💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 8💛

• 4 044
  • 214
  •   1
Отговори
# 120
Аз юфката само я слагам във врялата вода за 1 минута и я свалям, не я варя. Прецеждам я, слагам маслото и сиренето и ако искам да е по-кашава добавям прясно мляко от хладилника, за да изстине веднага.
Кус куса 5-8 минути, колкото пише на опаковката.

# 121
То тоя кускус от нахут и леща се вари по-бързо от другия.

# 122
То тоя кускус от нахут и леща се вари по-бързо от другия.
Да, подведох се по опаковката, пише 5-10 мин. Оставих го 10, ама трябвало само 5 явно.
Днес времето при нас пак е дъждовно. Вчера на площадката една какичка се лепна за малката, а майка й не стана от тъпата пейка и не пусна тоя телефон да си прибере детето(не у тях, ама тя да играе с нея примерно). Нямам против, но подсмърчаше.🤦 Много ме дразнят такива родители.

# 123
Анника,
Това че го правят западноевропейци, не значи че е ок. Англичаните са изкл неука нация, особено що се отнася до хранене. Но ако така си го решила окей, но имай едно на ум, че тогава не внимава в дъвкането и вероятността от от задавяне е мноого голяма.

Овесените ядки и кис мляко започнах да ги давам по-рядко и намалихме аканията от 5-6 на ден на 2-3-4 на ден. Тааа малко си отдъхнах от акания😅

Бтв кис мляко на Чифлик Ливади, което го взимам с презумцията, че е мн чисто и хубаво мляко, ѝ докарва страшно разстройство

# 124
Лина, а “нормалното” кисело мляко от супермаркета как и понася?

# 125
Ми не чак така. Аз последните 2/3 сед силно ѝ го намалих и явно я разхлабва като цяло кис мляко, но това на Чифлик води до разтройство си в нейния случай. Освен това като отворя буркана ( които е 7-8лв🤪) имам кратко време да го изядем преди да се развали и и давам доста за да се изяде..
Началото на месеца даже отложихме ваксина, защото мислех че е болна, а е било от тяхното мляко

# 126
Здравейте мами, аз съм от августската тема, но ви чета редовно с голям интерес. Имам въпрос към маите на момченца-как се справяте със забелването? При нас няма промяна и педи ни праща на хирург да я дръпнат по рязко... Всеки ден се опитвам, но без резултат... При вас как е положението?

# 127
Не забелваме.
Имаме батко на 7 години - когато започна да се къпе сам, си почистваше пишлето и вече само го поддържа всеки път при баня.
Това е съвета на уролог - д-р Кисьов, Варна.

# 128
Нашият батко е на 11 години около или малко над 6-месечен (не помня вече с точност)  беше напълно забелен. Помогна ни педиатърката и баща му всяка вечер забелваше в банята и без драми се случиха нещата.

# 129
Големият ми син го забели хирург на 3г+. Под упойка (сиропче). С вродена фимоза е, сега сам се справя.
Струва ми се, че и Емил е така. Пробвах, не се получи, не бутам повече. Хирурга ще го оправи , а детето няма да помни.
Няма шанс да дам някой да дръпне рязко, ами ако не се върне кожата? Ако изобщо не се показва се съмнявам, че хирург ще я дръпне рязко.
След две години ще го мисля, може пък сами да се справим, малки са още.

# 130
Аз съм с Юлско бебе, нашия е изцяло забелен от поне 2 месеца.Баща му се занимаваше с тази част. Лека-полека вечер с банята, педиатърката ни му обясни как точно да действа. Малкия не е и разбрал.

# 131
Някой по-горе прояви интерес към мъфините с фурми. Давам рецептата, която аз използвам, дано се харесат на малчовците Simple Smile

Пълнозърнести бананови мъфини с ягоди:
2 банана
1 яйце
2 с.л. разтопено кокосово масло
1 ч.л. ванилов екстракт
1 чаша пълнозърнесто брашно
1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 чаша нарязани на ситно ягоди + още за поръсване
Пекат се на 180 градуса за 15-17 мин.

Рецептата е от сайт, който не помня точно, като имаше включени още малко сол и кокосов сироп, които аз не добавям и пак стават супер.
Просто всеки път добавям различни неща, според това, което имам и ги редувам за разнообразие - ягоди, ябълка, фурми (3 бр предварително накиснати за малко в топла вода), боровинки. Понякога добавям и съвсем малко кисело мляко, ако ми се получи сместа по-гъста.

# 132
Големият ми син го забели хирург на 3г+. Под упойка (сиропче). С вродена фимоза е, сега сам се справя.
Струва ми се, че и Емил е така. Пробвах, не се получи, не бутам повече. Хирурга ще го оправи , а детето няма да помни.
Няма шанс да дам някой да дръпне рязко, ами ако не се върне кожата? Ако изобщо не се показва се съмнявам, че хирург ще я дръпне рязко.
След две години ще го мисля, може пък сами да се справим, малки са още.
Ioni, при кой хирург го водихте баткото? Мисля, че и ние сме с вродена фимоза 😟

# 133
Има ли някое дете което още да яде нощно време?
Аз разбирам, че детето ми си пада по хапването ама през деня яде. Напр юфка на закуска, после ябълка, после картофи на обяд със сирене, следобедна закуска дом кекс с кис мляко, вечеря кюфтета с картофи на фраера. И си изяде 2 кюфтета не е като да ги пробва само… и накрая в 3 през нощта : мамооо амм🤪🤪🤪🤪

# 134
Хахаха така ли ти вика: мамо ам? 😂😂😂
От миналия Септември не се е будила да яде и болна да е била.

Общи условия

Активация на акаунт