💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 8💛

• 4 127
  • 221
  •   3
Отговори
# 210
Малкият ми син не използва залъгалка, но големият все си беше с биба, не само нощем. Махнахме я към 2 год и половина, без никакви драми, няма изкривени зъбчета или каквито и да е други негативи, за които съм чувала. От раз, казах му да я хвърли на едни малки котета, че те си нямат, хвърли я сам и повече не я потърси. Разбира се всяко дете е различно и някое може да я хвърли, но после да си я търси Simple Smile За мен да се тормози дете под 2 год. като му се взима средство за успокоение не е правилно, излишно стресиране. Сега, ако прехвърля 3 и не се отказва е друг въпрос, не трябва и да се прекалява Simple Smile
За пишкането може да е изстинало детето. Загрейте крачетата, ако са студени, може да помогне.

# 211
Аз тука няма как да се съглася с Вики за захапката и зъбите. Първо - погледнахте ли твърдото му небце как се развива, дали езика седи в горна позиция при покои и преглъщане. Ако да, то тогава наистина нещата са ок, но с биба след 2г надали всичко е съвсем идеално.

Нашата биба я махнах като стана на 1г, не е имало никакви драми. Първо без биба през деня, после и за нощния сън. На 1г и 15 дни беше без биба. Защото това работя и смятам, че до 1.5г е важно да се махне заради захапка, развитие на долна челюст, на небцето и тн и тн

# 212
Според мен е по-лошо ако си смучат пръста. Как се маха пръст? Племенникът ми е на 10 и още го смучи, говорят му, мажат го, но продължава....
Още не съм махнала бибата и аз

# 213
Ако на 10 години все още си смуче пръста психолог би могъл да помогне доста повече, тъй като явно е поведенчески модел за успокояване. Иначе, да води се вреден орален навик, но на такива години явно има и нещо друго

# 214
Аз я махнах още на годинката. Много по-лесно мина, защото беше тогава с добър режим и си спеше. Сътресения не е имало, за няколко дни я забрави. Според мен е по-хитро да я махате, когато режима е добре и децата не се будят. Защото как ще се успокоят ако няма биба, а се будят…

# 215
Оххх, не знам как ще я махна аз. Моята си знае къде я държа и като стане време за сън, отива и я сочи. Не съм се и опитвала да я приспивам без, защото виждам, че дори и да е неспокойна, когато вземе бибата, се успокоява веднага, отпуска се и скоро заспива. При нас като цяло приспиването е лек филм, защото си играе с косата ми и аз лежа до нея. Многократно съм пробвала да добавя някаква играчка, чрез която да заместя косата и дори себе си, обаче не става.

# 216
Lina, големият ни син си е големичък вече, доста години им е разликата, не съм забелязала да има проблеми, нито зъболекар е отбелязвал подобни отклонения, но не съм и гледала, за да твърдя със сигурност как му се е развило небцето, ще трябва да погледна. Разбира се, колкото по - рано се махнат разни асоциации, толкова по - добре, но не винаги детето е готово, затова и казах, че го смятам за ненужен стрес. Много е хубаво, че вие сте успели толкова рано и лесно да махнете бибата.

Познавам момиче, което като малка толкова си е смукала пръстите, палците, че са изтънели (процеса е обратим), никак не го предпочитам пред някои и друг крив зъб, някак гадно ми звучи ...

# 217
Никой не говори да се налага ненужен стрес, а само да имаме предвид какво може да стане. Когато е готово детето - тогава.

Според мен може да се пробва човек с постепенно намаляване на използването. Приятелка ми е казвала, че е срязвала бибата и така не е ставал вакуум и детето се е отказало.

# 218
Това със срязването на бибероната съм го чувала като най-широко използван метод.

# 219
Каката я смучеше и срязана 😂 Въпрос на инат 😂 Чак като отрязах до дъно вече не ставаше и изпадна в истерия…
А ми го бяха препоръчали като метод за плавно махане, че ставало без рев. Явно децата са различни…
На малката сега я махнах от раз, като първите 2-3 дни за обеден сън я приспивах в количката навън и я прибирах заспала и я местех в кошарата. Вечер я слагах да спи чак като премалее, за да се унесе лесно.
Може би като станат по-големи и може да се говори с тях ще може да стане и без драма. Нямам опит.

# 220
Момечета! На вашето мнимание
- котките ми ❤️🤗🤭

# 221
  • София
Момичета, някои от вас взеха ли възглавничка за двтето? Как разбрахте дали има нужда? Чета различни неща дали е редно или не да се използва такава. Ортопед ми каза както реша… на вас какво са казвали? Имам чувството, че синът ми си търси да си сложи нещо под главичката. Като е извън кошарата, си взима някоя възглавница - дали наша или от дивана и си ляга на нея. Насочила съм се към cutton hug, но ще изчакам и за вашите мнения

Общи условия

Активация на акаунт