💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 8💛

• 8 989
  • 457
  •   1
Отговори
# 390
Моята надежда е яслата. Надявам се като тръгне да влезе всичко в някакви норми вече. И искам да започне да казва какво иска. Смятам, че ще ми е много по-лесно. Да, ще проявява характер, но по-добре от “ъъъъъъъ” 😀

# 391
Грийн, според мен първо си фиксирай режима и после работи по асоциации.
Примерно 8:00 будиш сутрин
Обеден сън 13:15 до 14:45-14:50
Вечер да ляга 22:00
Задържаш така 3 дни и ако пак има будене нощем започваш да будиш 7:45, другото пак така, 13:15 и 22:00. Задържаш пак 3 дни.
Ако пак има будене нощем, слагаш вечер да спи в 22:15. Вероятно ще стигнеш вариант да спи непробудно или да се разбужда ненапълно 1-2 пъти. Тогава вече е момент за махане на асоциации.

# 392
Благодаря, момичета! Ще започна упорита работа по режим и асоциации. От къде идва това разбуждане нощем с хленчене, също не знам. Като цяло ме чака ужасен месец.

# 393
Може и зъбки. Моята 2-3 дни се будеше с хленчене "мама", ама гледам едното зъбче(само 6-то ни е) е пробило и предните 2 нощи не се е будела така. Ама аз с режим не мога да се оправя. Дните ни са както дойде. Но пък някои асоциации сама си ги махна. Еххх, преди не можеше да заспи, ако не я гушкам и люшкам и се чудех как ще я отказвам...

# 394
Ние сме в ужасен период от повече от весец по отношение на нощния сън, но ще разказвам подробно друг път. По празниците и много гостувания режимът отиде по дяволите. 2 вечери заспива 22ч. За мен заспиване след 20:30 е неприемливо, а за нея има много малко нощен сън.
Днес мисля, че разбарх защо сънят се разбута - отгоре почти са пробили 2та кътника. Fearful тя е с 16 зъба и мислех, че последните 4 ще избият след 2г. Ами нищо подобно
 Писна ми от тия зъби. Долните съща са взели да се оформят и да надуват венеца. Надявам се, че няма след това да тръгнат втори ред зъби, че тогава не знам вече Joy Joy Joy
С ваксините сме мн назад и тъкмо мислех да слагаме морбилито и то зъби и върлуващ грип и май ще пропусна

# 395
Момичета, чета ви и се чудя само нашия юнак ли има нужда от повече сън? Как издържат децата ви такива дълги интервали без да се преуморяват? Не легне ли за дрямка на 4:30ч и нощен сън на 6ч макс се почва едно будене на 40-60 мин. До скоро дори не мислех, че е преуморен, лягаше на 6:30ч втори интервал и както казах следваше накъсан сън особено в първата част на нощта, след което аз лягам и като се събуди го взимам при мен и вече втората половина на нощта беше добре. Откакто намалих втория интервал на 6ч положението се подобри значително. От там малко се размести целия режим и последва ранно събуждане около 7, и малко преди това, но смятам че сме на път и това да оправим. Според мен още са малко за 6+ч интервал на будуване, а дори не се изморяват толкова, колкото лятото с повечето излизане.

# 396
Радвам се, че при някои от вас това с интервалите работи. Моето дете рядко издържа над 6 часа а и няма как да подредя деня с повече от 6 часа будуване. След като махнах среднощните кърмения сънят се подобри значително. Обаче сега в леле мале, излизат кучешки зъби един след друг, освен това детето има изключително изразен скок в разстежа. Изпълнява команди (затвори вратата, донеси, занеси...) отговаря с да или не на въпроси, изпитва и нови емоции и заедно със зъбоникненето вечер е страшно, буди се за вода, понякога се смее, понякога мрънка и плаче... При нея това с интервалите никога не е сработвало, като следобед спи по 2:30-3 часа вечер спи по-добре, като се е мятала и сутрин се събудих в 09:30-10:00 пак денят в по-поносим. Та моя опит е, че колкото по далеч е от правилата за сън, толкова по-добре спи после. Сега в студа се напъвам и вечер да я водя на разходка за да измори, но в никакъв случай не спи по-добре от дните я които не излиза вечер.

# 397
Благородно завиждам за късното ставане сутрин 😅. А в колко си ляга вечер, че става толкова късно?

# 398
Моята също повече спи. Сутринта едва издържа 4 часа будуване. И се чудя нормално ли е? Вечерта няма проблем и за 6/7 часа. Казват на обяд не повече от 1.30 ч сън, но аз я оставям понякога и над 2 часа. В нагласяне съм още за златната среда в режима й. То ще се нагодим и ще тръгне на ясла, ще сменят времето и пак всичко отначало.

# 399
Сутрин едва издържа 4ч будуване, а вчера например направи 8ч будуване следобяд. Днес ще се мъча да увелича сутрешното будуване за сметка на следобедното.
Тази сутрин стана 6:50ч и вече се прозява Rolling Eyes

# 400
Моята заспива в 21:30-22:00, което е много досадно през зимата, но какво ли не съм пробвала преди 21:30 не заспива. Не винаги става късно. Най-често се буди в 08:00-08:30, зависи колко се е мятала вечерта.

# 401
Анника, и моята е с такъв час на лягане и ставане. Също искам да ляга по-рано, но това означава да става по-рано. Стане ли по-рано, не може да издържи до обяд да вземем кухнята и да яде. Омагьосан кръг. За това се надявам в яслата нещата да се наместят. Ще трябва да става по-рано. Съответно ще ляга по-рано, защото ще е и изморена от деня. А, на обяд да се оправят там с нея 😂😂😂

# 402
И нашите часове са същите. По принцип може да заспи още към 11 часа, но като й дам да гризка нещо и й идва силата да седи още да играе. Давам или банан или плодово барче, защото плодове други не мога да я накарам да гризе и това е...

# 403
Да, и моята може и в 11 да си легне. Ако я успокоя и дундуркам - никакъв проблем да заспи.

# 404
А имат ли нощни събуждания?

Общи условия

Активация на акаунт