Връзка с 16 годишно момиче

• 13 708
  • 370
  •   1
Отговори
# 195
Ти пращай дъщеря си, колкото дни иска. Ние си обсъждаме какво смятаме за правилно и защо, има смисъл до 18 год. да искат разрешение от родител.

# 196
Дъщеря ми си е преценила сама, достатъчно добре съм я възпитала.
Давайте поддръжка на децата си. С разумни аргументи за и против. Не ги пращайте да се наливат с алкохоли и да зобат наркотици, защото така било нормално за възрастта им. Нито да ги протектирате като английски поданици. Изкуството да си родител.

# 197
  • София /Абсурдистан
Имах. И вечерен час имах Laughing
Мислех, че само аз съм била така Simple Smile

# 198
  • France
Чета, чета и се чудя... наистина ли имате сериозните връзки и играенето на семейство през уикендите и ваканциите за нещо съществено за тази възраст? Това да не е атомна физика, че да трябва да се учи?! 
И както написа Леони, за тези неща се иска някаква зрялост, която никой 16-18 годишен я няма. И по-добре, тази възраст си има друг чар.

# 199
  • София
Родителите безгласни букви ли са били всичките?
Не, ама са ги изнудили, като са започнали да им клатят картините. И те са клекнали, вместо да натирят нахалното поколение да се оправя само.
Точно сериозна заявка за уайт траш си е историята, ама не исках да го пиша. Но се присъединявам към това мнение, както и коментара на Сийка, че синът е леко червен.
Само един аборт липсва, да си го окичи момата на ревера, за да е баш всичко по мярка.
На такива по мое време им се викаше "изоглавени" и зарязани от родителите си.

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 00:36 от The Catcher in the Rye

# 200
  • София /Абсурдистан
Чарът си е чар, ама като свършат парите, всичко си идва на мястото. Решението е просто - авторката да затвори кранчето. Който иска да си играе на възрастен, да си поеме отговорностите. Което означава работа и печелене на пари. И от двете страни. И любовта скача през прозореца, когато нуждата почука на вратата.
Точно в момента съм свидетел на една такава история.

# 201
А най-тъжното е, че един ден тия деца може да се обърнат срещу родителите си и кажат:„ Защо не ме спряхте тогава, като знаехте, че не е правилно? Заради вас си пропилях младежките си години, вместо да уча и се развивам!“
Чувала съм подобни изявления от мои познати, само че по друг повод. Вътрешно децата разчитат, че родителите ги пазят от собствените им грешки.  То при възрастните се случва да правят лош избор на партньор и взимат погрешни решения, пък какво остава за тийнеджъри.

# 202
Дъщеря ми си е преценила сама, достатъчно добре съм я възпитала.
Давайте поддръжка на децата си. С разумни аргументи за и против. Не ги пращайте да се наливат с алкохоли и да зобат наркотици, защото така било нормално за възрастта им. Нито да ги протектирате като английски поданици. Изкуството да си родител.

Защо според Вас, съжителството и сериозната връзка изключват автоматично тези две неща? Аз не визирах такова “изживяване” на тинейджърството, но ми стана много интересно, защо мислите че ако някой си мисли да прави подобни неща, това че има сериозна връзка би го спряло?

# 203
Оле какви са тези групости, ако на 16 не живееш с мъж си разцепващ се идиот с наркотици? 😂 Потресена съм. Нещо свързано с училище, кандидатстване, обмен, бал, приятелки, гадже, а не семейни начала няма ли? Точно да живееш с някого на тази възраст си е идиотско и неграмотно.

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 07:14 от Tanya Valcheva

# 204
И това задължително уикенда да е под завивките. Как се споделя това с родители изобщо? Дето се вика "не е за разправяне" Simple Smile

# 205
Пак сте почнали филмите си тук. Кой говори за семейни начала, разстоянието е ключовото тук, което налага голямото съжителство от 3 дни, при тва да се случи няколко пъти преди да и омръзне на момичето да се търкаля по влаковете. Тук вече ги изкарахте семейство. Да си карат гаджелъка с малко помощ за терена предвид обстоятелствата и с предпазните средства, пък другото ще се нареди. Не знам някой да е споменавал момичето да зареже училище и да виси нон стоп при момчето.

# 206
  • France
Ако момичето идва от разбито семейство, с майка, която си има свой живот и баща от типа "пие и бие", чакай ти да ù омръзне. Въобще на кого му омръзва да ходи по любов Rolling Eyes

Нека обаче наистина да не преувеличаваме. Тийновете са влюбени и загубени - нещо нормално за тяхната възраст. И имаме поне един чифт родители, които си задават правилните въпроси. За другите обаче ми е тъмна Индия.
Авторката правилно има съмнения и да стегне малко обстановката. Ясно е, че няма как да забранява, то не е нужно. Но поне да се опита чрез разговори да предвиди бъдещите проблеми.

# 207
Взе да отива в крайности темата наистина. Не подкрепям родителите на момичето, че я пускат толкова далеч сама. Но, нито трябва терен да забремени някоя от неговия град, нито тя трябва да живее на семейни начела с някого, че да забременее.

# 208
  • France
Не е въпросът само до една потенциална бременост тук.

# 209
Типичен уайт траш. Родителите са абдикирали от отглеждането на 16 годишната, а сигурно виждат в момъка с апартамент в града златен шанс за закачане. Първо по три дни всяка седмица, след това по-стабилно. Обикновено такива маневри за задомяване в града се правят поне след завършване на гимназия.

Общи условия

Активация на акаунт