Връзка с 16 годишно момиче

• 13 613
  • 370
  •   1
Отговори
# 255
Ами съвсем резонни са били притеснението и грижата да не забременееш. Общо взето всички тук пишат точно това за момичето. Въпроса е, че явно нейните родители не са притеснени от това.

# 256
  • София
Ами съвсем резонни са били притеснението и грижата да не забременееш. Общо взето всички тук пишат точно това за момичето. Въпроса е, че явно нейните родители не са притеснени от това.

Ами, всъщност нямаме такава информация - притеснени ли са, не са ли. Може и да са притеснени, може и да са водили разговор и да й имат доверие. Не можем да знаем.
Тук всички описаха момичето като небивал боклук с леко поведение и бедно безхаберно семейство. Чак ми хрумна да не е обратното - да е някоя богаташка щерка, на която всичко й е позволено и й се отпускат сериозни суми, за да е доволна и да пътува където си иска.

# 257
  • Обран бостан ;)
Ми, да си търсят начини, кой ги е спрял?
Младежа да ходи през уикенд на село и да действат.

Като му идва на крака, защо да си дава зор ?

# 258
За моите родители най-голямата им грижа и притеснение беше "да не взема да забременея".
Всичко останало беше второстепенно.
Да, не ми дадоха добро образование и имоти (апартамента, за който говоря беше под наем) ама поне не надух корема на 17.
Винаги можеше да е и по-зле.
Необразована, безимотна, че и с дете...
Пишеш необразована, за това става дума и за това момиче, че ако на родителите им пука ще искат да завърши и да се ориентира към университет/професия. А да те няма всеки уикенд не звучи като да им пука за образованието на дъщеря им. На повечето родители им пука повече отколкото просто да осигурят терен за плющене, да не говорим, че това въобще не показва грижа, а точно обратното.
Отделно момчето на 18 няма ли да учи в университет, ами да я води в общежитието. Хората с гаджета в университета заживяха заедно чак след като завършиха поне бакалавър. Тук на 16...

# 259
  • София
Ми, да си търсят начини, кой ги е спрял?
Младежа да ходи през уикенд на село и да действат.

Като му идва на крака, защо да си дава зор ?

Ал Бънди, благодаря! Точно това казвам и аз - идвайки му на крака на младежа (пак казвам, вероятно е чудесен младеж) за какво му е да се старае? Той няма да пътува - ОК, тя - по изложеното - всяка седмица. Той - не работи, значи разчита за джобните на мама, щото те, уви, не растат по дърветата. А мама трябва да осигури и терена. И всички да се въртят около него - признавам му го, добре го е замислил Simple Smile Той меда, а другите - жилото.

Затова и го пиша от другата страна - аз съм майка на момичета и искам да ги възпитам да не са в угода и удобство. Те трябва да са с класа и не те да търчат подир някой, а някой да търси подир тях. Затова и недоумявам как родителите на момичето са навити (ако изобщо някой ги е питали всичкото това не се окаже само в главата на влюбения тийнейджър).

# 260
Ако трябва да сме точно, майката не иска той да ходи при баба си, че да се виждат. След като е безработен и няма ангажименти, не виждам защо да не гостува на баба си на село, ако тя няма проблем.

# 261
Аз проблеми с терена не съм имал понеже първото си гадже го водих у нас включително и с преспиване. Картините не са се клатили на нашите, все пак гледах да действам по внимателно колкото и да бях непукист. По късно вече имах цял апартамент и не съм имал проблеми с терена. Обаче каквито истории мога да разказвам за кърска е***н, по храсти, даже къщичка в дърветата в парка, по коли, едни приятели си бяха наели някаква гарсониерка 5 човека и да се редуват по график с гаджетата си.. И за моя апартамент имаше мераци са ме кандардисвали даже и срещу заплащане, ама категорично не го давах да се обръща на бардак.
Големи глупости се изписаха, дано авторката не се е вързала и ги е оставила да им мине мерака за 2-3 такива уикенда макс.

# 262
  • France
Аз не мога да разбера защо се правите на улави и си пишете ей-така, просто за спорта.
Никой никъде не е казал, че на 16 и 18 години не трябва да правят секс. Сто пъти се обясни, че повечето сме против момичето да пътува всяка седмица и да престоява при младежа по 3 дни. Първо, защото е ученичка и има по-важни приоритети от секса, и второ, защото младежът не учи, не работи и се очаква майка му да плаща за кефовете на двамата.
Благодаря, че върна темата на мястото ù, че съвсем зави в канавката. То храсти, то пейки...
Никога не ми се е случвало, нито пък съм се съгласявала на секс в съседната на родителите стая. Но като се замисля... не съм и излизала с мъж, който да използва глагол "плющене" Въпрос на достойнство и среда Simple Smile
Нов хит - Ариел да ни говори за връзки и обучение Simple Smile

# 263
Според мен, това, да имаш място,където да можеш да живееш отделно от родителите, без да плащаш, си е супер. Особено на тийн възраст.

Леле, аз да бях имала тази възможност...Нашите все се караха и винаги бях готова да ди тръгна, но нямаше къде.
Извинете ме, но това момиче и момче, си имат спокойствие и самочувствие. Това е добро начало, дори и да бъркат сега, в бъдеще няма да съжаляват. Опитвали са нещата, които са желаели.

Моят татко строг, ме беше страх да говоря даже с момче и никога не се доверих да ходя с момче  някъде сама. Самочувствието ми се срина.
На  много по-късна възраст приятелят ми си имаше свое място и аз тогава едвам се доверих и отидох с него. Това, че той си имаше място, където никой няма да ни притеснява, беше супер. Нашите тук не могат да ме тормозят.

Та да се върна на истинската тема, на 16/18 години, ако имах възможността, психиката ми нямаше да се срине. Щях да си имам приятел, знаех, че тогава не искам дете и как да се пазя.
Щом синът ви знае как да се пази, проблеми няма. Ако забременее е трудно само, много са малки, на тази възраст най-нормално е да изпитваш обич

Позволете да живеят, това, което искат.
Аз на 17 нямах търпение да почна работа в друг град. Всички в семейството ме оплюха на тази възраст къде съм щяла да замина.
Завърших и веднага отидох да работя в друг град, обаче там се държаха адски грубо с мен. Не можах да издържа и след няколко месеца се върнах вкъщи.
Но ако не бях заминала, винаги щях да настоявам, просто трябваше да го изживея, да опитам.

# 264
  • France
Според мен, това, да имаш място,където да можеш да живееш отделно от родителите, без да плащаш, си е супер. Особено на тийн възраст.
Коя точно тийн възраст? Защо си тийн и на 18-19, и на 13-17. Като във втория случай си непълнолетен и мястото ти е у дома.
За останалото... за себе си съм убедена, че и момичето от казуса си търси да бъде приютена извън семейството си. Но не този е начинът.

# 265
  • София
Wudu,  младежът няма терен, майка му има имот, надявам се правиш разликата.

Съжалявам, ама аз като родител не съм длъжна да се грижа за сексуалния живот на децата си. Сексът като такъв е по-присъщ на възрастните хора, тоест не на децата. Тийнейджърите бързат да пораснат, да опитат всичко от света на възрастните, но не случайно пълнолетитето - тоест според държавата годността да вземаш сам адекватни решения е 18 години. След тази възраст и човек се представлява сам.

Мога да приема тийнейджърите да имат своите откраднати мигове на интимност, защото е нормално на тяхната възраст. Но за редовен сексуален живот - самостоятелно си покриват масрафите и тогава. На 16 години девойката е непълнолетна, следователно не може сама да се представлява и да взема решения. Затова си ходи на училище, докато завърши и стане на 18 си спи вкъщи и така.

И още нещо - имала съм вечерен час, но психиката ми не се срина.Не обвинявай родителите си.

# 266
  • София
На 16 може да вземе решение дали да прави секс.
Може също така да изкара книжка за мотопед, да членува в неправителствени организации, да има собствена банкова сметка, да работи според условията, зададени в Кодекса на труда...
Не казвам, че описаната ситуация в темата е напълно ок. Но идеята, че между 14 и 18 тийнейджърите са някакви напълно безправни роби на възрастните, които е най-разумно да пазят дивана вкъщи, също не са ок.

# 267
  • София
ОК, ама на 16 банковата сметка на дъщеря ми я захранвам аз или баща ѝ.
Книжка за мотопед може да има, ама ако родителите ѝ ѝ платят курса.
Да работи на трудов договор с намалено работно време - да, но понеже съм го виждала, знаеш ли, че и родителите подписват трудовия договор?

Момичето може да даде съгласие за секс, очевидно го е дало, защото връзката е консумирана. Тук не става дума изобщо за това, а по-скоро доколко родителите трябва да се грижат да осигуряват всички удобства на децата си, за да правят секс, при това с непълнолетна, където все пак рискове има повечко. Ако и двамата бяха на 18 - лично аз щях да подкрепя да му се даде терена на младежа и да бъде подпомогнат за старт.
Между другото, ако недай Боже се наложи непълнолетна да прави аборт, пак викат родителите да подпишат.

# 268
Не знам защо се обсъждат изобщо издръжки като авторката изрично подчерта, че няма против пребиваването откъм разходи, а е притеснена за моралната страна.
Също така обясни, че момчето в момента си търси работа.
Не си представям някоя от крайните тук дами да размахва пръст срещу сина си и да му дава срок 1 ноември да започне работа и после да му изнесе нещата пред вратата.
Това са вашите/нашите деца в крайна сметка.

# 269
Това съгласие преди 18   е да защити  другия  участник. Не че  е върховно постижение, да имаш правото на съгласие.

Общи условия

Активация на акаунт