат се и малкото бие голямото. Голямото я лъже и манипулира,а малкото бие…
Показват си яко номерата 😁 Днес бяхме цял ден вкъщи, за първи ден през 2025, еми едвам издържах. Не знам, няма да се повтори.

# 373
Най-голямото е момиче, тя търпи, но започна да отвръща. Имаше рожден ден на 22ри, цели 7г. Беше Коледен подарък.
Много ми е познато махането на ръкавици и аз го оставям да усети студа без тях. После сам ги търси "Гън,Гън, гъх" Когато го боли или му е неудобно си казва.
Средното е най-диво за сега, момче разбира се. Беше болен една седмица и с малкия много се сближиха, сега правят бели заедно.
Радвам се, че баба им ще ги гледа на Нова Година, а ние ще излизаме. Въобще не съжалявам 😀

# 374
Фрезия, подлудявам вкъщи затворена! Разбирам те 🤪

Да ти е жива и здрава, Йони! Да ви радва и да сте горди родители!
Моето средното също е дивичкото от 3те. Добродушно, но палаво! Днес става точно на 4 и ½. На мама Юнския нервотрошач 😂

Общи условия

Активация на акаунт