💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 8💛

• 9 019
  • 458
  •   1
Отговори
# 375
Много ми е тегаво да не излизаме, много ми е тегаво и времето да е студено и ветровито както е последните няколко дни. Няма угодия. … вчера вечерта я заведох да скача на батути. Така се раздаде, че спа 12 часа непробудно. Ма няма мамооо, вода или каквото и да е. Спа като заклана. Не сме спали така от месеци. Утре пак ще я водя😅

# 376
Ние бяхме навън и заспа в количката от 11:40 до 12:40 и сега се чудя дали да я оставя така до вечерта или да се пробвам да поспи за половин час. Ако поспи е много вероятно вечерта да е кошмар. Но пък как ще избута до 20 ч поне, не я виждам.

# 377
Оф, моята пък спа чак 16:45 до 17:55, защото сме на гости у свекърите... После май и леко се опари на печата... Абе ужас. Единствения плюс е, че не се занимавам с готвене, слагане на маса и т.н. Което не е малко покрай празниците все пак. Поне така се успокоявам. 😁

# 378
  • София
За много години, момичета! Здраве, щастие, игри, смях и железни нерви желая! ❤

# 379
За много години, бъдете здрави и щастливи!
🍀

Ох, трябват си железни нерви с такава дълга ваканция 😅 пея си взеки ден откъса от песента, която и Майкъл Бубле изпя "mom and dad can hardly wait for school to start again ...  ....  . . . " 🤪😅

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 08:52 от КремонаЛиза

# 380
За много години, бъдете здрави и щастливи!
🍀

Ох, трябват си железни нерви с такава дълга ваканция 😅 пея си взеки ден откъса от песента, която и Майкъл Бубле изпя "mom and dad can hardly wait for school to start again ...  ....  . . . " 🤪😅

Само като си помисля, че в понеделник трябва в 7 ч да съм в кухнята и да приготвям кутии за първокласника, и ми става лошо ..

# 381
Честита Нова година, бъдете здрави, щастливи, красиви и спокойни Wink

Това с храната на ученика го преписах на таткото откакто имаме бебе .. Доста често баткото протестира, че това и онова не е както трябва, но почти вече се напаснаха двамата ми мъже в подготвянето на храната Simple Smile.

# 382
Честита Нова година, бъдете здрави, щастливи, красиви и спокойни Wink

Това с храната на ученика го преписах на таткото откакто имаме бебе .. Доста често баткото протестира, че това и онова не е както трябва, но почти вече се напаснаха двамата ми мъже в подготвянето на храната Simple Smile.

Таткото го води до училище, затова поне храната да направя Simple Smile

# 383
Честита Нова година!
Нямаше край тази ваканция, но сега ми е тъжно. Малкото ще преследва мен като ги няма големите.
И утре съм сама сутринта... Дано поне аз да се събудя лесно.

# 384
За много години, момичета! Два дни с този вятър полудяхме вкъщи. Ще помоля за съвет и помощ: от няколко дни моята мома се събужда нощем не само за АМ, но и за да дойде да спи при нас на спалнята и се разбужда, ако я върна в нейното креватче. Тази нощ пак така спа при мен. Отделно има много силни асоциации при заспиване, които са основно проявени вечер в пълен комплект: биберон + пееща играчка +/- тананикане на мелодия от моя страна + игра с моята коса + АМ, което го давам преди да започне да заспива, защото го разглеждам и като вечеря (казвала съм, че моята не се храни много през деня). Всичко това ме изтощава много, а сега и с това мигриране към нашето легло съвсем оставам без качествен сън.

# 385
Какъв и е режима?
Плами става 7:45, обеден сън 13:00-14:30, вечер ляга 21:30. Часовете може да варират +-15 минути, но гледам да не е повече, че ще отиде всичко под ягпдите. Тоест и да ми се излюпи сутринта в 7:00, най-рано на обед ще легне 12:45-12:50 и най-много ще спи 1:45. Вечерта ще е пак 21:30.
Не че сме перфектни ама това при нас работи.

# 386
Green arrow, мисля, че ( ама разсъждавам на “глас”) можеш да започнеш като махаш една по една асоциациите . Ако се махнат на един път ми звучи стресово. Честно казано имахме/ имаме подобен проблем и след няколко месеца мъки с метода на изключване установих, че не се изморява достатъчно следобед заради късия ден и студеното време. Откакто се заех да се движи независимо от времето спим. Не се сеща да яде през нощта или да пие вода.
Когато са на една дрямка няма мн мн какво да мъдрим режима. Интервали от 5-6часа и сън 60-90-100мин. Асоциациите вече са друго. Вие си ги осъзнавате. За млякото мога да кажа, че от няколко месеца не давам да го яде в леглото, а на дивана и после мие зъби. Слее това си ляга. Ако се събуди с топла вода я залъгвам, но като цяло препъни камъка за нас е да е движила.
Пеенето и играчката не са толкова драматични, все нещо трябва да има. Бибата постепенно ще отпадне и тя. Може би АМ първо да се измести в др стая, после косата и тн и тн. По няколко дни за всяко ще трябва.
Ние така махайки шишето с нахндрихме да я тупкаме по дупето за да заспи и сега вече месеци е така и кръста ми е в агония. Та избирай внимателно. За мен би било ок да остане да тананикам. Сега се опитвам да заменя потупването с тананикане

# 387
Режимът преди развалянето на времето беше следният:
- събуждане в 07:30 ч.;
- обеден сън в 12:00 или най-късно 12:30 ч. Става към 14:00 ч., рядко 14:30 ч., ако тръгне да се успива, я вдигам;
- нощен сън: 21:30 ч., по изключение 21:50 ч. Задължително 1 събуждане към 01:00 - 02:00 (нямам представа, честно казано, но там някъде), при което давах 90 мл АМ, което отскоро е 60 мл.

Но вече става в 08:00 - 08:15 ч. и то, защото аз не мога да се събудя преди това, че да я вдигна нея. Обеден сън 12:30  ч. - 13:00 ч., но може и 13:30 ч., като в тези 2 случая гледам да не спи след 14:30 ч. Вечерен сън: 22:00 ч., като ритуалът за сън го почвам към 21:30 ч. Задължително става за ядене, а от 2 седмици след нахранване не се успива пак, иска да ляга на нашето легло. Дори и да я приспя на нашето легло, я местя в леглото ѝ, но тя бързо се буди и идва пак при нас, където се отрязва до минути и спи блажено до 8 ч., когато аз се събуждам. Но то от толкова маневри нощем, аз будувам поне 1 час.

Лина, как я изморявате следобед? В какво се изразява днижението? И аз я водя задължително поне 1 час на разходка, вкъщи я карам да гони топка, да танцува, но не върши работа.

Днес пробвах да я нахраня с АМ в друга стая, скоро ще мия зъби и ще видя кога ще я пробвам дали ще спи. Но тия асоцииации трябва да изчезнат все някога, че е страшно.

# 388
Какво да ти кажа наскоро осъзнах, че не става с разходка. Сега търся някакъв спорт или занимание да ходим. Засега я водя на трамплини в един център за батути, който ни е наблизко и може с мултиспорт. Там скача, дивее и зяпа каките. Там сме когато времето не става. Иначе по площадки като я карам максимално да се катери и да се гонят с децата. Ама трябва най-малко час да е…
Тази вечер след един час на батутите после скачаше от дивана върху баща си и още е будна😤 гледам да не спи повече от 90мин на обяд, че иначе нз кога ще легне

# 389
Green, моя съвет е да не я приспиваш на спалнята и да я местиш, опитай да приспиваш в нейното си легло. А пък за да не играе с косата ти дай някакво чаршафче кърпичка - моята също заспива мачкайки нещо, но е чаршафа. Но и ние с песничка и биба, най-много ме напряга пеенето на 1 мелодия 30 пъти понякога. 😁 Това ще се опитвам да махам аз май.

Общи условия

Активация на акаунт